Kai gruodžio 20 dieną buvo ištraukti Čempionų lygos aštunfinalio burtai, neabejotinai šio etapo pora tapo aukščiau paminėtų ekipų susitikimas – Ispanijos čempionai susitiks su puikia forma rodančiais „raudonaisiais velniais“.

Madrido „Real“

Šis sezonas „Los Blancos“ yra kone katastrofiškas – jiems nenusisekė „La Liga“ pirmenybėse, kur jiems praktiškai nėra šansų prisivyti „Barcelona“ ekipos, kuri atitrūkusi 19 taškų.

„Copa Del Rey“ pirmenybėse, „Real“ jau sužaidė pirmasiąs pusfinalio rungtynes su ta pačia „blaugrana“, ir jos pasibaigė lygiosiomis 1-1. Atsakomasis mačas vyks „Nou Camp“ stadione.

Tiesa, blogą pasirodymą tėvynėje dalinai atperka patekimas į kitą ČL etapą, kur dabar jų lauks nelengva užduotis, kurią pradės šiandien vakare. Tačiau nuotaiką prieš šiandienos varžybas pagerino pergalė prieš „Sevilla“ ekipą, kai Cristiano Ronaldo pelnė „hat-tricką“.

Jose Mourinho turės verstis be vieno iš svarbiausio savo žaidėjo – vartininko Ikero Casillaso, kurį pakeis Diego Lopezas. Taip pat aišku, kad dėl šlaunies traumos nežais Angelis Di Maria.

Aikštėje turėtume išvysti ir mėnesį nežaidusį Pepe, bei Xabi Alonso, kuris šią savaitę sugrįžo į treniruotes.

Jose Mourinho sakė: „Susitiksime su didžiule komanda. „Manchester United“ ir yra tokia, su puikia komanda, treneriu štabu, fanai ir visa infrastruktūra.“

„Real“ ir „Manchester United“ susikaus pirmą kartą nuo 2003 metų, o Cristianui Ronaldo tai bus pirmoji akistata su buvusia savo komanda, kurią paliko 2009 metais, už 80 mln. svarų iš Mančesterio persikeldamas į Madridą.

Prognozuojama startinė „Real“ sudetis:

Lopez, Arbeloa – Pepe – Ramos – Coentrao, Khedira – Alonso, Benzema – Ozil – Ronaldo, Higuain.

„Manchester United“

Į šį mačą „Man Utd“ atvyksta kur kas pakilesnės nuotaikos nei jų varžovai – „raudonieji velniai“ tvirtai žengia „Premier“ lygos turnyre, bei skinasi kelią FA taurėje.

Čempionate Mančesterio ekipa lenkia didžiausius varžovus „Manchester City“ 12 taškų, ir tai yra palyginti saugus pranašumas. FA taurės turnyre „United“ sutiks namuose „Reading“ vienuolikę – jeigu šį barjerą praeis, jie pateks į aštunfinalį.

Komanda į Madridą atvyksta pilnu sąstatu – Philas Jonesas ir Jonny Evansas, kurie patyrė traumas savaitgalio pergalingame mače su „Everton“, yra su ekipa Ispanijoje ir veikiausiai galės žaisti.

Alexas Fergusonas sakė: „Tai bus puikus mačas. Jose Mourinho, „Real“ ir mes norime laimėti šį titulą. Jie niekada nenori pralaimėti, todėl čia bus išleista stipriausia sudėtis. Tai bus puikus išbandymas mums, kovojant tarpusavyje kaip dviem geriausiems pasaulio klubams.“

Prognozuojama startinė „Manchester United“ sudėtis:

De Gea, Rafael – Vidic – Ferdinand – Evra;, Carrick – Cleverley;, Valencia – Rooney – Giggs, Van Persie.

Įdomūs faktai:

- UEFA Čempionų lygos trofėjų į viršų „Real“ kėlė devynis kartus.

- Jose Mourinho dar niekad nelaimėjo mačo „Old Trafford“ stadione, treniruodamas Čempionų lygos komandą.

- Cristiano Ronaldo įmušė 20-tąjį „hat-tricką“ šeštadienį, žaisdamas už „Real“ klubą. Iš viso jis pelnė 183 įvarčius už „Los Blancos“ ir 118 įvartį už buvusią komandą „Man Utd“.

- Robinas van Persie šį sezoną įmušė tris įvarčius Čempionų lygoje – visi jie krito žaidžiant svečiuose.

Donecko „Šachtar“ – „Borussia“

Kitame, kiek mažiau dėmesio sutrauksiančiame mače susitiks Donecko „Šachtar“ ir Dortmundo „Borussia“ komandos.

„Šachtar“

„Šachtar“ ekipa jau kurį laiką turi tik draugiškas rungtynes, kadangi Ukrainos čempionate yra padaryta pertrauka. Visgi UEFA Čempionų lygai „šachtininkai“ ruošėsi gan rimtai.

Mače jie neturės jau išvykusio saugo Williano, kurio vietą užims Alexas Teixeira. Taip pat šiam mačui suspenduotas Olexandras Kucheris.

Rungtynėse gali debiutuoti ir 20 mln. dolerių vertas pirkinys Taisonas, atvykęs iš Charkovo „Metallist“ komandos.

Prognozuojama startinė „Šachtar“ sudėtis:

Pijatov, Šrna – Chygrynski – Rakytski – Rat; Hubschmann – Fernandinho; Teixeira – Mchitarijan – Douglas Costa; Luiz Adriano.

„Borussia“

Dortumundo klubas turi kur kas įtemptesnį periodą – jie kaunasi „Bundesliga“ pirmenybėse, kur turi didelį deficitą, atsilikdamas nuo pirmaujančios Miuncheno „Bayern“ komandois net 15 taškų.

Jurgeno Kloppo vadovaujama komanda sugebėjo išbristi sunkioje Čempionų lygos grupėje, kur žengė į kitą etapą su „Real“ klubu, palikdami užnugary „Manchester City“ ir Amsterdamo „Ajax“.

Šiandien nežais saugai Ilkay‘us Gundoganas ir Kevinas Grosskreutzas, kurie patyrė nerimtas traumas. Į sudėtį grįžta Marcelis Schmelzeris ir Nevenas Subotičius, turėję smulkias traumas.

Prognozuojama startinė „Borussia“ sudėtis:

Weidenfeller, Piszczek – Subotic – Hummels – Schmelzer; Bender – Sahin; Blaszczykowski – Gotze – Reus; Lewandowski.

Įdomūs faktai:

- „Shakhtar“ nežaidė oficialiaus mačo jau du mėnesius, tačiau laimėjo 10 iš 12 žaistų draugiškų rungtynių.

- Mircea Lucescu auklėtiniai praeitais metais pralaimėjo tk kartą – tai įvyko paskutiniame ture, mače prieš Turino „Juventus“ ekipą namuose (0-1)

- Tuo metu „Borussia“ yra viena iš keturių komandų Čempionų lygoje, kuri nepatyrė pralaimėjimo kartėlio. Kitos trys yra „Malaga“, „Juventus“ ir vokiečių klubas „Schalke“.