DELFI primena trečiadienio mačų priešininkus.

„Manchester United“ – Milano „Inter“ (0:0)

Pati įdomiausia ir labiausiai intriguojanti trečiadienio pora. Dvi pasaulinio lygio komandos, du charizmatiniai treneriai. Lygiosios 0:0 svečiuose, sąlyginai daugiau šansų suteikia anglams, bet „Inter“ tikrai nėra tik „namų“ komanda.

„Manchester United“ bosas seras Alexas Fergusonas nepaliaujamai kartoja, kad ČL nugalėtojų taurė jo prioritetas. Škoto auklėtiniai jau yra iškovoję du trofėjus iš penkių galimų – FIFA klubų pasaulio čempionų taurę ir Anglijos lygos taurę.

„Aš patenkintas tik tada, kai mes iškovojame svarbius trofėjus. Tokiais aš vadinu ČL ir „Premier“ lygos taures, laipteliu žemiau man – FA taurė. Pergalė ČL – mano didžiausias troškimas“, – neslepia A. Fergussonas.

„Puiku yra žaisti namuose po nulinių lygiųjų pirmose rungtynėse, – „United“ saugas Paulas Scholesas pareiškė dienraščiui „Manchester Evening News“. – Lygiosios Milane mus tikrai tenkina, nes Italijoje sunku žaisti. Panaši istorija mums buvo praėjusių metų ČL pusfinalyje kovojant su „Barcelona“. Tada mes sužaidėme 0:0 išvykoje, bet įmušėme tą svarbų įvartį namuose. Ir dabar tai vėl padarysime trečiadienį.“

„Laimėti penkis turnyrus šį sezoną būtų nuostabu, – Patrice‘as Evra sakė gimtinės žurnalui „France Football“. – Mes dar alkani pergalių. Praėjusį sezoną laimėjome ir Čempionų lygą, ir Anglijos pirmenybes. Šiemet norime dar daugiau.“

Svarbus „United“ gynybos ramstis Rio Ferdinandas patyrė traumą per Anglijos FA taurės laimėtas rungtynes su „Fulham“ (4:0, du Carloso Tevezo, Wayne‘o Rooney ir korėjiečio Ji-Sung Parko įvarčiai). Neaišku, ar jis žais su „Inter“ klubu, todėl komandos draugą pavaduoti yra pasirengęs Jonny Evansas.

Atsakomosios dvikovos išvakarėse „Manchester United“ trenerius ir vadovus kiek sunervino gandai, kad serbas Nemanja Vidičius norėtų pereiti į „AC Milan“. Nors futbolininko agentas Silvano Martina paneigė šias kalbas, sakoma, kad nemaloni atmosfera komandos aplinkoje liko.

Skelbiama, kad „Inter“ starto sudėtyje bus pastaruoju metu rezultatyvus Mario Balotelli ir patyręs Zlatanas Ibrahimovičius, o Adriano lauks savo eilės pasirodyti aikštėje ant atsarginių suolelio.

Švedijos rinktinės narys negali gerų žodžių jaunajam 18-mečiui kolegai.

„Aš manau, kad M. Balotelli dabar žaidžia geriau, negu aš, būdamas jo amžiaus“, – sako Z.Ibrahimovičius.

Cristiano Chivu, Marco Materazzi ir Nicolas Burdisso traumomis susirūpino pats „Inter“ prezidentas Massimo Moratti.

„Mūsų komandoje truks kelių labai svarbių žaidėjų. Tai gana rimta problema, ypač rungtynėse su tokiu varžovu, kaip „United".

„Inter“ stiprybė yra tai, kad treneris Jose Mourinho puikiai išmano anglų futbolą ir dar nėra pralaimėjęs tarpusavio akistatos A. Fergusonui.

„Barcelona“ - „Lyon“ (1:1)

„Krizė? Kokia krizė?, – stebisi „Barcelona“ klubo prezidentas Joanas Laporta. – Šis sezonas mums vienas geriausių komandos istorijoje."

Su juo sunku nesutikti. Keli kluptelėjimai nesumenkina ir neužgožia „Barca“ pasiekimų ir gražaus žaidimo.

Pastarajame „La Liga“ ture katalonai įveikė namuose Bilbao „Athletic" komandą 2:0 (Sergio Busquetso ir Lionelio Messi įvarčiai) ir savo pranašumą prieš Madrido „Real“ vėl padidino iki šešių taškų.

„Barcelona“ net neabejoja, kad ČL turnyre savo „Camp Nou“ tvirtovėje sugebės apginti Prancūzijoje įgytą vadinamąjį įvarčio svečiuose pranašumą.

„Aš manau, kad „Lyon“ klubo futbolininkai Barselonoje žais lygiai taip pat, kaip mes Lione, – futbolo svetainei Goal.com sakė islandas Eiduras Gudjohnsenas. – Jie visą dėmesį sutelks gynybai ir spaus mus vidury aikštės. Mums niekam nieko nereikia įrodinėti. Mes pasitikime savimi ir žinoma, kaip galime rungtyniauti iš tiesų.“

„Barcelona“ ekipai negalės padėti kapitonas Carlesas Puyolis, kuris futbolą turės pamiršti mažiausiai trims savaitėms.

Tuo tarpu „Lyon“ Prancūzijoje pateko į nesėkmių ruožą. Praėjusią savaitė jie du kartus iš eilės pralaimėjo tam pačiam varžovui „Lille“ klubui, pradžioje Prancūzijos taurės (Coupe de France) turnyre 2:3, o paskui ir šalies čempionato ture – 0:2.

„Lyon" kluptelėjimu puikiai pasinaudojo Paryžiaus "P.S.G." futbolininkai, sumažinę atsilikimą nuo lyderių iki 1 taško.

„Lyon“ gerbėjų džiaugsmui klubo lyderis Karimas Benzema jau galės kovoti su „Barcelona“ ir veikiausiai bus vienintelis aiškiai išreikštas puolėjas. Jam padėti ar jį pakeisti galėtų Yannis Taferas ir Fredericas Piquionne‘as.

Francois Clerc’as, Jeremy Toulalanas, Hugo Lloris ir Jeanas-Alainas Boumsong’as visi yra sveiki ir galės rungtyniauti.

Vienintelis sarto sudėties gynėjas Johnas Mensah bus priverstas praleisti rungtynes Katalonijos sostinėje.

„Roma“ – „Arsenal“ (0:1)

„Arsenal“ klubas garsus savo sugebėjimu sužaisti nulinėmis lygiosiomis, kurių jiems Italijos sostinėje visiškai pakaktų kelionei į varžybų ketvirtfinalį.

Danas Nicklasas Bendtneris yra neišnaudotų progų įvarčiams rekordininkams. Gal jam jau pavyko įveikti nesėkmių kerus, kai Anglijos „Premier“ lygos paskutinio turo mače su „West Bromwich Albion“ komanda (3:1) įmušė du įvarčius.

„Arsenal“ nepralaimi jau net 16-os rungtynių visuose turnyruose iš eilės. Anglijos FA taurės varžybose savaitgalį „Arsenal" sutriuškino „Burnley" 3:0 (Carloso Vela, Eduardo ir Emmanuelio Eboue įvarčiai).

A. Wengeras dar kartą patvirtino, kad Emmanuelis Adebayoras negalės atstovauti „Arsenal“ klubui lemiamose aštuntfinalio rungtynėse, bet neslėpė savo optimizmo dėl dvikovos baigties.

„Į Romą keliaujame su vienu tikslu – patekti į tolesnį ČL etapą, – žiniasklaidai teigia treneris . – Teigiamas dalykas yra tas, kad mes laimėjome pirmą dvikovą. Puikiai suvokiame, kad negalėsime vien tik gintis. Mes išnaudosime kiekvieną progą atakai ir sieksime patys pelnyti įvartį.“

A. Wengeras dar nepaskelbė starto sudėties, bet pareiškė, kad Theo Walcotto ir brazilo Eduardo galimybės pradėti mačą – didelės. Th. Walcotto jau nekamuoja peties skausmai.

„Roma“ žaidėjus persekioja traumos, bet gynėjas Philippe‘as Mexes tiki savo komandos sėkme.

„Pirmose rungtynėse Londone mes žaidėme blogai. Manau, dar prasčiau rungtyniauti paprasčiausiai neįmanoma. Pozityvu tai, kad mes galime tik tobulėti. Mums svarbu nepražiopsoti anglų kontratakų . Esu tikras, kad mums pavyks pelnyti įvartį. Mūsų futbolas labiau organizuotas, nei varžovų“, – televizijai „Sky“ prisipažino žaidėjas.

Komandos draugui antrina ir norvegas Johnas Arne Riise.

„Mes nugalėsime „Arsenal“ atsakomosiose rungtynėse. Tuo net neabejoju“, – drąsiai klaba norvegas.

„Serie A“ čempionato paskutiniame ture „Roma" namuose tik lygiosiomis 1:1 sužaidė „kontrolines“ rungtynes su „Udinese" (Mirko Vučiničiaus įvartis) ir nusmuko turnyro lentelėje iki 6-osios vietos.

„Roma“ klubui negalės padėti Daniele De Rossi, kuris yra diskvalifikuotas ČL rungtynėms ir buvo išvytas iš aikštės Italijos lygoje, traumas patyrė brazilas Cicinho (pusei metų), Simone Perrotta.

Abejojama ar Francesco Totti, Davidas Pizarro ir Alberto Aquilani pasirodys aikštėje.

„Porto“ - Madrido „Atletico“ (2:2)

Ispanijos sostinės „Atletico“ klubui varžovų „Estadio do Dragao“ arenoje dvikovoje su „Porto“ reikia tik pergalės.

„Mums trukdys persekiojančios traumos“, – skundžiasi madridiečių treneris Jesusas Garcia Pitarchas.

Ispanų, pravardžiuojamų „rojiblancos“, saugas portugalas Maniche mano, kad lemtingos bus 15 pirmųjų mačo minučių. Per jas ir spręsis, kas įveiks šį etapą, o kas bus eliminuotas.

„Porto“ neparankus varžovas, bet mes turime galimybių nugalėti“, – leidiniui „Marca“ sakė Maniche.

Treneris pasitiki Raulio Garcia, Maniche, Paulo Assuncao, komandos kapitono Maxi Rodriguezo ir Sergio Agüero sumanumu bei patirtimi.

„Mums užteks ir kuklios pergalės 1:0, – kalba saugas Nacho Camacho. – Tokį rezultatą pasiekti bus nelengva, nes „Porto“ labai patyrusi komanda.

„Atletico“ pastarajame Ispanijos čempionato ture žaidė sunkų derbį su „Real“ klubu (1:1) ir ten pasiekė lygiąsias.

Ar nebuvo vidiniams mūšiams išnaudota per daug jėgų? Tai paaiškės trečiadienio vakarą.

„Porto“ taip pat draskosi dviejuose frontuose – siekia išlaikyti lyderių poziciją Portugalijos čempionate ir nori patekti į ČL ketvirtfinalį. Portugalų klubo treneris Jesualdo Ferreira disponuos beveik stipriausia sudėtimi.

Nugaros traumą išsigydė Fredy Guarinas, pasveiko Pedro Emanuelis, ryžtingai nusiteikę Lisandro ir Lucho Gonzalezas, tačiau paskutinėse treniruotėse nedalyvavo Hulkas.

„Porto“ pasitraukė iš ČL turnyro po aštuntfinalio du pastaruosius sezonus iš eilės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją