Pirmąkart „Viasat Sport Baltic“ žiūrovai patys rinkosi rungtynes žiūrėti tiesiogiai.

Balsavo aistruoliai Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje. Latviai ir estai pasisakė už Švedijos–Argentinos dvikovą, tačiau ten rezultatas buvo apylygis. Tuo tarpu lietuviai didele persvara balsavo už Italijos ir Olandijos rungtynes. Tai ir nulėmė, kad šis mačas bus transliuojamas per VSB tiesiogiai.

Tarpusavio mūšiuose olandai dažniau skriaudžia italus, bet pastarose rungtynėse, kurios vyko 2008 metų Europos čempionate, Italija sutriuškino Olandiją 3:0. Šios rinktinės susitiks 18-ą kartą. 7 mačus laimėjo olandai, tiek pat dvikovų baigėsi taikiai ir tik triskart stipresni buvo italai.

Trečiadienį Amsterdame dėl įvairių priežasčių šeimininkams negalės padėti Arjenas Robbenas, Wesley Sneijderis, Rafaelis van der Vaartas, Maartenas Stekelenburgas ir Michelis Vormas, bet Olandijos rinktinėje žvaigždžių nestigs. Italams daugiausia rūpesčių, ko gero, kels Robinas van Persie, Klaasas-Janas Huntelaaras, Dirkas Kuytas ir kiti.

Italijai atstovaus beveik visi pajėgiausi žaidėjai. Nebus tik traumuoto puolėjo Sebastiano Giovinco. Į aikštę rengiasi įbėgti iš „Manchester City“ klubo į „Milan“ komandą neseniai persikėlęs Mario Balotelli.

Švedijoje itin intriguojanti bus dviejų superžvaigždžių Lionelio Messi ir Zlatano Ibrahimovičiaus akistata. Argentinos futbolininkai sieks pirmą kartą nugalėti Švediją. Iki tol viename mače pajėgesni buvo švedai, o kitas baigėsi lygiosiomis. Argentinos ekipos garbę gins būrys itin garsių futbolininkų: Angelis di Maria, Sergio Aguero, Gonzalo Higuainas, Pablo Zabaleta, Javieras Mascherano.

Tačiau kovingi švedai grumsis tik dėl pergalės. Pernai lapkritį jie namie draugiškose rungtynėse 4:2 palaužė anglus. Tuomet Z. Ibrahimovičius nugalėtojams pelnė visus 4 įvarčius. 2012 metų spalį pasaulio čempionato atrankos mače svečiuose švedai 0:4 atsiliko nuo vokiečių, bet sugebėjo išplėšti lygiąsias 4:4.

Draugiškų rungtynių poros:

Japonija - Latvija

Pietų Korėja - Kroatija

Azerbaidžanas - Lichtenšteinas

Moldova - Kazachstanas

Vengrija - Baltarusija

Kipras - Serbija

Slovėnija - Bosnija-Hercegovina

Ukraina - Norvegija

Čilė - Egiptas

Ispanija - Urugvajus

Albanija - Gruzija

Izraelis - Suomija

Turkija - Čekija

Makedonija - Danija

Malta - Šiaurės Airija

Islandija - Rusija

Švedija - Argentina

Olandija - Italija

Anglija - Brazilija

Graikija - Šveicarija

Airija - Lenkija

Rumunija - Australija

Velsas - Austrija

Belgija - Slovakija

Škotija - Estija

Prancūzija - Vokietija

Portugalija - Ekvadoras