Dar dvejose rungtynėse bus varžomasi dėl 3 vietos ir galimybės pratęsti sezoną Europoje.

DELFI tradiciškai pristato priešininkų poras.

E grupė

Abu antro etapo dalyviai jau aiškūs. Tai – „Manchester United“ ir „Villarreal“ komandos, tačiau neaišku, kuris šių klubų grupėje užims pirmąją vietą. Sezoną UEFA taurės turnyre tęs danų Olborgo ekipa.

1. Man. United 5 2 3 0 7-1  9
2. Villarreal  5 2 3 0 9-5  9
3. AaB         5 1 2 2 7-12 5
4. Celtic      5 0 2 3 2-7  2  

„Manchester United“ – „Aalborg“

„Manchester United“ pasiekė savo pagrindinį tikslą ir pateko tarp 16-os geriausių klubų, bet seras Alexas Fergusonas trečiadienį tikisi įveikti danų „Aalborg BK“ ir išsaugoti pirmąją vietą turnyro lentelėje.

„United“, kaip ir jų konkurentas „Villarreral“ klubas, turi surinkę po 9 taškus, o tarpusavyje rugsėjo 17 d. „Old Trafford“ bei lapkričio 25 d. „El Madrigal“ stadionuose sužaidė vienodai - 0:0. Anglai prieš trečiadienio mačą yra pranašesnėje pozicijoje, nes jų kol kas geresnis bendras įvarčių santykis (+6 prieš +4).

Jei „Villarreal“ pavyktų panaikinti šį deficitą, jie išstumtų „United“ iš pirmos vietos, dėl didesnio įmuštų įvarčių skaičiaus (kol kas 9 prieš 7).

Tačiau Mančesterio ekipos gynyba – viena patikimiausių ČL. Ji kol kas praleido vienintelį įvartį per 5 rungtynes ir gali nugalėti grupėje trečius metus iš eilės. „United“ savo aikštėje nepralaimi 17 rungtynių iš eilės, o jų varžovai priešingai - svečiuose nėra laimėję nė vieno ČL pagrindinio turnyro mačo.

Danams susitikimas neturi jokios reikšmės, nes jie žemiau trečios vietos, garantuojančios sezono tęsinį UEFA taurės turnyre, jau nenukris, nes AaB su Glazgo „Celtic“ sužaidė 0:0 ir 2:1.

Danijos čempionai, treniruojami Allano Kuhno, žada priešintis varžovams iš visų jėgų.

Pirmą šių klubų tarpusavio dvikovą rugsėjo 30 d. Danijoje įtikinamai laimėjo anglai 3:0 (du bulgaro Dimitaro Berbatovo ir vienas Wayne‘o Rooney įvarčiai).

„Danai žais savo malonumui, todėl yra pavojingi. Dauguma varžovų niekada nėra rungtyniavę „Old Trafford“ stadione ir tai jiems naujas iššūkis. Žinoma, geriau grupėje būti pirmiems ir aštunfinalio atsakomąsias rungtynes žaisti namuose, nes kai ankstesniuose turnyruose likdavome antri, mums vėliau nesisekdavo ČL“, - interviu sakė „United“ treneris.

A. Fergusonas nutarė leisti pailsėti „United“ vienam lyderių Cristiano Ronaldo, kuris praėjusį savaitgalį nestipriai susimušė dubenį.

„Celtic“ – „Villarreal“

„Villarreal“ išvykoje „Celtic Park“ arenoje tikisi užsitikrinti pirmąją vietą grupėje.

Ispanijos komanda palankiai susiklosčius situacijai po 6-ojo ČL turo gali aplenkti konkurentus iš Mančesterio. Tam Manuelio Pellegrini vyrai turi panaikinti dviejų įvarčių santykio deficitą prieš „United“.

„Celtic“ bet kokiu atveju liks grupės autsaideriu, bet nesėkmės atveju gali pasiekti savo surinktų taškų (2) antirekordą (2004/05 m. sezone surinko 5 tšk.). Per penkias ankstesnes ČL kampanijas „keltai“ savo aistringų žiūrovų akivaizdoje iškovodavo bent vieną pergalę.

„Celtic“ pažadėjo siekti revanšo prieš „Villarreal“ už pralaimėjimą 0:1 pirmame tarpusavio mače rugsėjo 30 d. Tąkart pergalingą įvartį ispanams baudos smūgiu pelnė Marcosas Senna.

„Villarreal“ treneris M. Pellegrini būsimą dvikovą pavadino „keista“, kurioje svarbu nugalėti. Ispanų strategui tai bus jubiliejinis 50-as mačas Europos taurių turnyruose.

„Villarreal“ ekipa Ispanijos čempionato pastarajame ture buvo atsilikę nuo „Getafe“ klubo 0:3, bet sugebėjo išplėšti lygiąsias.

Jiems trečiadienį padėti negalės Joanas Capdevila, Diego Godinas, Javi Venta ir Joseba Llorente.

F grupė

Į kitą etapą jau pateko „Lyon“ ir „Bayern“ klubai, bet dar nežinoma, kuris jų taps grupės nugalėtoju. Neaiški ir trečią vietą užimsianti komanda.

1. Lyon       5 3 2 0 12-7  11
2. Bayern     5 3 2 0  9-2  11
3. Fiorentina 5 0 3 2  4-8   3
4. Steaua     5 0 1 4  3-11  1  

„Steaua“ -„Fiorentina“

Kelialapiai į kitą etapą išdalinti, bet Bukarešto „Steaua“ ir Florencijos „Fiorentina“ klubai trečiadienį kausis dėl trečiosios vietos.

Italijos komandai užtenka ir lygiųjų tam, kad jie toliau rungtyniautų antrame pagal pajėgumą Europos klubų turnyre, nes „violetiniai“ yra surinkę 2 taškais daugiau už oponentus.

Pirmoji komandų dvikova Florencijoje rugsėjo 30 d. baigėsi be įvarčių ir tai buvo vienintelis „Steaua“ taškas turnyre iki šiol.

„Steaua“ savo klubo istorijoje ČL varžybose per 6 sezonus iš viso yra sužaidusi 35 rungtynes, iš kurių tik 4 laimėjo, 11 sykių sužaidė taikiai bei net 20 mačų pralaimėjo. Pastarąjį kartą jie 2006 m. rugsėjį nugalėjo Kijevo „Dinamo“.

Rumunų klubas 10 kartų žaidė su varžovais iš Italijos ir ne tik neiškovojo nė vienos pergalės, bet ir nepelnė įvarčių.

„Fiorentinos“ puolėjas rumunas Adrianas Mutu neabejoja, kad bus nušvilptas Bukarešto stadione, bet mano, kad tai neturės įtakos jo žaidimo kokybei.

Jei „Fiorentina“ pralaimėtų „Steaua“ klubui, italai būtų eliminuoti iš šio sezono Europos taurių turnyrų.

„Lyon“ – „Bayern“

ČL trečiadienio dvikovose kartojasi tas pats scenarijus: kito etapo dalyviai žinomi iš anksto, bet neaiškus lieka grupės nugalėtojas. Jis tikrai paaiškės Liono „Stade de Gerland“ stadione, kur vietos „Lyon“ klubas priims „Bayern“ ekipą.

Abi komandos dar nėra patyrusios nė vieno pralaimėjimo ČL turnyre šį sezoną, o prancūzai iškopia į kitą etapą 5-ą sezoną iš eilės.

Pergalė arba lygiosios rezultatu 0:0 šiame, 6-ajame ture, būtų palankios „Lyon“ klubui, o pergalė arba rezultatyvios lygiosios leistų „Bayern“ tapti F grupės nugalėtoju. Rugsėjo 30 d., pirmasis tarpusavio mačas Miuncheno „Fussball Arena“ stadione baigėsi taikiai - 1:1 (Juninho įvartis po baudos smūgio ir Ze Roberto išlyginamasis įvartis).

Bundeslygos čempionei „Bayern“ tai jau net 12-asis UEFA ČL sezonas.

„Lyon“ treneris Claude‘as Puelis turės spręsti problemas, kilusias dėl ilgo traumuotų jo žaidėjų sąrašo. Jis prasitarė žiniasklaidai, jog galbūt leis pailsėti rezultatyviajam Karimui Benzema, nes „olimpiečių“ artėjantį savaitgalį laukia svarbus Prancūzijos „Ligue 1“ pirmenybių mūšis su „Marseille“ klubu.

„Lyon“ ekipa pastarajame Prancūzijos lygos ture 1:2 pralaimėjo „Nantes“ komandai ir patyrė 4-ąją nesėkmę sezone.

„Nežiūrint pastarųjų mūsų nesėkmių Prancūzijoje, trečiadienį mes tikimės tapti grupės nugalėtojais“,- C. Puelio žodžius cituoja vokiečių žurnalas „Kicker“.

„Bayern“ vartininkas Michaelis Rensingas džiaugiasi, kad varžovų gretose nebus baudos smūgių specialisto Juninho, nes brazilas dėl geltonų kortelių bus priverstas praleisti lemiamą ČL grupės mačą dėl pirmosios vietos.

G grupė

Lygtis su dviem nežinomaisiais. Dvi pirmosios komandos - Londono „Arsenal“ ir „Porto“ - jau turi kelialapius į atkrintamąsias varžybas, bet tarpusavio mūšyje išsiaiškins, kuri jų bus grupėje pirma.

Tas pats galioja ir antrajai porai, kurioje spręsis, kuris klubas - Kijevo „Dinamo“ ar Stambulo „Fenerbahce“ - toliau žais UEFA taurės turnyre.

1. Arsenal    5 3 2 0 11-3 11
2. Porto      5 3 0 2  7-8  9
3. Dinamo     5 1 2 2  3-4  5
4. Fenerbahce 5 0 2 3  4-10 2  

„Porto“ – „Arsenal“

„Porto“ pasitiki savimi, nes namuose nepralaimi anglų klubams. Portugalų pergalė deleguotų juos į kitą etapą su rimtu koziriu – pirmąja vieta grupėje. „Arsenal“ kol kas portugalus lenkia 2 taškais, todėl jiems užtektų ir lygiųjų.

Panašu, kad didžiausia tikimybė, jog Jesualdo Ferreira treniruojamas „Porto“ ir sužais taikiai, nes taip baigėsi 6-erios portugalų rungtynės savo aikštėje su Anglijos komandomis, įskaitant ir trejas paskutiniąsias.

„Arsenal“ ČL šį sezoną dar nėra patyrę paralaimėjimo.

Pirmas tarpusavio mačas Londone baigėsi triuškinančia „kanonierių“ pergale rezultatu 4:0, kai po du įvarčius pelnė Robinas van Persie ir Emmanuelis Adebayoras. Tiesa, per penkerius pastaruosius metus visi 4 Anglijos futbolo grandai – „Arsenal“, „Chelsea“, „Liverpool“ ir „Manchester United“ – iš šio Portugalijos kampelio grįždavo be pergalių.

„Arsenal“ treneris Arsene‘as Wengeras nutarė į Portugaliją keliauti rezervine sudėtimi, kurioje nebus Bacary Sagna, Cesco Fabregaso, Samiro Nasri, Abou Diaby, Kolo Toure, Theo Walcotto, Tomašo Rosicky, Eduardo, R. van Persie‘o ir E. Adebayoro.

„Dinamo“ – „Fenerbahce“

„Dinamo“ namuose - Valerijaus Lobanovskio vardo stadione - priima „Fenerbahce“. Šiose rungtynėse spręsis, ukrainiečiai ar turkai toliau rungtyniaus UEFA taurės turnyre. Trokštamoje 3-oje vietose esantys „Dinamo“ turkus lenkia 3 taškais ir pranoks varžovus iš Stambulo, jei tik jiems trečiadienį nepralaimės.

„Fenerbahce“ taip pat dar turi vilties, nes pergalė Kijeve jiems atvertų duris į UEFA taurės varžybas.

Įsimintinas faktas, jog „Dinamo“ šio sezono ČL negali laimėti namuose, o „Fenerbahce“ dar neiškovojo pergalės išvykose.

„Dinamo“ nutraukė turkų 8 pergalių iš eilės seriją Stambulo „Sukru Saracoglu“ stadione, kai su varžovais sužaidė 0:0 pirmame tarpusavio mače rugsėjo 30 d.

H grupė

Viskas beveik aišku. Toliau žygiuoja „Juventus“ ir „Real“ klubai, UEFA taurės turnyre žaidžia „Zenit“ ekipa. Madrido komanda turi vilties grupėje užimti pirmąją vietą, bet jiems reikia ekipos iš Baltarusijos periferijos pagalbos.

1. Juventus 5 3 2 0 7-3 11
2. Real     5 3 0 2 6-5  9
3. Zenit    5 1 2 2 4-4  5
4. BATE     5 0 2 3 3-8  2  

„Juventus“ – BATE

„Juventus“ (1-oji vieta, 11 tšk.) namuose susitinka su Borisovo BATE (4-oji vieta, 2 tšk.).

„Juventus“ šį sezoną ČL iškovojo tris pergales ir pasiekė dvejas lygiąsias. Italai veikiausiai surinks dar daugiau taškų, nes pas juos į svečius atvyksta nemotyvuotas ir prieš mėnesį Baltarusijos čempionatą jau baigęs bei „atostogaujantis“ Borisovo klubas.

Tiesa, pralaimėjimo BATE atveju, „Juve“ gali užleisti pirmąją grupės turnyro lentelės vietą Madrido „Real“ ekipai.

Baltarusiai, nepaisant paskutinio turo rungtynių baigčių, liks 4-oje vietoje, nes net taškais ir paviję Rusijos Sankt Peterburgo „Zenit“ komandą, neaplenks konkurentų dėl blogesnio tarpusavio mačų balanso (2:2 ir 0:2).

Pirmosios tarpusavio rungtynės Minske kiek netikėtai baigėsi rezultatyviomis lygiosioms 2:2, o favoritais laikyti Turino futbolininkai 23-ąją minutę turėjo net vytis priešininkus po praleistų Sergejaus Kryveco ir Igorio Stasevičiaus įvarčių. „Senosios senjoros“ laimė, kad ją išgelbėjo du taiklūs Vicenzo Iaquinta smūgiai.

Trečiadienį Viktoro Gončarenko treniruojamam BATE teks žaisti prieš puikią formą pastaruoju metu įgijusį „Juventus“ ir dar varžovų „Stadio Olimpico“ arenoje Turine.

BATE sezonas Baltarusijoje baigėsi dar lapkričio 16 d. lygiosiomis (1:1) Vitebske ir šalies taurės turnyro rungtynėmis Minske (11.20 pergalė prieš „FC Minsk“ 4:1). Kadangi Baltarusijoje šiuo metu futbolo aikštės įšalusios, BATE gruodžio 3 d. sužaidė draugiškas rungtynes (1:0) su „Serie B“ lygos „Frosinone“ ekipa (14-oji vieta), kad nors minimaliai išlaikytų žaidėjų formą.

„Juventus“ tuo metu laimėjo dvejas „Seria A“ rungtynes iš eilės (2:1 prieš „Lecce“ ir 4:0 prieš „Reggina“) ir sužaidė lygiosiomis su „Zenit“ ČL turnyre (11.25, 0:0).

„Real“ – „Zenit“

Madridiečiai turi šansą tapti grupės nugalėtojais, jei namuose įveiks rusų „Zenit“ ekipą, o „Juventus“ pralaimės baltarusių BATE. Variantas įmanomas, bet neįtikėtinas. Jei „Real“ klubas laimės, o italai sužais lygiosiomis, Ispanijos čempionais taškais tik pavys konkurentus iš Turino, bet negali jų aplenkti dėl blogesnio tarpusavio mačų balanso (1:2 ir 0:2).

„Real“ lygiosios – nieko nekeičia – jie lieka grupėje antri.

Naujas „karališkojo“ klubo treneris 54-erių metų Juande Ramosas rungtynių su peterburgiečiais išvakarėse antradienį pakeitė pareigose vokietį Berndą Schusterį ir vadovaus ekipai iki sezono pabaigos.

Kaip šios permainos paveiks „Real“ futbolininkus, - neaišku. Paprastai atėjus naujam strategui pirmos rungtynės žaidėjams dažniausiai pavyksta, ypač kai varžovas Rusijoje sezoną jau baigęs „Zenit“ klubas.

Pirmą komandų tarpusavio dvikovą Rusijos Šiaurės sostinėje rezultatu 2:1 laimėjo ispanai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją