„Neturėjome tikslo keisti komandos, kuri pirmoje sezono pusėje žaidė labai gerai. Todėl sudėtį stiprinome tikslingai. Nerijus atvyko į Luko Kochanausko vietą, Vaidotas – į tuo metu traumuotų Edvardo Gaurilovo ir Artiomo Gurenkos. Jau dabar galiu aiškiai pasakyti, kad tiek vienu, tiek kitu atveju nesuklydome“, - apie puikų abiejų naujokų žaidimą kalbėjo „Trakų“ sporto direktorius Virmantas Lemežis.

Patys futbolininkai taip pat džiaugiasi sėkminga adaptacija naujame klube.

„Komandoje sutikau daug pažįstamų veidų, tad dėl prisitaikymo neturėjau jokių problemų. Man tas adaptacijos etapas buvo labai trumpas. Aišku, prie to galėjo prisidėti komandos žaidimas, kuris paremtas perdavimais. Visi stengiasi žaisti vienu arba dviem lietimais ir tada ieškoti komandos draugų. Prisitaikyti prie tokio žaidimo yra pakankamai lengva. Kitas dalykas, mūsų legionieriai labai „jaučia aikštę“. Jie sugeba surasti tave net tada, kai tu to nesitiki“, - pasakojo gynėjo ir saugo pozicijose žaidžiantis V. Šilėnas.

„Ir man nebuvo labai sunku adaptuotis, nors iš tikro tikėjausi, kad kiek greičiau pavyks įsilieti į komandos schemas. Atrodė, kad esu pasiruošęs neblogai, tačiau praktikos trūkumas dirbant su komanda akivaizdžiai buvo juntamas. Kažkiek apie save priminė trauma. Tiesiog reikėjo tai išgyventi. Labai džiaugiuosi rinktinių pertrauka, kurios metu tikiuosi pasiekti savo piką. Laikas ruoštis svarbiausiai sezono fazei“, - kalbėjo N. Valskis.

Abu naujokai svarbūs komandai ne tik dėl mušamų įvarčių, tačiau ir dėl to, kad yra universalūs. Ir vienas, ir kitas rungtynių metu kartais būna stumdomi iš vienos pozicijos į kitą.

„Esu ne kartą sakęs, kad man jokio skirtumo kur žaisti. Svarbiausia žaisti. Kol komanda laimi – visiems yra gerai. Davidas (Aršakianas) šį sezoną buvo įpratęs poroje žaisti su Luku (Kochanausku), tačiau esame ne maži vaikai, todėl netrukus jis įpras žaisti ir su manimi“, - šypsojosi naujausias „Trakų“ žaidėjas.

„Nejaučiu ir aš skirtumo, kur žaisti. Reikėjo žaisti gynyboje – žaidžiau gynyboje, dabar reikia žaisti saugu – žaidžiu saugu. Ir visai neblogai sekasi. Pavyko įmušti įvarčių. Tokios serijos turbūt nesu turėjęs per karjerą.

Manau, kad ta serija buvo pasiekta tiek dėl mano paties neblogos sportinės formos, tiek dėl komandos draugų, kurie padeda tuos įvarčius įmušti. Svarbiausia, tinkamu laiku reikia atsidurti tinkamoje vietoje. Futbolas yra komandinis žaidimas, kur vienas nieko nepadarysi. Bendras kolektyvinis darbas ir duoda vaisių“, - pasakojo V. Šilėnas.

Trakai“ po keturių laisvų dienų antradienį (rugsėjo 1 d.) renkasi į pirmą treniruotę, kurios metu pradės pasiruošimą rugsėjo 12 dieną įvyksiančioms rungtynėms su Kauno „Spyriu“ ir trilogijai Vilniaus „Žalgiris“Klaipėdos „Atlantas“ – „Žalgiris“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)