Nepaisant to, kad būsimas varžovas Pavlodaro „Irtyš“ klubas iš Kazachstano žymiai stipresnis nei priešininkas iš Velso, riteriai nepanikuoja. Anaiptol. Jie nemano, kad varžovai yra stipresni šioje poroje.

„Nesakyčiau, kad jie yra favoritai. Kazachstano klubai nėra super pajėgūs, todėl mes galime su jais kovoti ir darysime tai. Aš ir pats komandoje jaučiuosi daug užtikrinčiau. Gerai, kad tik atėjus į komandą, iškart žaidėme daug rungtynių.

Tai padėjo lengviau įsilieti. Be to, pasisekė, kad greitai įmušiau įvartį, o tai psichologiškai irgi palengvino adaptaciją“, – sakė Donatas Kazlauskas, jau sugebėjęs pasižymėti šių metų Europos lygos kampanijoje.

Trakiškiai pažymi ir psichologinį momentą. Pralaimėjimo prieš „Cefn Druids“ mūsų šalies sirgaliai būtų nesupratę, tačiau įveikus velsietišką barjerą, nuo krūtinių akmuo buvo nuridentas.

„Taip, prieš Velso komandą visi laukė, kad laimėsime, todėl spaudimas buvo didesnis. Dabar varžovas bus stipresnis, todėl galime jaustis daug ramiau.

„Irtyš“ Kazachstano čempionate kiek buksuoja, nėra geriausios sportinės formos, bet ar mums nuo to bus geriau? Pamatysime.

Svarbiausia, patiems nepradėti galvoti, kad užmėtysime juos kepurėmis. Kaip tik, jų buksavimą turime išnaudoti patys į aikštę išeidami su dviguba energija. Kaip pavyks – pažiūrėsime. Šią akimirką abiejų komandų šansai lygūs“, – kalbėjo pastaruosius keletą mėnesių pagrindiniu komandos vartininku tapęs Tomas Švedkauskas.

„Per paskutines tris savaites „Trakai“ pasikeitė. Prie komandos prisijungus treneriui iš Ispanijos Kibu Vicunai, ekipa pradėjo lipti iš psichologinės duobės, į kurią futbolininkai buvo patekę po nesėkmingos sezono pradžios. Pats treneris neslepia, kad geriausias būdas išlipti iš duobės –pradėti laimėti.

„Aš nežiūriu į tai, kas yra favoritai, o kas nėra – aš žinau, kad mūsų komanda turi šansų ir bandys jais pasinaudoti. Atrodo, kad „Irtyš“ yra duobėje, tačiau į komandą atėjęs naujas treneris iškart gali pakeisti komandą neatpažįstamai, todėl į tokius dalykus aš nesikoncentruoju.

Aš labiau mėgstu koncentruotis į savo komandą. Sunki pergalė prieš Velso komandą mums suteikė teigiamų emocijų, todėl kol kas gyvename ir kitoms rungtynėms ruošiamės jomis. Kiekvienas žaidėjas nori, kad Europos kampanija truktų kuo ilgiau, todėl kiekvienas deda pastangas, kad taip ir būtų“, – kalbėjo K.Vicuna.

Ketvirtadienio rungtynėse „Trakai“ galės rungtyniauti beveik stipriausios sudėties. Aikštėje tikrai nepasirodys praėjusią savaitę po kontakto su varžovu kaukolę įskėlęs Edvinas Baniulis.

Būsimose rungtynėse „Trakus“ palaikys ir ekspedicijos „Misija Sibiras“ dalyviai, kuriems klubas atiduos 10 procentų nuo parduotų bilietų sumos. Rungtynės LFF stadione startuos ketvirtadienį 19.00 valandą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją