Treniruočių stovyklos norėjo ir „Trakai“

Lietuviško futbolo sezonas antrus metus iš eilės prasidės „Žalgirio“ ir „Trakų“ kaktomuša, kurios nugalėtojams išsyk bus įteiktas ir pirmas sezono trofėjus.

Pernykščiams čempionams ir taurės turnyro nugalėtojams žalgiriečiams favoritų etiketė jau taip įaugo į odą, kad bet koks kluptelėjimas iškart tampa fiasko. Nesvarbu, ar patirtas sezono pradžioje, ar pabaigoje.

„Pirmenybėms neprasidėjus dar negali žinoti, ko laukti iš varžovų, o jie dar turi ir naują trenerį. Bus savotiška žvalgyba. Sunku bus nuo pirmų rungtynių demonstruoti gerą žaidimą. Bet čia – kaip egzaminas. Jei jam gerai pasiruošei, jei „iškalei“ visus atsakymus, bijoti neturi ko. Manau, mes pasiruošę pakankamai gerai“, – sakė „Žalgirio“ strategas Valdas Dambrauskas.

Vilniečiai dvi savaites stovyklavo Turkijoje, kur susitiko su tokiomis ekipomis kaip Liublianos „Olimpija“ (Slovėnija), Bratislavos „Slovan“ (Slovakija) ar Minsko „Dinamo“ (Baltarusija). Iš viso V. Dambrausko auklėtiniai tarpsezoniu sužaidė 9-erias kontrolines rungtynes.

„Trakai“ ruošėsi namuose ir turėjo 5 draugiškus mačus – daugiausia su Latvijos ekipomis.

„Esu patenkintas, kodėl gi ne? Nieko blogo, kad žaidėme tik tiek. Darome taip, kaip darome“, – nesiskundė naujasis vicečempionų vairininkas iš Rusijos Olegas Vasilenka.

Vis dėlto puolėjas Tadas Labukas neslepia, kad pasiruošimas galėjo būti ir kokybiškesnis.

„Norėjosi išvažiuoti, kur šilčiau, norėjosi stipresnių varžovų, bet yra kaip yra. Treneris darė viską, kad išspaustume maksimumą iš to, ką turėjome“, – sakė 33-ejų futbolininkas.

Žaidėjų treneriui pakanka

Pastarasis turės perimti atakų lyderio pareigas iš 17 įvarčių praėjusiame sezone pelniusio Nerijaus Valskio, kuris išvyko į Tel Avivo „Bnei Yehuda“ (Izraelis) klubą.

Neteko „Trakai“ ir saugų Jevgenijaus Zasavickio, Artiomo Gurenkos, o vieninteliu svariu papildymu tapo krašto gynėjas Valdemaras Borovskis. Tiesa, komandą šiame sezone taip pat sustiprins sunkias traumas išsigydę Jurijus Mamajevas, Vaidotas Šilėnas. Kol kas neaišku, kada prie jų prisijungs ir Lukas Kochanauskas.

„Komanda visiškai sukomplektuota. Turime stiprių ir protingų žaidėjų, kurie gali žaisti skirtingose pozicijose, mums jų pakanka. Negalvoju, kad reikia turėti daug futbolininkų vien tam, kad jie sudarytų konkurenciją vieni kitiems“, – pastiprinimo nebesidairo O. Vasilenka.

„Žalgiris“ tarpsezonio turguje buvo žymiai aktyvesnis. Iš sostinės išvyko dvylika žaidėjų, bet vienintelis puolėjas iš Serbijos Andrija Kaludjerovičius buvo tvirtas pagrindinės sudėties ramstis ir atakų lyderis. Priešinga kryptimi atkeliavo penki žaidėjai: po pertraukos grįžę puolėjas Darvydas Šernas ir gynėjas Georgas Freidgeimas, naujokai gynėjas Rolandas Baravykas, saugas Mahamane'as Traore ir puolėjas Komnenas Andričius.

„Manau, kad „Žalgiris“ dabar stipresnis nei prieš metus, kai jį palikau. Klubas stiprėja kiekvienais metais. Man ypač krito į akį tai, kad net ir žaisdami su labai stipriais varžovais Turkijoje jautėme didelį malonumą. Tai džiugina“, – sakė G. Freidgeimas.

Pratęsimo nebus

Prieš metus „Žalgiriui“ LFF Supertaurę atnešė būtent ilgesnis atsarginių suolas: pagrindinis laikas baigėsi rezultatu 1:1, bet pratęsimo metu „Trakai“ išsikvėpė, ir vilniečiai jiems per pusvalandį įmušė triskart.

Šįkart tokio scenarijaus tikrai nebebus dėl paprastos priežasties: pasikeitus varžybų reglamentui, po pagrindinio laiko lygiosiomis sužaidusios ekipos iškart stotų mušti 11 m baudinių.

Vis dėlto treniruotėse nei vieni, nei kiti teigia baudinių serijų nerepetuojantys – laimėti Supertaurę abi komandos nusiteikusios per 90 min.

„Tikimės viską išspręsti per pagrindinį laiką“, – patikino V. Dambrauskas.

„Tikiuosi, kad viskas baigsis per 90 minučių, – antrino T. Labukas. – „Žalgiris“ turi daug trofėjų, o mes neturime nieko. Todėl esame labai nusiteikę laimėti. Juk tam pačiam „Žalgiriui“ bus geriau, jei Lietuvoje jiems bus konkurencija. Vaikščiodami pėsčiomis ir prieš visus laimėdami jie Čempionų lygai nepasiruoš.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)