Vos dviem taškais nuo iškritimą į žemesnę lygą lemiančios aštuonioliktos turnyro lentelės vietoje esančius „Fulham“ prieš rungtynes lenkę šeimininkai į priekį išsiveržė pirmieji – 28-ą minutę po Seano Longstaffo perdavimo pasižymėjo brazilas Joelintonas.

24-erių metų „Newcastle“ legionieriui iš Pietų Amerikos tai buvo tik antrasis sezono įvartis bei pirmasis tikslus smūgis nuo lapkričio 27-os dienos, kai brazilui pavyko pasižymėti pergale 0:2 pasibaigusioje dvikovoje su „Crystal Palace“ ekipa.

Vos keturis įvarčius per daugiau nei 60 „Premier“ lygoje sužaistų rungtynių pelnęs Joelintonas pusę jų sumušė būtent į „Tottenham“ vartus – savo debiutinėse rungtynėse 2019-ųjų rugpjūčio 25-ą brazilas pasižymėjo varžovų „White Hart Lane“ stadione vykusiose rungtynėse ir išplėšė „Newcastle“ pergalę rezultatu 0:1.

Dar pirmajame kėlinyje rungtynių eigą apversti sugebėjo Anglijos rinktinės kapitonas Harry Kane'as. 30-ą ir 34-ą minutėmis įvarčius mušęs „Tottenham“ puolėjas po šios dvigubos salvės su 19 tikslių smūgių grįžo į rezultatyviausių šio sezono „Premier“ lygos žaidėjų viršūnę, iš jos išstumdamas „Liverpool“ atstovaujantį egiptietį Mo Salah (18).

Lemiamą žodį rungtynėse tarė 79-ą minutę aikštėje pasirodęs saugas Josephas Willockas. 21-erių metų futbolininkas 85-ą susitikimo minutę pasinaudojo sumaištimi „Tottenham“ baudos aikštelėje ir tiksliu smūgiu išplėšė tašką stadiono šeimininkams.

Jaunojo žaidėjo smūgis turėjo atnešti piktdžiugiškų šypsenų Londono „Arsenal“ sirgaliams. Nuomos pagrindais iš pastarojo klubo į „Newcastle“ persikėlęs saugas savo įvarčiu atėmė du taškus iš principinių „Arsenal“ varžovų bei Šiaurės Londono derbio oponentų „Tottenham“.

Pergalė būtų leidusi Jose Mourinho auklėtiniams pirmą kartą nuo šių metų sausio 2-os pakilti į vietą UEFA Čempionų lygoje garantuojančią ketvirtą turnyro lentelės poziciją. Po lygiųjų „Tottenham“ su 49 taškais žengia penkti, dviem taškais atsilikdami nuo laipteliu aukščiau įsitaisiusių „Chelsea“.

Svarbų tašką iškovoję „Newcastle“ po 30 žaistų susitikimų su 29 taškais žengia septyniolikti. Nuo 1993-ių metų savo istoriją skaičiuojančioje „Premier“ lygoje Šiaurės Rytų Anglijos klubas nežaidė tik du sezonus – 2009-10 ir 2016-17 metų pirmenybėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją