Už Italijos čempionus nepagailėta 1,2 milijardų eurų suma.

Buvusio „Goldman Sachs“ bankininko Gerry Cardinale'o vadovaujamai „RedBird“ kompanijai priklauso dalis „Fenway Sports Group“ akcijų, pastaroji valdo dalį „Liverpool“ ir beisbolo klubo „Boston Red Sox“ akcijų, skelbia „BBC Sport“.

„Elliott Advisors“ lieka mažųjų akcininkų gretose bei išsaugojo vietą klubo valdyboje.

„Milan“ teigia, jog klubą naujieji savininkai perims vasarą, o sandoris bus baigtas ne vėliau kaip rugsėjį.

„Džiaugiamės galėdami būti garsios „AC Milan“ istorijos dalimi ir esame pakylėti galėdami prisidėti prie klubo jo naujame etape, jam grįžtant į teisėtą vietą Italijos, Europos ir tarptautinio futbolo elite“, – teigė „RedBird“ įkūrėjas Gerry Cardinale'as.

„Elliott Advisors“ kompanija klubą pėrėmė prieš ketverius metus, kai Kinijos verslininkas Li Yonghong neįvykdė kai kurių finansinių įsipareigojimų, susijusių su klubo įsigijimu iš Silvio Berlusconi 2017-aisiais.

„Kai įsigijome AC „Milan“ 2018 metais, paveldėjome klubą, turintį ne tik solidžią istoriją, bet ir rimtų finansinių problemų bei vidutinius sportinius rezultatus.

Mūsų planas buvo paprastas: sukurti finansinį stabilumą ir sugrąžinti AC „Milan“ ten, kur jam ir priklauso vieta Europos futbole. Šiandien tikiu, kad pasiekėme abu tikslus“, – teigė „Elliott“ kompanijos atstovas Gordonas Singeris.

JAV kapitalo investicijos nėra jokia naujiena Italijos futbole: „Atalanta“, „ACF Fiorentina“, „Genoa“, „AS Roma“, „Spezia Calcio“, „Parma“, „FC Venezia“ turi JAV savininkus arba investuotojus iš už Atlanto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją