Kaip teismas nurodė nutartyje, kurią „Žalgiris“ dar galės apskųsti, futbolo klubas yra nemokus bei neatsiskaito su žaidėjais, todėl yra pagrindas jai kelti bankroto bylą. Bendra ieškinio suma – apie 800 tūkst. Lt.

Teismas taip pat yra pritaikęs laikinąsias apsaugos priemones ir leidęs areštuoti sostinės Žolyno g. esantį „Žalgirio“ turtą.

Į teismą dėl bankroto bylos iškėlimo kreipėsi žaidėjai – puolėjas Igoris Morinas, saugas Raimondas Vilėniškis, gynėjas Andrius Miliškevičius, kineziterapeutas Dainius Pavilonis bei bendrovė „Egirona“. Pastaroji teismo prašo priteisti didžiausią sumą – beveik pusę milijono litų.

Prie bylos prisijungė ir dar keli žaidėjai bei futbolo klubo darbininkai, taip pat prašantys priteisti neišmokėtus atlyginimus.

Futbolo klubo savininkas Vadimas Kastujevas šiuo metu yra teisiamas Maskvoje dėl turto prievartavimo.

Komandos žaidėjai yra sukūrę naują klubą VMFD „Žalgiris“, iniciatyvinė grupė nieko bendro neturi su iki bankroto klubą nustekenusiu senuoju „Žalgiriu“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją