2014 ir 2018 metų pasaulio čempionai davė startą inauguraciniam Tautų lygos turnyrui, kuriame iš viso keturiuose divizionuose susigrums 55 rinktinės.

Aistra, tempas, pavojingi smūgiai – viskas buvo Vokietijos rinktinėje, išskyrus įvarčius. Praėjus 71 dienai po istorinės Vokietijos nacionalinės ekipos nesėkmės pasaulio čempionate, to paties trenerio J. Lowo vedama Die Mannshaft kuria naują istoriją.

„Po tokių negatyvių išgyvenimų norėjome parodyti savo vienybę ir gerą žaidimą. Tikiu, kad mums pavyko. Sugebėjome greitai „persijungti“ aikštėje. Tiesa, tai buvo tik pirmas žingsnis“, – iš karto po dvikovos ZDF sakė Toni Kroosas, prieš rungtynes gavęs geriausio Vokietijos metų futbolininko apdovanojimą.

Į Miuncheną atvyko net 11 pasaulio čempionų, tačiau fiasko Rusijoje vykusiame FIFA 2018 turnyre patyrę vokiečiai degė noru atsigriebti prieš savus sirgalius. Futbolo grandų mūšį stebėjo 67,5 tūkst. žiūrovų.

Pirmajame kėlinyje abi komandos milžinišką dėmesį skyrė gynybai, todėl pavojingų smūgių į vartus žiūrovai beveik neišvydo. Situacija pasikeitė antrajame kėlinyje, kai kelias geras progas sukūrė Les Bleus, o iš jų estafetę perėmė Die Mannschaft.

Paskutines 25 rungtynių minutes vokiečiai riaumodami užgulė svečių vartus ir nuo įvarčių prancūzus gelbėjo tik fenomenalus rinktinės debiutanto Alphonse'o Areolos žaidimas. Jis pakeitė traumuotą pagrindinį vartininką Hugo Llorisą.

Marco Reuso, Matso Hummelso, Thomo Mullerio ir Matthiaso Ginterio šūviai buvo aštrūs ir tikslūs, tačiau A. Areolos žaidimas vertė ploti ne tik Les Bleus fanus.

Iki rungtynių pabaigos nė vienai komandai taip ir nepavyko pelnyti įvarčio, dvikova baigėsi nulinėmis lygiosiomis.

Įdomu, kad Vokietijos rinktinė namie pergalės prieš prancūzus laukia jau 31 metus, o per pastaruosius 10 tarpusavio susitikimų pergalę šventė tik dukart. Prancūzai nepralaimi jau 12 pastarųjų rungtynių iš eilės.

J. Lowo auklėtiniai sekmadienį žais kontrolines rungtynes su Peru futbolininkais, o Tautų lygoje kovas pratęs spalio 13 dieną dvikova su Nyderlandais.

Tai buvo pirmos pasaulio čempionų rungtynės po triumfo Rusijoje, vokiečiams – pirmoji galimybė atsitiesti po fiasko FIFA 2018 turnyre, kur J. Lowo auklėtiniai nesugebėjo peržengti grupių barjero. Kitos A diviziono rungtynės vyks penktadienį – susigrums Italija ir Lenkija.

Penktadienį savo pasirodymą Tautų lygos C diviziono 4 grupėje nuo rungtynių su serbais Vilniuje pradės ir Edgaro Jankausko vadovaujama Lietuvos rinktinė.

Komandų starto sudėtys:

Vokietija: Manuelis Neueris, Matthias Ginteris, Matsas Hummelsas, Leonas Goretzka, Toni Kroosas, Timo Werneris, Marco Reusas, Thomas Mulleris, Antonio Rudigeris, Jerome Boatengas, Joshua Kimmichas.

Prancūzija: Alphonse'as Areola, Benjaminas Pavard'as, Raphaelis Varane'as, Samuelis Umtiti, Paulis Pogba, Antoine'as Griezmannas, Olivier Giroud, Kylianas Mbappe, N'Golo Kante, Blaise Matuidi, Lucas Hernandezas.

Kiti Tautų lygos rungtynių ketvirtadienį rezultatai:

B divizionas

Čekija 1 – 1 Ukraina

4' [1 – 0] Patrickas Schickas
45' [1 – 1] Jevgenijus Konoplianka

Velsas 4 – 1 Airija

6' [1 – 0] Tomas Lawrence'as
18' [2 – 0] Garethas Bale'as
37' [3 – 0] Aaronas Ramsey
55' [4 – 0] Connoras Robertsas
66' [4 – 1] Shaunas Williamsas

C divizionas

Norvegija 2 – 0 Kipras

21' [1 – 0] Stefanas Johansenas
42' [2 – 0] Stefanas Johansenas

Slovėnija 1 – 2 Bulgarija

3' [0 – 1] Božidaras Krajevas
40' [1 – 1] Miha Zajcas
59' [1 – 2] Božidaras Krajevas

D divizionas

Kazachstanas 0 – 2 Gruzija

69' [0 – 1] Giorgi Chakvetadze
74' [0 – 2] Sergejus Malyj (į savus vertus)

Armėnija 2 – 1 Lichtenšteinas

30' [1 – 0] Marcosas Pizzelli
33' [1 – 1] Sandro Wolfingeris
76' [2 – 1] Tigranas Barseghyanas

Latvija 0 – 0 Andora

Pažymėtina, ka Rygoje vykusiose rungtynėse Latvijos rinktinė kamuolį kontroliavo 69 proc. laiko, tačiau į vartų plotą sugebėjo atlikti vos 1 smūgį (varžovai – nė vieno).

Gibraltaras 0 – 2 Makedonija

19' [0 – 1] Ivanas Trickovskis
35' [0 – 2] Ezgjanas Alioskis

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)