Egipto žiniasklaida mirgėjo nuo ašaromis apsipylusio M. Salah nuotraukų, o rungtynės buvo apžvelgiamos skambiomis antraštėmis. Pavyzdžiui, „Naktis, kai Egiptas verkia: mėsininkas Ramosas išnarino Salah petį“ arba „Ant vejos krito vienas vyras, o skausmą pajautė 100 milijonų“.

Egiptiečiai į „Liverpool“ lyderio traumą jautriai reaguoja ne be reikalo. Pirminės prognozės buvo negailestingos – M. Salah praleis pasaulio futbolo čempionatą, į kurį jis savo šalį atvedė po 28 metų pertraukos. Nors vėliau tokios prognozės buvo paneigtos, kvapą užgniaužęs Egiptas vis dar nežino, ko tikėtis.

„Liverpool“ treneris Jurgenas Kloppas iškart po mačo pareiškė, kad puolėjo trauma yra labai rimta ir labai skaudi Egiptui, tačiau klubas daugiau informacijos apie ją nepateikė.

Daugiau atskleidė su anglais kontaktuojanti Egipto sporto ministerija, paskelbusi, jog rezultatyviausias šio sezono Anglijos „Premier“ lygos futbolininkas iš rikiuotės iškrito bent trim savaitėm.

Pasak paskutiniųjų pranešimų, M. Salah ko gero vyks į čempionatą Rusijoje, bet tikrai nežais pirmajame mače su Urugvajaus rinktine birželio 15-ąją. A grupėje egiptiečiai dar kovos su šeimininkais rusais bei Saudo Arabijos futbolininkais. Anot Egipto sporto ministro Khaledo Abd Elazi, reikia melstis, kad iki šių susitikimų M. Salah spėtų pasveikti.

Kuo greičiau pasveikti „Egipto karaliumi“ vadinamam futbolininkui socialiniame tinkle „Twitter“ palinkėjo ir šalies prezidentas Abdelas Fattah al-Sisi: „Visa širdimi linkiu mūsų herojui greitos reabilitacijos. Tikiuosi, kad jis greitai sugrįš į aikštę ir išliks ryškiai žibančia Egipto žvaigžde“.

Kol vieni užsiima maldomis už M. Salah, kiti prakeikia jo traumos kaltininką S. Ramosą. Buvęs Egipto rinktinės lyderis Mido viešai pareiškė neabejojantis, jog ispano veiksmai buvo tyčiniai – jo užduotis ir buvo kuo greičiau sutraumuoti varžovų lyderį. Su tuo sutiko visi egiptiečiai, o „Twitter“ tinklo arabiškai kalbančioje erdvėje išplito grotažymė „kalės vaikas“.

Pykčio „Real“ kapitonui neslėpė ir daugybė futbolo gerbėjų visame pasaulyje. Net 150 tūkst. žmonių pasirašė po peticija, reikalaujančia UEFA nubausti S. Ramosą už nesportinį elgesį.

Plito vaizdo įrašai ir nuotraukos, kuriose iškart po susidūrimo su varžovu ispanas užfiksuotas besišypsantis, jis buvo raginamas mesti futbolą bei keikiamas pačias riebiausiais žodžiais.

Kol Egiptas ir didelė dalis visos futbolo bendruomenės lieja įtūžį ant S. Ramoso, kuris ne tik traumavo M. Salah, bet ir alkūne smūgiavo į veidą vėliau kuriozines klaidas dariusiam vartininkui Lorisui Kariusui, patys „Liverpool“ futbolininkai kaltų neieško.

Bet kokias kalbas apie tyčinius veiksmus neigia ir trečią kartą iš eilės Čempionų lygą laimėjusi „Real“ ekipa, kurios atstovai siunčia M. Salah linkėjimus.

Pats M. Salah praėjus beveik parai nuo finalo taip pat nutraukė tylą ir kreipdamasis į savo gerbėjus socialiniuose tinkluose pareiškė esąs tikras dėl savo dalyvavimo pasaulio pirmenybėse: „Praėjusi naktis buvo labai sunki, bet aš esu kovotojas. Nepaisant visų prognozių, esu tikras, kad žaisiu Rusijoje ir priversiu visus jus didžiuotis. Jūsų meilė ir parama suteiks stiprybės, kurios man dabar reikia“.

Panašu, kad traumuoto atleto likimas paaiškės tik įsibėgėjus reabilitacijos procesui ir stebint, kaip jo išnarintas petys gyja. Šokiruotiems egiptiečiams belieka laukti ir tikėti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (102)