Pirmadienį Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Vykdomasis komitetas nusprendė, kad Lietuvos futbolo čempionate dalyvaus 10 komandų.

Iš 12-os komandų, gavusių A lygos licencijas į laimingąjį dešimtuką nepateko pernai A lygoje paskutinę devintąją vietą užėmęs Tauragės „Tauras“ ir penktąją vietą pirmojoje lygoje iškovojęs Kauno „Spyris“.

Tačiau tauragiškai ir po šio sprendimo dar nepraranda vilties išlikti elitiniame šalies čempionato divizione.

„Vilniuje susitikau su A lygos klubų atstovais ir prašiau jų, kad palaikytų mus ir pasirašytų kreipimąsi į LFF su prašymų praplėsti lygą iki 11 ekipų“, – sakė „Tauro“ savininkas Jaunutis Šetkus.

Tiesa jis negalėjo vertinti, kaip klubai į tai sureagavo.

„Buvo ne visų klubų vadovai. Kai kuriems iš jų atstovavo ne tie žmonės, kurie gali nuspręsti“, – kalbėjo J. Šetkus.

„Tauras“ kreipsis paramos į kitus klubus raštu.

„Jeigu klubai palaikys mus, kreipsimės į Vykdomąjį su prašymu, kad peržiūrėtų savo vakarykštį sprendimą. Jei nepalaikys, spręsime – ar dalyvauti pirmojoje lygoje, ar žaisti antrojoje, ar apskritai pasitraukti iš čempionato“ – sakė J. Šetkus.

Kelis metus finansinių problemų turėjęs „Tauras“ šiemet rado rėmėją iš užsienio. Manoma, kad jei tauragiškiams nepavyks pro uždarų durų raktų skylutę prasmukti į A lygą, rėmėjai klubu domėtis baigs.

Patekti į A lygą „Taurui“ turėtų būti dar sunkiau dėl tos priežasties, jog antradienį jau buvo ištraukti Lietuvos čempionato burtai – visas tvarkarštis paruoštas 10-iems komandų keturių ratų turnyrui. Priėmus 11-ą komandą visą tai tektų perdaryti iš naujo.

Tvarkaraščio burtai lėmė, kad pirmą turą, vyksiantį kovo 8-9 dienomis susitiks:

Vilniaus „Žalgiris“ – „Šiauliai“

Marijampolės „Sūduva“ – Gargždų „Banga“

„Trakai“ – Klaipėdos „Granitas“

Klaipėdos „Atlantas“ – Alytaus „Dainava“

Panevėžio „Ekranas“ – Pakruojo „Kruoja“