Be žiūrovų vykusioje dvikovoje šeimininkai neatsilaikė prieš varžovus – 0:2 (0:1). Tai buvo jau septintas Valdo Urbono auklėtinių pralaimėjimas iš eilės.

Lygus rezultatas laikėsi tik porą minučių: jau 3 min. Maskvos CSKA saugas Baktijoras Zainutdinovas smūgiu galva išvedė svečius į priekį – 0:1.

Nors po pertraukos lietuviai gerokai suaktyvėjo ir inicijavo varžovų spaudimą, savo progų taip ir nerealizavo ir galiausiai buvo nubausti patys: 86 min. tolimu šūviu pasižymėjo vos prieš kelias minutes aikštėje po keitimo pasirodęs Islambekas Kuatas.


Paskutinė mūsiškių pergalė datuojama dar 2016 metų spalio pradžioje, kai namuose 2:0 pavyko įveikti Maltą.

Vienintelė nuo to laiko paguoda – praėjusį lapkritį 1:0 laimėta kontrolinė dvikova prieš Naująją Zelandiją.

Deja, per paskutinius 15 oficialių susitikimų Lietuvos rinktinė teišpešė tik 1 tašką iš 45 galimų.

Beveik ketverius metus, tai yra 47 mėnesius, pergalės oficialiose varžybose neiškovojusių lietuvių pirmas blynas juodais degėsiais pavirto ir inauguracinėje UEFA Tautų lygoje 2018-2019-aisiais – joje Lietuvos rinktinė pralaimėjo visus šešis mačus ir į savo vartus praleido net 16 įvarčių.

Vienintelį kartą tarpusavyje lietuviai ir kazachai iki šiol buvo susidūrę 2014 m. draugiškose rungtynėse Antalijoje. Tuomet susirėmimas nugalėtojo neišaiškino ir baigėsi taikiai 1:1, o Igorio Pankratjevo auklėtinių gretose pasižymėjo Gediminas Vičius.

Rungtynių eiga:

Nors susitikimas prasidėjo gana atsargiai, Lietuvos rinktinės vartininkui Džiugui Bartkui jau 3 minutę teko krapštyti kamuolį iš savo vartų tinklo: po gražios kazachų kontratakos ir kelių perdavimų vienu lietimu kombinacijos įvartį galva pelnė Maskvos CSKA saugas Baktijoras Zainutdinovas – 0:1.

Po šalto dušo pabudę lietuviai iškart suaktyvino savo veiksmus ir 10 min. uždirbo pirmą kampinį.

15 min. varžovų vartų sargo budrumą šūviu iš toli patikrino Donatas Kazlauskas.

20 min. svečiai buvo per plauką nuo antrojo įvarčio: pakėlus kampinį gynėjas Sergejus Malijus kamuolį iš labai arti nukreipė tiesiai į Dž. Bartkų.

22 min. už šiurkščią pražangą aikštės viduryje geltona kortele buvo nubaustas Markusas Palionis.

Netrukus tokios pačios nuobaudos susilaukė ir Saulius Mikoliūnas.

Nors lietuviai ir ilgiau kontroliavo kamuolį už oponentus, tačiau per pirmą kėlinį taip ir nesukūrė nieko apčiuopiamesnio. Tuo metu kazachai prieš pat didžiają pertrauką surezgė dar vieną pavojingą kontrataką ir tik Dž. Bartkaus meistriškumas neleido jiems padidinti savo persvaros.

Po pirmojo kėlinio – 0:1.

Antrą mačo pusę atvykėliai iš Kazachstano iškart pradėjo kampiniu.

53 min. realią progą išlyginti rezultatą turėjo Gratas Sirgėdas, kuris sulaukęs tikslaus Justo Lasicko perdavimo, atsidūrė vienas prieš varžovų vartininką, bet kaire koja į vartų plotą nepataikė.

60 min. po lietuvių kampinio kazachų baudos aikštelėje kilo tikras chaosas, bet pirmi šeimininkų smūgiai buvo blokuoti, o paskutinis, kurį atliko M. Palionis, jau skriejo pro šalį.

Po kelių akimirkų arti tikslo buvo tiek Karolis Laukžemis, tiek G. Sirgėdas, tačiau ir jie abu šovė kiek netiksliai.

70 min. retu išpuoliu antrame kėlinyje atsakė ir svečiai, o žaidimas tapo vis atviresnis.

Dar vieną nerezultatyvų tolimą bandymą paleido D. Kazlauskas.

78 min. vienas į priekį nuskuodė puolėjas Abatas Aimbetovas – lietuvius ir vėl gelbėjo patikimas vartininko žaidimas.

Bet kokią intrigą rungtynėse 86 min. panaikino vos prieš kelias minutes aikštėje po keitimo pasirodęs Islambekas Kuatas, nuginklavęs Dž. Bartkų tolimu spyriu – 0:2.


Finalinis teisėjo švilpukas paskelbė dar vieną skaudų pralaimėjimą – 0:2.

Rungtynės:

Lietuva 0 – 2 Kazachstanas
3' [0 – 1] Baktijoras Zainutdinovas
86' [0 – 2] Islambekas Kuatas

Pirmadienį, rugsėjo 7 dieną, lietuviai viešės Tiranoje, kur susitiks su Albanijos nacionaline komanda (FIFA 66).

Šioje UEFA Tautų lygos grupėje dar žais ir Baltarusijos atstovai (FIFA 87).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (328)