Rungtynių pradžioje savo aikštės pusėje varžovų atakas atmušinėję žalgiriečiai pirmą realesnę progą įvarčiui susikūrė 12-ą minutę. Jakubas Sylvestras „Glimt“ baudos aikštelėje gražiai krūtine numetė kamuolį Tomislavui Kišui, tačiau tiek jo smūgį, tiek pakartotinį Karolio Uzėlos bandymą blokavo šeimininkų gynėjai.

Teritorinę persvarą svečiai įgavo pačiame pirmo kėlinio viduryje, kai Norvegijos klubo sirgalių nervus pakuteno net keli svečių iš Lietuvos sukurti epizodai. Po Kišo perdavimo į vartus galva pavojingai smūgiavo Sylvestras, tačiau slovako smūgiuotas kamuolys pataikė į šoninį vartų tinklą, o po kelių minučių puikų Ovidijaus Verbicko smūgį sunkioje situacijoje atrėmė norvegų vartininkas Nikita Haikinas.

Bodės klubo legionierius iš Rusijos dar sykį savo įgūdžius pademonstravo 35-ą susitikimo minutę, kai po Hugo Videmonto pakelto kampinio iš artimos distancijos galva smūgiavo Kišas. Haikino inicijuotoje kontratakoje auksinę galimybę pasižymėti turėjo Ole Solbakkenas, bet vienas prieš Edviną Gertmoną iššokęs norvegas nesugebėjo įveikti „Žalgirio“ vartų sargo.

Lietuvos klubo gerbėjus Gertmonas pradžiugino ir artėjant pirmojo kėlinio pabaigai. Atakuojantis „Glimt“ saugas Hugo Vetlesenas suklaidino vilniečių legionierių Mileną Gamakovą ir galingai smūgiavo iš baudos aikštelės prieigų, bet „Žalgirio“ vartininkas pagirtinai susitvarkė su varžovu mestu iššūkiu.

Geras rungtynes sužaidusio vartininko pastangas galiausiai įveikė 62-ą minutę iš artimos distancijos galingu smūgiu kamuolį į vartus pasiuntęs Solbakkenas.


Pavojingiausią galimybę išlyginamajam įvarčiui „Žalgiris“ susikūrė praėjus keturiolikai minučių, tačiau galva smūgiavęs Kišas nepataikė į Norvegijos klubo vartus.

Paskutinėmis rungtynių minutėmis žalgiriečiai bandė rengti varžovų baudos aikštelės apgultį, tačiau šie bandymai baigėsi keliomis pačių vilniečių vartams pavojų sukėlusiomis „Glimt“ kontratakomis. Nesėkmė Norvegijoje užbaigė Lietuvos čempionų pasirodymą tarptautiniuose futbolo turnyruose.

"Glimt" ir "Žalgirio" rungtynių statistika

Pergalė prieš norvegus būtų atvėrusi vilniečiams duris į UEFA Konferencijų lygos grupių etapą.

Žalgiriečiai tarptautinį sezoną pradėjo Čempionų lygos kvalifikacijoje, kurioje iš pradžių eliminavo Belfasto „Linfield“ iš Šiaurės Airijos (3:1 ir 2:1), bet vėliau nusileido stipriausiai Vengrijos komandai Budapešto „Ferencvaros“ (0:2 ir 1:3), o Europos lygos atrankoje turėjo pripažinti stipriausios praėjusio sezono Slovėnijos ekipos Murska Sobotos „Mura“ pranašumą (0:0, 0:1).

Čempionų lygoje Budės ekipa dukart nusileido Lenkijos čempionui Varšuvos „Legia“ (2:3 ir 0:2), o Europos Konferencijų lygoje bendru rezultatu 6:0 įveikė „Valur“ (Islandija) ir 3:2 – „Priština“ (Kosovas) komandas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)