Du įvarčius nugalėtojams pelnė čempionato snaiperių sąrašo viršuje esantis Tomas Radzinevičius. Jo sąskaitoje – jau 23 taiklūs smūgiai.

Nuo pirmųjų minučių „Sūduva“ užgulė svečių vartus ir jau 8-ąją minutę išsiveržė į priekį. Žaibiškos atakos metu Karolis Chvedukas kairėje pusėje surado Ernestą Veliulį, kuris vienu lietimu pasiuntė kamuolį link vartų T. Radzinevičiui. Rezultatyviausio lygos futbolininko smūgis galva buvo tikslus.

Netrukus Admiras Kecapas galėjo padvigubinti persvarą. Legionieriui atšoko kamuolys, nesėkmingai jį išmušus „Utenio“ gynėjams po perdavimo iš krašto, bet smūgiu pažeme jis pataikė į virpstą.

Kėliniui įsibėgėjus, aikštės šeimininkų atakos šiek tiek aprimo, Utenos komandai pavyko perkelti žaidimą toliau nuo savo baudos aikštelės, bet puolime pavojaus Džiugo Bartkaus ginamiems vartams sukelti svečiams nesisekė.

39-ą minutę į „Utenio“ vartus krito antrasis įvartis. E. Veliulis nepagailėjo perdavimo į ataką prisijungusiam Vaidui Slavickui. Suklaidinusio varžovą gynėjo tolimas smūgis po nedidelio rikošeto atsidūrė vartų tinkle. Pavelo Leuso šuolis komandos neišgelbėjo.

Kėliniui baigiantis kelis pavojingus išpuolius sukūrė ir svečiai. Iš pradžių prieš vartus iššokęs Robertas Freidgeimas stipriu smūgiu patikrino D. Bartkaus meistriškumą. Vėliau į baudos aikštelę įsiveržęs Edgaras Mastianica gražiai suklaidino jį pasivijusį varžovą ir pabandė įsukti kamuolį į tolimą vartų kampą, bet sūduviškių vartininkas sužaidė patikimai.

Antrasis kėlinys prasidėjo antrojo scenarijumi ir greitu „Sūduvos“ įvarčiu 52-ąją minutę. A. Kecapas įsiveržė į baudos aikštelę, atmetė kamuolį be priežiūros paliktam T. Radzinevičiui, kuriam beliko į savo sąskaitą įsirašyti dublį.

Nerasdami kelių link aikštės šeimininkų vartų, „Utenio“ futbolininkai bandė savo laimę tolimais smūgiais. Kartą D. Bartkui teko šuoliu palydėti kamuolį po Povilo Krasnovskio smūgio, į vartininką pataikė Jurijus Vereščiakas.

Ovacijomis iš aikštės išlydėtą T. Radzinevičių pakeitęs Karolis Laukžemis kone pirmuoju prisilietimu prie kamuolio galėjo pasižymėti. Puolėjas atsidūrė prieš vartus po A. Kecapo perdavimo, bet jo smūgį iš aštraus kampo P. Leusas atrėmė.

Po poros minučių už galvos griebėsi K. Chvedukas, įsigudrinęs nepataikyti į vartų stačiakampį iš palankiausios situacijos, kai po Valentino Baranovskio perdavimo visiškai laisvam saugui baudos aikštelėje kamuolį atmušė „Utenio“ gynėjai.

70-ą minutę tuo, kad nepataikė į vartus, negalėjo patikėti ir E. Mastianica. Gynėjų vartininko aikštelėje užmirštas uteniškis galėjo smūgiu galva pelnyti įvartį po R. Freidgeimo perdavimo iš krašto. D. Bartkus komandos išgelbėti nebūtų sugebėjęs.

Atsipalaidavusi „Sūduvos“ gynyba galėjo būti nubausta po šešių minučių, bet puikiai sužaidė aikštės šeimininkų vartininkas, šuoliu už galinės linijos nukreipdamas kamuolį po stipraus Dariaus Kazubovičiaus smūgio
Per likusį laiką Marijampolės komanda ėmė daugiau dėmesio skirti „sausų“ vartų išsaugojimui ir darbo D. Bartkui nesuteikė.

Rezultatas:

Marijampolės „Sūduva“ – Utenos „Utenis“ 3:0 (2:0)

„Sūduva“: Dž. Bartkus, I. Cyvilka, V. Slavickas, M. Ugge, M. Živkovičius, N. Jamakas (71 min. M. Šoblinskas), A. Kecapas, A. Vaskela, K. Chvedukas, E. Veliulis (58 min. V. Baranovskis), T. Radzinevičius (66 min. K. Laukžemis).

„Utenis“: P. Leusas, A. Tručinskas, J. Aleksandravičius, R. Freidgeimas, M. Fridrikas, G. Zagurskas, V. Jeriomenka (55 min. T.Dombrauskis), P. Krasnovskis, E. Mastianica, L. Savastas (81 min. E. Vainoras), J. Vereščiakas (73 min. D. Kazubovičius).

Įvarčiai: T. Radzinevičius (8, 52), V. Slavickas (39).

Geltonos kortelės: E. Cyvilka (34), V. Slavickas (78); M. Fridrikas (28).

„SMScredit.lt A lygos“ turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1.Vilniaus „Žalgiris“31261490:2479
2.Trakų „Trakai“31242579:2874
3.Klaipėdos „Atlantas“31186757:3160
4.Marijampolės „Sūduva“31184956:2758
5.Kauno „Spyris“311251440:5941
6.Kauno „Stumbras“31981444:6535
7.Utenos „Utenis“31781628:4429
8.„Klaipėdos granitas“31691635:6427
9.Pakruojo „Kruoja“31481923:5720
10.Šiaulių „Šiauliai“31352329:8214

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai: T. Radzinevičius („Sūduva“) – 23, A. Paniukovas (ex – „Atlantas“) ir D. Aršakianas („Trakai“) – po 20, A. Rimkevičius („Stumbras“) – 19 įvarčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)