Startas Konferencijų lygos grupių etape vilniečiams neprisvilo – po sunkios kovos išvykoje su Bratislavos „Slovan“ ekipa susitikimas baigėsi rezultatu 0:0.

Jau ketvirtadienį Konferencijų lygos grupių etapas keliasi į Lietuvos sostinę – Vilnių.

Čia žalgiriečius egzaminuos daugkartiniai savo šalies čempionai „Basel“ futbolininkai. Tiesa, Šveicarijos klubas išgyvena ne pačią geriausią laikotarpį.

Paskutinį kartą šalies čempionatą „Basel“ pavyko laimėti tik 2016/2017 metų sezone.

Vietiniame fronte toli gražu ne viskas klostosi pagal šveicarų planą ir šiemet. Po 7 turų komanda savo sąskaitoje turi vos 9 taškus ir turnyro lentelėje rikiuojasi 7-toje vietoje.

Nežinau, galbūt tai mūsų privalumas, bet nemanau, kad verta ieškoti pasiteisinimų.
Saulius Mikoliūnas

Pirmose Konferencijos lygos grupių etapo rungtynėse „Basel“ namuose įrodė pranašumą 3:1 prieš Jerevano „Pyunik“. Savo sąskaitoje turėdami 3 taškus šveicarai yra H grupės lyderiai.

„Tai istorinis momentas, kuomet Konferencijų lygos rungtynes žaisime namuose, neabejoju, kad bus pilnos tribūnos. Tikiuosi, pavyks nudžiuginti sirgalius“, – žinutę sirgaliams siuntė komandos vyriausiasis treneris Vladimiras Čeburinas.

Kalbėdamas apie varžovų pajėgumą V. Čeburinas išliko pagarbus ir pabrėžė priešininkų sukauptą didžiulę patirtį Europos turnyruose.

„Šveicarijos komanda žaidžia agresyvų, atakuojantį futbolą ir labiau mėgsta pulti nei gintis. Mes stebėjome ir analizavome savo priešininkus.

Manau, tai stipri, nuolatinė UEFA turnyrų grupių dalyvė. Jie turi labai pajėgią sudėtį. Bus rimta kova, reikės didelio tribūnų palaikymo ir toliau kursime planą ketvirtadienio rungtynėms“, – kalbėjo „Žalgirio“ strategas.

Jam pritarė ir Saulius Mikoliūnas.

„Sakyčiau, kad komanda išsiskirianti savo braižu. Mėgsta pradėti aukštu spaudimu, pasitikti varžovus jų aikštės pusėje. Tai gera, bet įveikiama komanda“, – kalbėjo kapitonas.

Treneris nemano, kad būtų galima „Basel“ komandą lyginti su „Slovan“ ekipa. Prieš laukiančią akistatą V. Čeburinas teigė, kad kiekviena komanda išsiskiria savo stiprybėmis ir silpnybėmis bei joms reikia ruoštis atskirai.

„Žinoma buvo neblogos rungtynės Bratislavoje, analizavome savo žaidimą, padarėme korekcijas. Reikės atsispirti nuo ankstesnės dvikovos ir pasirengti naujai kovai“, – sakė V. Čeburinas.

„Žalgiris“ jau įrodė vasarą, jog varžovai negali atsipalaiduoti, nes už klaidas gali būti nubausti bet kurią minutę. Vilniečiai išsiskiria brandžiu ir taktišku žaidimu, o rungtynės Europos turnyrų atrankos rungtynėse komandai užaugino tvirtą stuburą.

„Komanda per tokias akistatas auga, pasitikėjimas taip pat kyla. Tie rezultatai viso atrankos ciklo metu komandai suteikė pasitikėjimo ir matosi, kad žaidimo lygis gerėja. Rungtynės su „Slovan“ išvykoje dar kartą parodė, kad žaisdami netgi svečiuose galime kovoti dėl pergalės“, – išskyrė S. Mikoliūnas.

Prieš tai vykusioje spaudos konferencijoje „Basel“ strategas Alexanderis Frei numetė kelias replikas kalbėdamas apie LFF stadiono būklę.

Tačiau tiek V. Čeburinas, tiek komandos kapitonas mano, kad geriausios komandos turi prisitaikyti prie bet kokių sąlygų.

„Kokią aikštę turime, tokią turime. Taip, mes žaidžiame pastoviai ant šios aikštės, nežinau, galbūt tai mūsų privalumas, bet nemanau, kad verta ieškoti pasiteisinimų. Geriausios komandos turėtų demonstruoti atitinkamą žaidimą bet kokioje aikštėje“, – kalbėjo S. Mikoliūnas.

„Profesionalai turi išlikti profesionalais. Ant šios dangos žaidė Italijos, Portugalijos rinktinės, tad nereikėtų ieškoti pasiteisinimų. Sąlygos visiems vienodos“, – tvirtino komandos treneris.

„Žalgirio“ ir „Basel“ rungtynės vyks rugsėjo 15 d. nuo 19 val. 45 min. LFF stadione.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)