Šveicarijos generalinė prokuratūra pranešė, kad paprašė leidimų atlikti kratas Europos futbolo federacijoje ir „kitoje įmonėje“ dėl įtariamo nusikalstamo jos valdymo ir lėšų išeikvojimo per sandorius su ofšorine bendrove „Cross Trading“.

UEFA ir jos Čempionų lygos marketingo agentūra – Liucernoje įsikūrusi „TEAM Marketing“- sudarė 111 tūkst. JAV dolerių vertės sutartį su „Cross Trading“ 2006 metais dėl trijų sezonų transliacijų Ekvadore.

2006 metais šis kontraktas, kurį pasirašė ir dabartinis FIFA prezidentas Gianni Infantino, kai jis buvo UEFA teisės direktorius, buvo nutekintas iš Panamoje registruotos teisinių paslaugų firmos „Mossack Fonseca“ duomenų bazės.

„UEFA susilaukė vizito iš Šveicarijos federalinės policijos, veikiančios pagal orderį ir pareikalavusios parodyti sutartis tarp UEFA ir „Cross Trading“ bei „Teleamazonas“, – sakoma Nione būstinę turinčios futbolo organizacijos pranešime. – Žinoma, UEFA teikia Federalinei policijai visus atitinkamus mūsų turimus dokumentus ir bendradarbiaus visiškai.“

Abi bendrovės minios vadinamuosiuose „Panamos popieriuose“, kuriuos paskelbė tarptautinė žurnalistų tyrėjų organizacija.

Atliktas tyrimas esą rodo, kad G. Infantino pasirašė minėtus dokumentus, o juos išpirko du verslininkai Hugo ir Mariano Jinkisai, kurie šią teisę perpardavė kaina, kuri beveik tris kartus viršijo pradinę.

„Cross Trading“ minima JAV teisingumo departamento pernai gegužę pateiktame kaltinime byloje apie kyšininkavimą ir pinigų plovimą tarptautiniame futbole.

G. Infantino antradienį vakare paskelbė pareiškimą per FIFA, kad „nėra jokių faktų apie bet kokią nusikalstamą veiklą – nei UEFA, nei mano paties šioje srityje“.


Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)