Sekmadienio akistatai šveicarai ruošėsi daugiau nei dvi savaites. Anot V. Petkovičiaus, pasirengimas buvo kone idealus, komandoje nėra traumuotų žaidėjų.

Todėl rimtų priežasčių nuogąstauti prieš dvikovą Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione Šveicarijos rinktinės vairininkas neturi.

„Privalome pelnyti tris taškus, nes esame stipresnė komanda. Bet aš lietuvius gerbiu. Jie – kovingi ir turi gerą vartininką. Juk namuose net 60 minučių negalėjome pralaužti jų gynybos. Prisimename tą mačą, stebėjome, kaip lietuviai žaidė su Anglija. Nors abukart Lietuvos komanda pralaimėjo triuškinančiai, jų žaidimas man patiko“, – kalbėjo V. Petkovičius.

Tuo metu 30-metis „Hamburg“ (Vokietija) klubo saugas Valonas Behrami yra tiesus – šveicarai visiškai pasikliauja savo jėgomis ir nesibaimina sensacijos. Anot jo, net ir faktas, kad dauguma komandos žaidėjų baigė sezonus klubuose maždaug prieš tris savaites, neturi didesnės reikšmės.

„Šioje rinktinėje yra daug gerų futbolininkų, todėl treniruotės būna tokios intensyvios, kad gali net atstoti rungtynes. Ne kartą esame parodę, jog esame stipri ekipa, todėl ir pasitikėjimo lygis – aukštas. Žinoma, tik nereikia pamiršti pagarbos varžovams. Turime būti budrūs, kad neprisidarytume problemų“, – sakė V. Behrami.

Ar problema Šveicarijai gali tapti faktas, kad ši rinktinė dar niekada nežaidė oficialių rungtynių ant dirbtinės dangos, kokia paklota LFF stadione?

V. Behrami nuomone, taip neturėtų nutikti, be to, į šį klausimą V. Petkovičiaus auklėtiniai pasistengė atsakyti savaitės viduryje Tune (Šveicarija) ant sintetinės vejos vykusiame draugiškame mače su Lichtenšteinu, kurį laimėjo 3:0.

DELFI pasiteiravus V. Behrami, ar tarptautinės dvikovos turėtų būti žaidžiamos ne tik natūralios žolės aikštėse, daugybėje garsių klubų per karjerą rungtyniavęs šveicaras neturėjo vienareikšmės nuomonės.

„Priklauso nuo dangos kokybės. Manau, jei traumų rizika tokia pati kaip žaidžiant ant natūralios vejos, viskas gerai. Tik reikia laiko prisitaikyti. Kita vertus, po dviejų savaičių treniruočių Tune kūne visi pajutome kažką neįprasto, buvo keista. Aikštė Vilniuje – kitokia, regis, geresnė, truputį „minkštesnė“, – samprotavo Šveicarijos rinktinės saugas.

Beje, V. Behrami mėgsta kamuolį gainioti ne tik ant vejos, bet ir ant parketo. Patyręs futbolininkas yra užkietėjęs krepšinio gerbėjas, todėl nieko keisto, kad pasidalino savo mintimis apie Lietuvos krepšinį.

„Nekart mačiau lietuvius žaidžiant Eurolygoje ar Europos čempionatuose. Man didelį įspūdį paliko jų triukšmingi sirgaliai. Tikiuosi, futbolo rungtynėse jie neserga taip karštai“, – šyptelėjo V. Behrami.

2016 metų Europos čempionato atrankos E grupės dvikova tarp Lietuvos ir Šveicarijos vyks sekmadienį, nuo 21.45 val.

Prieš rungtynes Vilniuje šveicarai savaitės viduryje draugiškame mače Tune 3:0 pranoko Lichtenšteiną.

Savo ruožtu, lietuviai savaitės pradžioje svečiuose 0:2 nusileido Maltos atstovams ir yra gilioje duobėje. Igorio Pankratjevo auklėtiniai įvarčio varžovams negali pelnyti jau 554 min.: jie vienodu rezultatu 0:4 pralaimėjo Vengrijai, Anglijai ir Šveicarijai, 0:2 nusileido Slovėnijai ir dabar Maltai bei sužaidė lygiosiomis 0:0 su Ukraina.

Paskutinį tikslų smūgį lietuviai atliko 2014 m. spalio 9 dieną, kai 1:0 įveikė estus, o 76 min. pasižymėjo Saulius Mikoliūnas.

Pirmo rato rungtynes Sankt Galene 4:0 laimėjo šeimininkai, nors svečiai iš Lietuvos laikėsi iki pat 66 minutės, kai kamuolį į savo vartus po kampinio netyčia nukreipė G. Arlauskis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (133)