Du įvarčius nugalėtojams pelnė Deividas Reimaris, vieną – Lukas Sendžikas.

Itin aktyviai pradėję rungtynes kauniečiai niekaip negalėjo pasižymėti. Švedų atstovus gelbėjo arba netikslūs aikštės šeimininkų smūgiai, arba puikiai rungtyniavęs jų vartininkas. Savo ruožtu, „Hammarby“ ekipai užteko vos vienos progos, kad ji išsiveržtų į priekį. Po šiurkščios klaidos gynyboje visiškai vienas paliktas Ozguras Yasaras užtikrintai pasiuntė kamuolį į tinklą.

Po poros minučių po kampinio Elvinas Navickas turėjo idealią galimybę rezultatą išlyginti. Tai jau buvo keturioliktas „Vyčio“ smūgis vos per septynias rungtynių minutes. Palyginimui, švedai per tą laiką buvo atlikę vos du smūgius.

Nepaisant vieno įvarčio persvaros, iškart po šios situacijos „Hammarby“ treneriai paprašė minutės pertraukėlės, o jai pasibaigus „Vytis“ sukūrė gražią ataką, kuri virto įvarčiu. Pirmąjį D. Reimario smūgį varžovų vartininkas neutralizavo, tačiau po pakartotinio smūgio rezultatas tapo 1:1. Sunkią traumą neseniai išsigydžiusiam puolėjui tai buvo pirmasis įvartis naujajame sezone.

Dar po minutės D. Reimaris pasižymėjo antrąkart. „Vyčio“ legionierius iš Ukrainos Konstantinas Bondarenko idealiai „ištraukė“ varžovų“ gynėjus, sėkmingai atidavė kamuolį D.Reimariui ir rezultatas tapo 2:1.

Įpusėjus kėliniui, žaidimas išsilygino. Švedai vis dažniau rasdavo galimybę priartėti prie kauniečių vartų, tačiau įveikti vartininko Aleksandro Kraveco jiems nebuvo jokių šansų.

Savųjų galimybių ieškojo ir „Vytis“. Viena tokių, likus žaisti tris minutes iki pertraukos, virto įvarčiu. Po kampinio švedai pramiegojo L.Sendžiką, kurį laiku pastebėjo Artūras Juchno. L.cSendžikas užtikrintu smūgiu padidino savo komandos persvarą.

Antrasis kėlinys „Vyčiui“ nebuvo toks lengvas. Ypač tai pasijuto kėlinio viduryje, kai kamuolys vis daugiau laiko užsilaikydavo prie Aleksandro Kraveco vartų. Itin aktyvus buvo pirmojo „Hammarby“ įvarčio autorius O. Yasaras. Vienoje atakoje po jo smūgio kamuolys atsimušė į skersinį, dar du kartus atsidūręs priešais „Vyčio“ vartus, jis smūgiavo netiksliai.

Likus žaisti 6:07 minutes, „Hammarby“ treneriai paprašė minutės pertraukėlės, o po jos savo vartininką pakeitė penktuoju aikštės žaidėju. Neabejotinai, švedų žaidybinė persvara dar labiau išaugo, o „Vyčiui“ net kelis kartus atsirado galimybė iš tolimos distancijos smūgiuoti į tuščius vartus. Deja, kamuolys skriedavo šalia vartų.

Nors „Vytis“ gynėsi labai atsakingai, tačiau iki susitikimo pabaigos likus žaisti dviem minutėms, varžovai susikūrė tobulą galimybę deficitą sumažinti iki minimumo, tačiau Gabrielis Diezas iš metro nepataikė į tuščius vartus. Daugiau galimybių „Vytis“ varžovams nebesuteikė bei tuo pačiu garantavo sau kelialapį į kitą UEFA futsal Čempionų lygos etapą.

Būsimasis „Vyčio“ varžovas paaiškės gruodžio 9 dieną, o kova dėl vietos aštuntfinalyje – kitų metų sausio 12–17 dienomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)