Į pasaulio čempionatą po 12 metų pertraukos prasibrovę švedai labiausiai pagarsėjo kvalifikacijoje eliminavę futbolo naciją Italiją ir pravirkdę legendinį vartininką Gianluigi Buffoną. Be savo didžiausios žvaigždės Zlatano Ibrahimovičiaus Rusijoje žaidžiantys Janne'o Anderssono auklėtiniai pirmoje F grupės dvikovoje Žemutiniame Naugarde pirmadienį susigrūmė su Pietų Korėjos futbolininkais.

Abi rinktinės pirmą kartą akis į akį susidūrė 1948 metų olimpiadoje Londone, kur švedai be pasigailėjimo sutaršė varžovus 12:0. Nuo to karto ekipos tarpusavyje žaidė tik draugiškose rungtynėse – vienos baigėsi Švedijos pergale 2:0, kitos dvejos – lygiosiomis.

Pietų Korėjos futbolininkai pirmąsias 10 minučių turėjo iniciatyvą savo rankose, tačiau atslūgus emocijų bangai kamuolio kontrolę užtikrintai perėmė Švedija.

Realiausią progą įvarčių sąskaitai atidaryti turėjo Marcusas Bergas, kai 21 min. vienas atsidūrė prieš pat varžovų vartus, tačiau jo smūgiuotą kamuolį atrėmė vartininkas Jo Hyeonwoo.

Tik trečias pagal skirstymą Pietų Korėjos ekipos vartininkas itin sėkmingai žaidė visą pirmą kėlinį, kur dar kelias progas turėjo M. Bergas ir kiti švedų žaidėjai.

Pirmame kėlinyje korėjiečiai buvo priversti atlikti keitimą po to, kai susižeidė Park Jooho. Pastarąjį medikų personalas išnešė iš aikštės ant neštuvų.

Antrąjį kėlinį Pietų Korėjos rinktinė vėl pradėjo demonstruodama įspūdingą greitį, tačiau didesnio pavojaus varžovų vartams nesukėlė.

Švedai auksinę progą gavo 65 min., kai teisėjas Joelis Aguilaras iš Salvadoro po VAR peržiūros skyrė 11 m baudinį į Pietų Korėjos vartus. Švedijos nacionalinės ekipos kapitonas Andreas Granqvistas nesunkiai šį realizavo ir išvedė savo rinktinę į priekį.

Dvikovos pabaigoje korėjiečiai aktyviau užgulė švedų vartus, tačiau pastarųjų gynyba buvo patikima.

Pirmajame F grupės mače sekmadienį Meksikos rinktinė 1:0 įveikė planetos čempionų titulą ginančius vokiečius.

Rungtynės

Švedija 1 – 0 Pietų Korėja

65' [1 – 0] Andreas Granqvistas

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)