CR7 atstovaujama Portugalijos rinktinė ketvirtfinalyje sensacingai 0:1 krito prieš Maroką, kuris tapo pirmuoju Afrikos atstovu istorijoje, patekusiu į turnyro pusfinalį.

Rezultatyviausias visų laikų portugalų žaidėjas mače su Maroku į aikštę žengė tik po keitimo – 51 minutę, kai jo komanda atsiliko 0:1.

Net 118 įvarčių nacionalinėje ekipoje per karjerą pelnęs C. Ronaldo 196-ose rungtynėse ginant šalies garbę pasižymėti nesugebėjo. Nuaidėjus finaliniam švilpukui 37-erių metų puolėjas su ašaromis akyse paliko aikštę, o tuo pačiu ir planetos pirmenybes.

„Iškovoti Pasaulio taurę Portugalijai buvo mano didžiausia ir ambicingiausia karjeros svajonė. Laimei, tarptautinėse varžybose aš laimėjau daug titulų, įskaitant ir su Portugalijos rinktine, tačiau įrašyti savo šalies vardą į istoriją pačiame aukšiausiame lygyje buvo mano didžiausia svajonė.

Aš koviausi dėl jos. Kovojau dėl šios svajonės labai sunkiai. Per penkis pasaulio čempionatus, kuriuose 16 metų mušiau įvarčius, aš išvien su didžiais žaidėjais ir milijonais Portugalijos žmonių atidaviau visą save. Aikštėje palikau visas jėgas. Niekada nenusisukau nuo kovos ir neatsisakiau savo svajonės.

Deja, vakar ši svajonė baigėsi. Dabar neverta į tai reaguoti karštai. Tiesiog noriu, kad visi žinotumėte, jog tiek daug visko buvo pasakyta, parašyta ir spekuliuota, bet mano atsidavimas Portugalijai nepasikeitė nė akimirkai. Aš visada buvo tas, kuris kovojau dėl visų mūsų bendro tikslo ir kuris niekada neatsuko nugaros savo komandos draugams ar šaliai.

O dabar nebėra, ką daugiau ir pasakyti. Ačiū, Portugalija. Ačiū, Katare. Svajonė buvo tokia graži, kol ji buvo gyva... Dabar atėjo laikas man tapti geru patarėju ir leisti kiekvienam pasidaryti savo išvadas patiems“, – socialiniame tinkle „Instagram“ savo širdį atvėrė Portugalijos superžvaigždė.

Katare C. Ronaldo įmušė tik vieną įvartį, o ir tą iš kontroversiškai paskirto 11 metrų baudinio į Ganos vartus. Per likusias dvikovas su Urugvajumi (81 min.), Pietų Korėja (64 min.), Šveicarija (17 min.) ir Maroku (40 min.) jis nieko nepešė.

Nepaisant to, penktame iš eilės turnyre įvartį sumedžiojęs Cristiano pralenkė legendinį brazilą Pelę ir vokiečius Miroslavą Klosę bei Uwę Seelerį, kurie yra pasižymėję keturiuose skirtinguose pasaulio čempionatuose, ir tapo vienvaldžiu rekordininku.

Tiesa, visi C. Ronaldo įvarčiai (8) yra surinkti grupių varžybose – atkrintamosiose jis taip ir neprabilo.


Ar tai jau C. Ronaldo atsisveikinimas su tokio dydžio scena? Bus matyti.

JAV, Kanadoje ir Meksikoje vykstant 2026-ųjų planetos pirmenybėms Cristiano bus 41-eri su puse metų.

2006-aisiais Vokietijoje C. Ronaldo tebuvo 21-eri ir jis su Luiso Figo, Deco, Ricardo Costos, Pauletos ir Nuno Gomeso karta nukeliavo iki pusfinalio.

2016-aisiais Prancūzijoje portugalai su CR7 priešakyje tapo Europos čempionais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)