BBC neseniai paskelbė, kad JAV Federalinis tyrimų biuras (FTB) turi įrodymų, jog 79-erių šveicaras buvo susipažinęs su FIFA klestėjusiomis korupcijos schemomis.

Vien sporto vadybos kompanija ISL per paskutinį praėjusio amžiaus dešimtmetį įvairiems FIFA atstovams išmokėjo apie 100 mln. JAV dolerių už televizijos transliacijų teises.

Spalį S. Blatteris kartu su UEFA prezidentu Micheliu Platini buvo laikinai nušalinti nuo pareigų, tyrimą pradėjus FIFA etikos komisijai.

„Tai visiški prietarai – beveik kaip senosios katalikiškos inkvizicijos laikais. Esu nuliūdęs, bet kartėlio nejaučiu – neapykanta niekam nepadeda“, – dėstė S. Blatteris.

FIFA vadovas tvirtino nesantis atsakingas už organizacijos banko sąskaitas ir savo pavaldinių veiksmus.

„Pasitikiu žmonėmis, iki šiol nežinau, kaip tas pasitikėjimas buvo apviltas“, – prisiekinėjo S. Blatteris.

Primename, kad neeiliniai FIFA rinkimai, šaukiami dėl futbolą purtančio korupcijos skandalo, vyks kitų metų vasario 26 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)