A. Bin Al-Husseinas ir jo vadovaujama organizacija oficialiai kreipėsi į Azijos futbolo konfederaciją (AFC) su raginimu ištirti, kokios lyties asmuo saugojo Irano moterų futbolo rinktinės vartus. Jordanija įtaria, kad po Zohreh Koudaei vardu ir pavarde slepiasi vyras.

Skandalas kilo po ilgokai brandintų ir galų gale viešai išreikštų A. Bin Al-Husseino įtarimų, kuriais princas pasidalijo socialiniuose tinkluose.

Juos princui sukėlė rugsėjo 25-osios įvykiai – atrankos į 2022-ųjų Azijos moterų čempionatą rungtynėse įvarčių pelnyta nebuvo, todėl laimėtojas nulėmė 11 m baudinių serija.

Jos metu Z. Koudaei atrėmė du jordaniečių smūgius ir pirmą kartą padėjo Irano moterų komandai iškovoti kelialapį į tokio rango turnyrą.

„Pabuskite, mes turime žinoti tiesą. Aš reikalauju, kad būtų atliktas tyrimas ir viešai pateiktas asmens lyties įrodymas. Tai labai rimtas incidentas“, – „Twitter“ tinkle konfederaciją ragino princas.


Anot princo, Jordanijos įtarimus tik dar labiau sustiprina faktai, kad Irano moterų futbolo rinktinė jau ir „anksčiau yra turėjusi problemų dėl asmenų lyties niuansų ir dopingo.“

Visgi Irano pusė suskubo tokius įtarimus neigti.

„Mūsų medikai kruopščiai tyrė kiekvienos žaidėjos sveikatą, tikrino hormonų kiekį, kad būtų išvengta problemų šiuo klausimu. Todėl aš sakau sirgaliams, kad jaudintis nėra dėl ko“, – Irano žiniasklaida cituoja komandos trenerę Maryamą Irandoostą.

„Kad nešvaistytume laiko, mes operatyviai pateiksime visus reikalaujamus dokumentus, – pridūrė ji.

„Aš manau, kad visas šis triukšmas kilo dėl nesugebėjimo pralaimėti. Pralaimėti tobulėjančiai Irano moterų rinktinei. Jos laikė save favoritėmis, tačiau liko be nieko ir negali susitaikyti su nesėkme“, – svarstė trenerė.

„Jie tiesiog tyčiojasi. Aš esu moteris. Dėl tokio pažeminimo kreipsiuosi į teismą, kad apgintų mano garbę“, – cituojama ir pati Z. Koudaei, sukėlusi įtarimų jordaniečiams.

Azijos moterų futbolo čempionatas sausio mėnesį vyks Indijoje. Nugalėtojų titulą gins Japonijos futbolininkės, 2018-aisiais triumfavusios būtent Jordanijoje surengtame čempionate. Pačios Jordanijos futbolininkės per visą čempionato istoriją (nuo 1975-ųjų) pagrindiniame turnyro etape žaidė du kartus ir abu sykius iškrito po grupių varžybų etapo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)