Įskaitant pralaimėjimą Nyderlandų rinktinei vokiečiai pirmą kartą nuo 2000 metų pralaimėjimo dukart iš eilės. Nepaisant to, braškanti trenerio J. Lowo kėdė sutvirtinta mažiausiai dviem varžtais – pirmajame kėlinyje die Mannschaft „Stade de France“ stadione buvo neįkandama aikštės šeimininkams.

„Esu nusivylęs rezultatu. Žaidėme visiškai lygiai su pasaulio čempionais ir pirmame kėlinyje galėjome pelnyti antrą įvartį. Už tokį pasirodymą buvome verti daugiau, – kalbėjo J. Lowas. – Kita vertus individualių Prancūzijos žaidėjų klasė yra neįtikėtina. Jie pelnė tuos du įvarčius beveik iš nieko. Mes po pralaimėjimo Nyderlandams žaidėme tikrai gerai“.

Les Bleus pergalę lėmė teisėjo Milorado Mažičiaus skirtas 11 m baudinys po Matso Hummelso nesėkmingų grumtynių su Matuidi baudos aikštelėje. A. Griezmannas savo šansą išnaudojo, tačiau J. Lowas tvirtino, kad sprendimas neatitinka realybės.

„Ten tikrai nebuvo 11 m baudinio. Matsas nelietė Matuidi, o prancūzas pats užlipo jam ant kojos“, – tikino Vokietijos rinktinės strategas.

32 metų vokiečių vartininkas Manuelis Neueris apgailestavo: „Kai pralaimi, jautiesi prastai. Pirmavome rungtynėse ir turėjome viską savo rankose. Tai kartus nusivylimas. Pirmajame kėlinyje mūsų pastangos buvo apdovanotos tik vienu įvarčiu ir tuo nuo 11 m žymos.

Trenerių štabas turėjo aiškų planą, kuris veikė. Rezultatas neatspindi rungtynių eigos. Pirmoje dalyje žaidėm drąsiai, visai neatrodė, kad prieš tai pralaimėjome Nyderlandams 0:3, o mūsų varžovai – pasaulio čempionai. Prancūzai mūsų bijojo“.

Prancūzijos rinktinės strategas Didier Deschamps'as džiaugėsi, kad su auklėtiniais užsitikrino pirmą vietą grupėje.

„Tačiau Vokietijos rinktinė šiandien žaidė itin gerai. Jei ne vartininkas Hugo Llorisas, po pirmo kėlinio rezultatas tikrai būtų didesnis nei 0:1, – kalbėjo jis. – Po 25-30 minučių pakeičiau taktiką ir suradau geresnį balansą aikštėje. Tai davė mūsų puolėjams daugiau laisvės, ypač Kylianui Mbappe ir A. Griezmannui“.

Du įvarčius pelnęs A. Griezmannas pripažino, kad pirmasis kėlinys buvo sunkus: „Buvome išmušti iš vėžių ir turėjome kalbėtis, ką daryti. Čempionais tapome tik dėl to, kad daug vieni su kitais dirbome. Pakeitėme taktiką ir viskas susitvarkė“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)