FIFA tyrimą pradėjo sulaukusi Čilės futbolo federacijos skundo.

Ekvadoro konkurentai Pietų Amerikos zonoje tvirtina, kad B. Castillo yra gimęs ne 1998 metais Ekvadore, kaip nurodoma jo asmens dokumentuose, o trejais metais anksčiau Kolumbijoje.

Čiliečiai remiasi pačio Ekvadoro futbolo federacijos ankstesniu tyrimu, neva nustačiusiu neatitikimų „Barcelona de Ecuador“ klubo atstovo dokumentuose.

Dėl šios priežasties 2017 metais futbolininkas buvo išbrauktas iš Ekvadoro jaunimo (iki 20 metų) rinktinės.

Tačiau pernai Ekvadoro teismas pripažino, jog B. Castillo turi šios šalies pilietybę, ir gynėjas vėl buvo pakviestas atstovauti nacionalinei komandai.

Pagal FIFA taisykles, pasitvirtinus įtarimams, Ekvadoro rinktinei visuose mačuose, kuriuose žaidė B. Castillo, turėtų būti įskaityti techniniai pralaimėjimai 0:3.

Nuo praėjusio rugsėjo jis pasirodė aštuoneriose pasaulio čempionato atrankos rungtynėse, per kurias ekvadoriečiai surinko iš viso 14 taškų.

Savo zonoje Ekvadoras užėmė ketvirtą vietą, pelnydamas tiesioginį kelialapį į Katarą. Pakeitus rezultatus dėl B. Castillo, ketvirtoje pozicijoje rikiuotųsi Peru, o ant penkto laiptelio palypėtų Čilė, kuri įgytų teisę birželio 13 d. dėl vietos planetos pirmenybėse susikauti su Jungtiniais Arabų Emyratais arba Australija. Pastarųjų komandų tarpusavio akistata numatyta birželio 7 d.

Praėjusį mėnesį ištraukti pasaulio čempionato pirmo etapo burtai lėmė, jog Ekvadoras Katare turėtų startuoti A grupėje kartu su šeimininkais, Senegalu ir Nyderlandais.

Panašių precedentų dėl futbolininkų-„nelegalų“ Pietų Amerikoje jau yra pasitaikę. 2016 metais FIFA atėmė pasaulio čempionato atrankoje uždirbtus taškus iš Bolivijos ekipos. Bausmės ji susilaukė dėl gynėjo Nelsono Cabreros, kuris buvo „natūralizuotas“, nors prieš tai vieneriose rungtynėse vilkėjo Paragvajaus rinktinės aprangą.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją