Škotijos čempionai netikėtai baigė pasirodymą UEFA Čempionų lygos atrankoje, kai nusileido stipriausiai Graikijos ekipai Atėnų AEK. Po šios nesėkmės „Celtic“ ir visas Škotijos futbolas sulaukė ypatingai daug kritikos strėlių – ypač iš anglų žurnalistų.

Jau ne vienerius metus yra svarstoma, ar „Celtic“ pajėgtų neiškristi iš Anglijos „Premier“ lygos, o dabar tokios kalbos yra dar dažnesnės. Radijo laidos „talkSport“ žurnalistas Ianas Abrahamsas įpylė žibalo į ugnį pareikšdamas, kad škotų klubams net nėra prasmės varžytis tarptautiniuose turnyruose, o garsusis „Celtic“ strategas Brendanas Rodgersas treniruodamas šią ekipą švaisto laiką.

Tokie pareiškimai įsiutino Glazgo komandos sirgalius, o jų pro akis nepraleido ir vienas garsiausių „Celtic“ gerbėjų Seras Rodas Stewartas. Visame pasaulyje puikiai pažįstamas 73-ejų muzikantas nepatingėjo išplatinti išsamų I. Ambrahamsui skirtą atsakymą.

„Mielas Ianai, negaliu suprasti tavo nepagarbos klubui, kurį myliu. Tu tikrai žinai, kad „Celtic“ neturi, niekada neturėjo ir ko gero niekada neturės tiek pinigų, kiek Anglijos „Premier“ lygos ekipos. Mes negalime įsigyti pačių pajėgiausių pasaulio žaidėjų, tačiau mes žinome, kaip juos išugdyti kitoms ekipoms.

Taip, mes pralaimėjome prieš AEK. Mums nepadėjo trys geriausi žaidėjai, tačiau vis tiek buvome geresnė komanda abejose rungtynėse. Nepaisant to, mes pralaimėjome, sutinku. Tai yra futbolas. Jūs sakote, kad mes galime įveikti tik Škotijos ekipas, bet tai nėra tiesa. Tai yra senas ir nusibodęs stereotipas.

Susitaikykite su tuo, jog dauguma Anglijos „Premier“ lygos komandų niekada nepriartės prie Čempionų lygos ar Europos lygos. Anglijoje dominuoja kelios ekipos, bet ar dėl to „West Brom“ ar „Huddersfield“ sirgaliai nusigręžia nuo savo komandų? Ne, nes tai komandos, kurias jie myli, kurios yra jų kraujyje.

Vadinate mus „baro komanda“, bet mes visada garbingai kovosime su didžiaisiais Europos berniukais. Praeityje esame nugalėję „Manchester United“, „Barceloną“ ir Milano „Inter“, laimėjome tris titulus per sezoną ar visą sezoną sužaidėme be pralaimėjimų. Kaip „baro komandai“ tai yra visai neblogai.

Taigi, man skaudu klausytis radijo ir girdėti, kaip jūs šaipotės iš mano mylimos komandos. Galbūt „Celtic“ niekada nelaimės Čempionų lygos, bet jei turėtume pinigus, kuriuos turi „Manchester City“, galiu garantuoti, kad mes padarytume tai be jokių problemų“, – savo pareiškime dėstė R. Stewartas.

„Celtic“ ketvirtadienį viešėjo Marijampolėje, kur su vietos „Sūduva“ sužaidė lygiosiomis 1-1. Atsakomasis mačas Glazge bus žaidžiamas kitą ketvirtadienį. Šios poros nugalėtojas ateinantį sezoną varžysis Europos lygos grupių etape, į kurį jokia Lietuvos komanda nėra patekusi niekada.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)