Fksuduva.lt su naujuoju komandos nariu pasikalbėjo apie jo futbolo filosofiją ir pirmuosius įspūdžius Lietuvoje.

Orlando, Marijampolėje praleidote pora dienų. Kokie pirmieji įspūdžiai?

Įspūdžiai tik pozityvūs ir malonūs. Čia man daug kas primena Portugaliją. Gražūs kraštovaizdis, daug žalumos ir malonūs žmonės.

Kaip susiklostė, kad iš Portugalijos atsidūrėte Lietuvoje?

Visų pirma noriu pasakyti, kad jaučiu garbę ir didelę atsakomybę dirbdamas „Sūduvos“ klube. Tai klubas, turintis istoriją, ir bus iššūkis tą istoriją ginti. Čia atsidūriau sulaukęs klubo pasiūlymo, ir noriu padėkoti klubo prezidentui už pasitikėjimą. Tikiu šio klubo ateitimi ir noriu padėti ją kurti.

Ką žinojote apie Lietuvos futbolą prieš čia atvykdamas?

Mano darbo dalis yra nuolat sekti naujienas, domėtis viskuo, kas vyksta aplinkui. Taigi kai sulaukiau susidomėjimo iš Lietuvos, jau žinojau, kad Lietuvoje dirbo ir čia gerai jautėsi portugalas treneris Jose Couceiro. Žinoma, netrukus internete susiradau kur kas daugiau informacijos apie Lietuvą ir jos futbolą.

„Sūduvos“ klubas turi gražią praeitį, kurią reikia panaudoti šiandieninėse kovose. Mėgstu turėti „kietą“ komandą, turinčią konkrečius tikslus ir žingsnis po žingsnio jų siekiančią.

Kaip apibūdintumėte save kaip futbolo specialistą?

Vadovaujuosi šiais žodžiais – „Maksimali laisvė – maksimali atsakomybė“. Vienintelė ir didžiausia žvaigždė yra komanda. Mano futbolo sėkmės formulė yra tokia: „Motyvacija plius ambicijos, plius komandinė dvasia“.

Stebėjote daug „Sūduvos“ rungtynių. Kokį įspūdį palieka šio sezono komanda?

Pradžioje sezono komanda atrodė prastai, bet nuo to laiko stipriai patobulėjo. Komandai kartais pritrūkdavo sėkmės, bet kaip ten bebūtų, dabar ji tinkamame kelyje. Dabar turiu kuo greičiau perprasti Lietuvos futbolą ir žiūrėti į ateitį. Iš praeities galima pasimokyti, bet svarbiausia yra sprendimai, kuriuos priimsime ateityje.

Papasakokite apie savo ankstesnę trenerio karjerą?

Turiu 18 metų patirtį. Nuo jaunimo iki vyrų treniravimo. Portugalijoje dirbau aukščiausios lygos klubuose - „Vitória de Guimarães“ ir „Académica de Coimbra“. Taip pat dirbau antros pagal pajėgumą lygos klubuose - „Gil Vicente“ ir „Atlético Clube de Portugal“. Džiaugiuosi atsiradusia galimybe dirbti kitose šalyje, nes tokia patirtis labai praturtina trenerio žinių bagažą.

Į „Sūduvą“ atvykote būti D.Gvildžio patarėju futbolo klausimais. Kokį įspūdį paliko darbo pradžia?

Kaip minėjau, džiaugiuosi galimybe dirbti „Sūduvos“ klube ir padėti D. Gvildžiui. Mes labai daug kalbėjomės ir apsikeitėme nuomonėmis daugeliu klausimų apie komandą. Tai naudinga, nes padeda tobulėti, įžvelgti naujų, teigiamų detalių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją