30-mečiam 193 cm ūgio futbolininkui viena pagrindinių priežasčių atvykti į Lietuvą buvo jau pažįstamas treneris – 2014 metais puolėjas rungtyniavo Vladimiro Čeburino treniruotoje Karagandos „Šachtior“ komandoje.

„Pastaruosius 2 metus žaidžiau Austrijoje, reikėjo ko nors naujo. Su manimi susisiekė treneris Vladimiras Čeburinas, su kuriuo dirbome metus Karagandoje, ir labai greitai apsisprendžiau čia atvykti. Sprendimas buvo labai greitas, nes sužinojau, kad komanda yra čempionė, žais Čempionų lygos atrankoje, patiko ir miestas. Be to, pažįstu trenerį“, – savo sprendimą aiškino M. Topčagičius.

Puolėjas gimė Bosnijoje, tačiau dar būdamas mažas su tėvais dėl karo paliko gimtąją šalį ir persikėlė į Austriją.

„Kai man buvo 4 metai, prasidėjo karas, todėl persikėlėme į saugią Austriją. Ten ir pradėjau žaisti futbolą, 18 metų debiutavau aukščiausioje lygoje. Po 4 metų išvykau į „Šachtior“ Kazachstane, ten praleidau 2 metus, grįžau į Austriją, o dabar esu čia, – kalbėjo futbolininkas. – Esu čia dar tik keletą dienų.

Galiu pasakyti, kad Marijampolė yra mažas miestas, bet labai gražus, čia daug žalumos. Stebėjau ir komandos rungtynes su „Jonava“, buvo gera atmosfera. Viskas man čia patinka.“

„Sūduvos“ naujoko vardas ir pavardė nėra įprasti lietuviams, todėl futbolininkas neprieštarautų būti vadinamas pravarde.

„Draugai mane vadina Topo arba Topa, tačiau man labiau patinka Topča“, – šypsojosi puolėjas.

M. Topčagičius paskutines rungtynes Austrijoje žaidė gegužės 28 d., todėl po sezono Austrijoje spėjo pailsėti.

„Visą laiką šiek tiek treniravausi, bet kažkiek laiko dar reikia, kad pagerinčiau savo fizinę būklę. Man patinka sunkiai treniruotis, atiduoti visą save aikštėje, o ten jau nutinka tai, kas nutinka. Manau, viskas bus gerai.

Noriu kuo greičiau įgyti gerą sportinę formą ir tikiuosi geros savo žaidimo „Sūduvoje“ pradžios. Be abejo, noriu būti čempionu, laimėti taurę ir kiek įmanoma geriau pasirodyti Čempionų lygoje ar Europos lygoje“, – sakė naujasis marijampolietis.

Legionierius be baimės žvelgia į laukiantį išbandymą Čempionų lygos atrankos I etape – susitikimą su Nikosijos APOEL.

„Teko stiprus varžovas. Visi žino, kad APOEL praeitą sezoną žaidė Čempionų lygos grupių etape. Tačiau futbole viskas yra įmanoma. Galima laimėti namie, galbūt įmušti išvykoje ir įveikti šį barjerą“, – sakė M. Topčagičius.

Taip pat puolėjas davė ir vieną pažadą „Sūduvos“ aistruoliams.

„Prižadu, kad dėl klubo kiekvienose rungtynėse atiduosiu visą save, darysiu viską, ką galiu geriausiai“, – sakė „Sūduvos“ 33-asis numeris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)