Pirmoje komandos treniruotėje be sutartis turinčių futbolininkų dalyvavo ir trys į peržiūrą atvykę žaidėjai – gynėjas Gabrielius Zagurskas praėjusiame sezone rungtyniavęs Utenos „Utenyje“, krašto saugas Christianas Alexas, kuris 2016 metų sezone gynė Kauno „Stumbro“ spalvas, bei puolėjas Rokas Krušnauskas, žaidęs Jonavos „Lietavoje“.

Artimiausiu metu peržiūroje dalyvaujančių futbolininkų kiekis padidės – atvyks puolėjo bei vidurio gynėjo pozicijose rungtyniaujantys futbolininkai.

Po pirmosios treniruotės pakalbintas marijampolietis Povilas Leimonas džiaugėsi sugrįžęs į treniruotes bei po pertraukos sutikęs komandos draugus.

„Nuotaikos geros, susirinkome visi linksmi, pailsėję. Truputėlį pajudėjome, turėjome įvadinę treniruotę, tačiau visi nusiteikę darbui, pasiilgę treniruočių, vienas kito. Dėl to ir gerų emocijų daug. Kai prasideda treniruotės, tada atrodo, kad dar paatostogauti būtų neblogai, tačiau kai atostogauji, jau nori kuo greičiau dirbti su komanda. Turėjome individualius planus, bet tai nėra tas pats, kaip dirbti su komanda, todėl smagu dirbti kartu su komandos draugais“, – kalbėjo „Sūduvos“ saugas.

Nors nuo sezono pabaigos iki pirmosios treniruotės praėjo daugiau nei mėnesis, tačiau futbolininkai laiko veltui nešvaistė ir dirbo pagal individualius planus. Pasak P. Leimono, profesionaliam sportininkui privalu palaikyti formą ir kaip įmanoma geriau pasiruošti fiziniams krūviams.

„Profesionaliam sportininkui nėra gerai ilgesnis laiko periodas be fizinio krūvio. Reikia palaikyti sportinį tonusą, gyventi sportiniu rėžimu. Būna, jog atostogų metu retkarčiais ir maisto rėžimo nesilaikai, gali būti, kad priaugsi nereikalingo svorio, todėl reikia dirbti, palaikyti sportinę formą, nes kitu atveju tai būtų labai neprofesionalu“, – teigė 29-erių metų saugas.

A lygos čempionato pradžia numatoma kovo pradžioje, o iki to laiko Marijampolės ekipa sužais apie 10 kontrolinių rungtynių, iš kurių pirmosios – jau artėjantį sekmadienį. Sausio 15 dieną 12 valandą „Arvi“ futbolo arenoje susitiks „Sūduvos“ ir „Kauno Žalgirio“ futbolininkai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)