35-erių gynėjas seniai įleido šaknis Lietuvoje, kur triskart iš eilės (2017-2019 metais) tapo A lygos čempionu.

2019-aisiais jo atstovaujama „Sūduva“ UEFA Čempionų lygos atrankoje iš paskutiniųjų mėgino pasipriešinti galingiausiam Serbijos klubui Belgrado „Crvena Zvezda“. Dvejas rungtynes tuomečiai Vladimiro Čeburino auklėtiniai pralaimėjo bendru santykiu 1:2.

Vis dėlto nacionalinių rinktinių lygmenyje A. Živanovičius panašios kovos tarp Lietuvos ir Serbijos nesitiki.

„Būtų sensacija, jeigu lietuviai Belgrade pelnytų bent tašką. Pagrindinis klausimas, kiek įvarčių jiems bus įmušta. Laukiu gero Serbijos pasirodymo, atitinkančio šios komandos galimybes“, – „Mozzartsport“ sakė A. Živanovičius.

Paprašytas apibūdinti Lietuvos rinktinę, „Sūduvos“ kapitonas pirmiausia pastebėjo tai, jog dauguma jos žaidėjų rungtyniauja vietiniame čempionate.

„Yra ir keletas futbolininkų iš užsienio klubų, pavyzdžiui, Serbijoje anksčiau žaidęs Justas Lasickas. Bet nieko tokio, į ką būtinai reikėtų atkreipti ypatingą dėmesį“, – vertino veteranas.

A. Živanovičius taip pat patikino, jog Europos čempionato atrankos varžybų pradžia Lietuvoje ažiotažo nekelia.

„Tai – krepšinio šalis, ir visi dabar labiausiai rūpinasi, ar Kauno „Žalgiris“ pateks į Eurolygos atkrintamąsias varžybas. Dėl futbolo jokios euforijos nėra. Lietuva niekada nebuvo arti patekimo į kurį nors iš didžiųjų turnyrų, jie retai laimi“, – pažymėjo Marijampolės klubo legionierius.

Ne į naudą lietuviams galbūt ir tai, jog patys serbai pastaruoju metu Europos pirmenybių atrankose sėkmės susilaukia ne ką dažniau.

Iš paskutinių penkių pasaulio čempionatų Serbija praleido tik vieną. Užtat Senojo žemyno čempionato finaliniame etape paskutinį kartą lankėsi prieš ketvirtį amžiaus – 2000-aisiais.

Tad patekimas į 2024 metais Vokietijoje vyksiančias pirmenybes žvaigždžių nestokojančiai serbų kartai – principo reikalas.

„Tai, jog net 23-ejus metus mūsų nebuvo Europos čempionate – šokiruojantis ir nepaprastai skaudus faktas. Dabar turime idealią galimybę nutraukti šį nesėkmių ruožą“, – įsitikinęs Serbijos rinktinės ir Amsterdamo „Ajax“ (Nyderlandai) klubo kapitonas Dušanas Tadičius.

Per visą istoriją Lietuva su Serbija (įskaitant buv. Jugoslaviją) futbolo aikštėje iki šiol buvo susitikusi 9 kartus – tarp 8 pralaimėjimų vienintelė pergalė įsiterpė 2009-aisiais, kai pasaulio pirmenybių atrankoje tuomet Jose Couceiro treniruota komanda laimėjo Marijampolėje 2:1.

Rungtynės tarp serbų ir lietuvių Belgrade prasidės 21.45 val. Lietuvos laiku.

Kitoje penktadienio G grupės dvikovoje susitinka Bulgarija ir Juodkalnija. Šioje grupėje varžysis ir Vengrija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją