„Sūduvos“ klubo direktorius Karolis Skinkys neslepia – vienas pretendentų – Baltarusijos žiniasklaidoje su Marijampolės klubu sietas buvęs šalies čempionų BATE strategas Aleksejus Baga.

Mūsų tikslas – išsaugoti dar metams Paulių Marijampolėje.
Karolis Skinkys

Vienas klubo vadovų pasidalino mintimis apie tarpsezonio esminius darbus.

– Gal esate numatę terminą iki kada norėtumėte turėti naują strategą?, – K. Skinkio paklausė DELFI.lt.

– Intensyviai jo ieškome, kalbamės su kandidatais, deramės, aišku, tikslas turėti kuo greičiau, bet tai negali būti pernelyg skubotas sprendimas. Jis (sprendimas) turi būti geras, pasvertas, teisingas, stengsimės tokį ir priimti.

– Kiek „Sūduva“ yra arti susitarimo su buvusiu BATE strategu A. Baga ir ar potencialių kandidatų sąraše yra lietuviškų pavardžių?

– Kol kas konkrečių asmenų neminėsiu, bet ne paslaptis, su juo kalbėjomės, tačiau derybų statuso tikrai nenorėčiau įvardinti.

Taip pat negaliu atskleisti ar sąraše yra lietuvių.

Galbūt kitą savaitę turėsime gerų žinių „Sūduvos“ sirgaliams, pažadų negalime duoti, bet aš labai to tikiuosi. Ne visada tokie dalykai pavyksta greitai, nes žmonės turi priimti sprendimą važiuoti dirbti į naują vietą.

– Ar galimas toks atvejis, kad komanda pasiruošimą nuo sausio 13-osios pradės dar be vyriausiojo trenerio?

– Taip. Šiuo metu klube turime du trenerius. Penkerius metus asistentu dirbęs Eivinas Černiauskas, taip pat – Audrius Ramonas. Aišku, nenorime tokios situacijos, tačiau jei iki to laiko nepavyktų susirasti naujo trenerio, komanda neliks be treniruočių, ruošis sezonui be vyriausiojo stratego.

Aišku, dėsime pastangas, kad taip neatsitiktų.

– Nemaža dalis žaidėjų liko iš ankstesnių metų, ar tai reiškia, kad trenerio ieškote pagal „Sūduvos“ žaidimo stilių, tokio, kuris galėtų išlaikyti Vladimiro Čeburino statytus komandos žaidimo rėmus?

– Visiškai išlaikyti tokį patį stilių yra sudėtinga. Be abejo, kalbamės su kandidatais, pristatome žaidėjus, turinčius sutartis, klausiame jų nuomonės. Tai vienas esminių dalykų, nesitarsime su strategu, kuriam netiks esama sudėtis.

– Koks pasiruošimo sezonui planas?

– Numatyta treniruočių stovykla Kipre, nuo sausio 30-osios iki vasario 14 d. Iki to laiko sužaisime trejas draugiškas rungtynes Lietuvoje.

Sausio 23 dieną susitiksime su „Metta“ klubu iš Latvijos, sausio 26 d. – su Rygos RFS ekipa, o sausio 19 dienos oponentą dar patvirtinsime.

Kipre taip pat žaisime draugiškas rungtynes, jų skaičius priklausys nuo naujojo trenerio. Vieni pretendentai norėtų trijų testų, kiti – keturių. Šiuo metu turime patvirtintas dvejas draugiškas rungtynes. Po Kipro iki sezono pradžios dar jėgas pasitikrinsime paskutiniuose dviejuose kontroliniuose susitikimuose.

– Kokia situacija su Pauliumi Golubicku, kiek realu, kad žaidėjas liks „Sūduvos“ gretose?

– Esame derybose su Alytaus akademija, mūsų noras – išsaugoti dar metams Paulių Marijampolėje. Nesame pajėgūs sumokėti išpirkos mokestį už saugą Alytaus futbolo akademijai, kalba eina apie žaidėjo nuomą dar vieneriems metams. Mūsų galimybės ir biudžetas neleidžia greta futbolininko atlyginimo dar skirti kažkokią sumą jo išpirkai.

– Kokios sudėties pozicijos dabar aktualiausios, kuriose norėtumėte kuo greičiau rasti tinkamų naujokų? Ar dabar visas dėmesys – stratego paieškai?

– Treneris labai, labai svarbus šioje vietoje, nes pradžioje su juo turime išsamiai padiskutuoti, kokia taktika, sistema remsimės naujame sezone, nuo to ir priklauso atitinkamų žaidėjų, pasižyminčių konkrečiomis savybėmis, paieška.

– Ar po sėkmingų žygių Europoje tris kartus pasiekus Europos atkrintamąjį etapą lengviau aukštos klasės žaidėjus pasikviesti į „Sūduvą“?

– Šiek tiek paprasčiau. Kuo esi labiau žinomas, tuo žmonės tave geriau žino iš tavo pasiekimų, rezultatų. Tai kažkiek palengvina naujokų paieškas ir derybas.

– V. Čeburinas savo sprendimą pranešė prieš šventes, jis jums buvo netikėtas? Gal jau nujautėte neigiamą jo atsakymą?

– Nelengva atsakyti, bet faktas, kad su strategu išsiskyrėme geruoju. Jo sprendimą gerbiame, liko puikūs santykiai ir juos tokius išlaikysime ateity.

„Sūduvos“ gretose dar metams lieka rezultatyviausias 2019-ųjų ekipos žaidėjas Mihretas Topčagičius, kapitonas, 37-erių veteranas Algis Jankauskas, iki 2020-ųjų sezono pabaigos galiojantį kontraktą turi Josipas Tadičius, Domagojus Pušičius, iki 2021-ųjų vasaros – Semiras Kerla, kontraktus pratęsė Vaidas Slavickas, Povilas Leimonas, Andro Švrljuga, be to, komanda turės tuos pačius vartininkus kaip ir 2019-aisiais: sezono antroje pusėje parašą po nauja sutartimi padėjo Ivanas Kardumas, ją taip pat pratęsė Ignas Plūkas, o Vilius Stebrys turi galiojantį kontraktą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)