Marijampoliečiai be didesnio vargo 4:0 nugalėjo Gargždų „Bangą“ ir Lietuvos futbolo taurę iškovojo trečią kartą istorijoje.

Pirmąjį įvartį 21-ąją minutę pelnė Josipas Tadičius, 56-ąją minutę rezultatą padvigubino Renanas Oliveira, o pačioje susitikimo pabaigoje du kartus pasižymėjo po keitimo aikštėje pasirodęs Mihretas Topčagičius.

Geriausiu rungtynių žaidėju pripažintas „Sūduvos“ gynėjas Semiras Kerla.

„Sūduvos“ triumfas reiškia, kad kitą sezoną UEFA Europos taurės atrankoje varžysis ketvirtą vietą A lygoje užėmusi ekipa.

A lygoje antrą vietą šiuo metu užimanti Marijampolės ekipa iškovojo antrąjį sezono trofėjų. Prieš tai ji laimėjo ir šalies supertaurę.

Iš viso nuo 1967-ųjų Marijampolės ir Gargždų komandos susitiko 40 kartų. Per juos „Sūduva“ šventė 24 pergales, „Banga“ – 11, o lygiosiomis baigėsi 5 mačai. Įmuštų ir praleistų įvarčių santykis – 72:36 „Sūduvos“ naudai.

Anksčiau šalies futbolo taurę marijampoliečiai buvo laimėję 2006 ir 2009 metais.

Gargždų ekipai tai buvo trečiasis nesėkmingas bandymas finale.

LFF taurės finalas Utenoje surengtas trečią kartą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)