Nikosijos APOEL (Kipras, 27 000) burtų metu buvo skirstyta komanda, turėjusi didžiausią reitingą iš galėjusių pakliūti komandų.

Praėjusio sezono Čempionų lygoje APOEL varžėsi H grupėje su tokiais varžovais kaip Madrido „Real“, Dortmundo „Borussia“ ir „Tottenham Hotspur“.

Grupių etape Kipro klubas pasiekė dvejas lygiąsias su „Borussia“ ir dėl prastesnio įvarčių santykio baigė pasirodymą Čempionų lygoje.

Kipriečių akistata su būsima Čempionų lygos nugalėtojais „Real“ futbolininkais džiaugsmo APOEL fanams nesuteikė – pralaimėta 0:3 ir 0:6. Nesusiklostė ir akistatos su „Premier“ lygos flagmane „Tottenham Hotspur“ ekipa – dukart pralaimėta „sausais“ rezultatais 0:3.

Primename, kad pirmadienį vakare UEFA paskelbė 2018-2019 metų Čempionų lygos atrankos I etapo burtų grupes, tad galimų „Sūduvos“ varžovų skaičius iškart sumažėjo iki penkių.

Lietuvos čempionai (UEFA reitingas – 2000) pateko į pirmąją grupę kaip neskirstyta komanda.

„Sūduva“ žinojo, kad jai teks viena iš I grupės skirstytų komandų, jai taip pat galėjo pakliūti Agdamo „Qarabag“ (Azerbaidžanas, 20 500), Tiraspolio „Šerif“ (Moldova, 14 750), „The New Saints“ (Velsas, 5 000) ir Sėkešfehėrvaro „Videoton“ (Vengrija, 4 250).

Čempionų lygos burtai

Čempionų lygos atrankos antrajame etape „Sūduvos“ ir „Apoel“ poros laimėtojai susitiks su Jūrmalos „Spartak“ (Latvija) ir Belgrado „Crvena Zvezda“ (Serbija) poros nugalėtojais.

„Gavome didžiausią reitingą turinčią komandą iš visų galimų, bet reikia rengtis ir žaisti. Reikia stengtis, dirbti, o vėliau pamatysime, kas iš to išeis“, – ištraukus burtus sakė „Sūduvos“ prezidentas Vidmantas Murauskas.

Marijampoliečių vyriausiasis treneris Vladimiras Čeburinas teigė, kad komanda „svajojo“ susitikti būtent su APOEL.

„Svajojome, tai burtai ir suvedė, – nusišypsojo treneris. – Vis dėlto su kiekviena komanda galima žaisti, jų čempionatas tik prasidės… Svarbiausia yra noras ir nusiteikimas. Mūsų užduotis yra gerai pasirengti rungtynėms.“

„Sūduvos“ kapitonas Algis Jankauskas taip pat burtų rezultatus pasitiko ramiai.

„Burtai yra burtai: vieniems pasiseka daugiau, kitiems – mažiau. Iš 5 galimų varžovų gavome stipriausią, bet rankų nenuleidžiame. Turime stiprius varžovų analizuotojus, kurie atliks savo darbą, o mes ruošimės ir kovosime“, – žadėjo gynėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)