Uostamiesčio ekipos gynyba Lietuvos čempionams buvo sunkiai įveikiame ir praeitą sezoną. Per trejas rungtynes Marijampolėje sūduviečiai į „Atlanto“ vartus įmušė tik dukart – pirmieji du mačai baigėsi lygiosiomis 0:0 ir 1:1, o trečiąjį šeimininkai laimėjo 1:0.

2018-ųjų sezono pradžioje „Sūduva“ per 5 turus surinko 13 taškų ir tvirtai pirmauja A lygoje. „Atlantas“ per 5 dvikovas pelnė 8 taškus ir užima antrąją vietą.

Sezoną klaipėdiečiai pradėjo kiek netikėta pergale Vilniuje prieš „Trakus“ 1:0, vėliau sekėsi lygiosios išvykoje su „Jonava“ 1:1, taip pat netikėtas pralaimėjimas namie „Kauno Žalgiriui“ 0:1, pergalė Kaune prieš „Stumbrą“ 2:0 ir lygiosios 1:1 namie su „Palanga“.

Tad „Atlantas“ per 5 rungtynes, kaip ir „Sūduva“, praleido tik 3 įvarčius. Tiesa, gerokai skiriasi komandų įmuštų įvarčių skaičius: marijampoliečiai pasižymėjo 12 kartų, klaipėdiečiai – tik 5.

„Jie mėgsta žaisti antruoju numeriu, drausmingai ginasi nuo aikštės vidurio. „Atlantas“ naudoja sistemą 4-4-2, tačiau ginasi labai susispaudę, gerai juda, tad sunku surasti tarpų tarp jų grandžių, – sakė varžovų žaidimą analizavęs „Sūduvos“ vyriausiojo trenerio Vladimiro Čeburino asistentas Eivinas Černiauskas. – „Atlantas“ turi 3-4 greitus žaidėjus, kur visada pasirengę bėgti į ataką, todėl klaipėdiečiai stengiasi labai greitai pereiti iš gynybos į puolimą.“

Treneris uostamiesčio žaidime pastebėjo keletą tų pačių savybių, lyginant su pernykšte komanda, tačiau yra ir skirtumų.

„Dabar jie puldami stengiasi kuo greičiau kamuolį pristatyti prie varžovų vartų jį įžaisdami, o anksčiau, kaip sakoma, mušė ir bėgo. Komanda turi tris neblogus vidurio saugus, kurie mėgsta kontroliuoti kamuolį ir vertikaliais perdavimais ieško puolėjų, – apie varžovus kalbėjo E. Černiauskas. – Kas nepasikeitė, tai „Atlanto“ kovingumas. Tai yra viena kovingiausių komandų lygoje.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją