Didelę teritorinę ir žaidybinę persvarą turėję Vladimiro Čeburino auklėtiniai galėjo įmušti ir daugiau įvarčių, bet sulaukė San Marino ekipos vartininko Mattia Migani pasipriešinimo.

Šeimininkai taip pat sukūrė keletą grėsmingesnių atakų, tačiau joms užbaigti pavojingais smūgiais pritrūko meistriškumo.

5-ą minutę Ovidijus Verbickas gavo pirmą puikią progą nuginkluoti Mattia Migani, bet San Marino ekipos vartininko akistatoje vienas prieš vieną neįveikė.

Vis dėlto jau 10-ą min. gudriai kamuolį per vartų sargą permetė Giedrius Matulevičius, išvedęs svečius į priekį.

Dar po 10 min. „Sūduva“ jau pirmavo 2:0. Andro Švrljuga atliko baudos smūgį netoli kampinio gairelės, kamuolį dar palietė Mihretas Topčagičius, kuriam ir buvo įskaitytas įvartis.

31-ą M. Migani atlaikė dar vieną „pasimatymą“ su varžovų gynėjus aplenkusiu marijampoliečiu – šįkart Josipu Tadičiumi.

Pačioje kėlinio pabaigoje šeimininkų vartininkas vėl gelbėjo savo komandą, atremdamas pavojingą Pauliaus Golubicko šūvį. Pakartotiniu smūgiu J. Tadičius pataikė į virpstą.

Pirmame kėlinyje didesnis meistriškumas „Sūduvai“ leido be didesnio vargo raižyti oponentų gynybą. Lietuvos čempionai 7 kartus smūgiavo į San Marino atstovų vartų plotą, o šie nė sykio neatsakė tuo pačiu.

Po pertraukos smūgiu galva eilinį sykį M. Migani budrumą patikrino A. Švrljuga.

65-ą min. Luca Patregnani privertė padirbėti ir „Sūduvos“ vartininką Ivaną Kardumą. Netrukus marijampoliečiai nuskuodė į greitą ataką ir išnaudojo susikurtą kiekybinę persvarą: po Jovano Čadjenovičiaus perdavimo pasižymėjo A. Švrljuga.

„Tre Penne“ ėmė kelti vis daugiau problemų „Sūduvos“ gynybai: 73-ią min. po Luca Sorrentino smūgio dar kartą komandą gelbėjo I. Kardumas.

Nepaisant šeimininkų pagyvėjimo, 81-ą min. suvalkiečiai jau triuškino savo varžovus. Antrą rezultatyvų perdavimą atliko A. Švrljuga, o visiškai laisvas baudos aikštelėje paliktas J. Tadičius šaltakraujiškai nukreipė kamuolį į tinklą.

Paskutinį tašką padėjo pastarąjį pakeitęs Tosaintas Rickettsas. Kanadietis jau per pridėtą laiką sulaukė dar vieno A. Švrljugos perdavimo ir pasižymėjo smūgiu galva.

Rungtynes svečiai baigė atlikę 20 smūgių (13 – į vartų plotą). „Tre Penne“ smūgiavo 10 kartų (4).

„Tre Penne“ 0 – 5 „Sūduva“
10' [0 – 1] Giedrius Matulevičius
20' [0 – 2] Mihretas Topčagičius
66' [0 – 3] Andro Švrljuga
81' [0 – 4] Josipas Tadičius
90+1' [0 – 5] Tosaintas Rickettsas

„Sūduvos“ starto sudėtis: Ivanas Kardumas; Semiras Kerla, Andro Švrljuga, Aleksandras Živanovičius, Algis Jankauskas, Ovidijus Verbickas; Giedrius Matulevičius (Povilas Leimonas), Jovanas Čadjenovičius, Paulius Golubickas (Eligijus Jankauskas); Mihretas Topčagičius, Josipas Tadičius (Tosaintas Rickettsas).

„Sūduva“ prieš tai Čempionų lygoje bendru rezultatu 1:2 nusileido Belgrado „Crvena Zvezda“ (Serbija) futbolininkams.

Stipriausias San Marino klubas pradeda savo pasirodymą šio sezono europiniuose turnyruose.

Atsakomosios rungtynės vyks liepos 30 dieną Marijampolėje.

Sėkmės atveju, trečiame etape lietuvių lauktų Izraelio arba Rumunijos čempionai: „Sūduva“ susitiktų su Čempionų lygos atrankoje kovosiančių CFR „Cluj“ ir Tel Avivo „Maccabi“ poros pralaimėtojais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (119)