Marijampoliečiai nutraukė sėkmingą Utenos „Utenio“ žaidimą A lygoje. Po dviejų pergalių iš eilės prieš „Kauno Žalgirį“ ir „Trakus“ uteniškiai Marijampolėje padarė viską, kad dvikova baigtųsi lygiosiomis.

34-ąją min. „Sūduvą“ į priekį išvedė Povilas Leimonas, bet 42-ąją min. rezultatą išlygino Timotejus Dodlekas.

Vis dėlto paskutinė aikštės šeimininkų ataka baigėsi rezultatyviai. Per pridėtą laiką (90+4 min.) Paulius Janušauskas pelnė įvartį ir padovanojo svarbius 3 taškus „Sūduvos“ komandai.

Prieš tai vykusi rezultatyvi tarpusavio dvikova Visagine baigėsi „Sūduvos“ pergale 4:2.

„Sūduva“ po 11 rungtynių surinko 22 taškus ir turnyro lentelėje žengia antra, o „Utenis“ su 14 taškų rikiuojasi penktas.

Rungtynės

Marijampolės „Sūduva“ 2 – 1 „Utenis“
34' [1 – 0] Povilas Leimonas
42' [1 – 1] Timotejus Dodlekas
90+4' [2 – 1] Paulius Janušauskas

Nuo pirmų minučių aikštėje užvirė atkakli kova. Pirmą kampinį rungtynėse jau 2-ą minutę „uždirbo“ svečiai. Ir toliau uteniškiai stengėsi užmegzti kovą aikštės viduryje, neleisdami šeimininkams lengvai organizuoti atakų.

11-ą minutę pavojingą „Sūduvos“ ataką paskutiniu momentu nutraukė „Utenio“ gynėjęs, išmušęs kamuolį iš po Ernesto Veliulio kojų. „Sūduva“ po truputį pradėjo ilgiau kontroliuoti kamuolį, tačiau aštrumo atakose akivaizdžiai trūko.

23-ią minutę po marijampoliečių kelto kampinio kilo nedidelė sumaištis svečių baudos aikštelėje, kuri baigėsi šeimininkų pražanga. Netrukus svečių gynėjui Rudinilsonui Silvai buvo parodyta geltona kortelė. Po kelių minučių į baudos aikštelę įsiveržusiam Karoliui Laukžemiui nepavyko rasti komandos draugo perdavimui.

30-ą minutę aštrų Ovidijaus Verbicko prasiveržimą nutraukęs Casperas Bruunas taip pat sulaukė geltonos kortelės.

„Sūduvos“ spaudimas stiprėjo, nuo kelių pavojingų atakų svečiai nelengvai apsigynė, bet 34-ą minutę pakeltas kampinis jiems tapo lemtingu. Prie puikiai Andro Švrljugos pakelto kamuolio pirmas suskubo Povilas Leimonas ir neatremiamu smūgiu pasiuntė jį į vartus (1:0).

Netrukus dar viena geltona kortele baudžiami svečiai. Šį kartą - Stefanas Cebara.

Po įvarčio „Sūduva“ nenurimo. Atakos sekė viena po kitos, buvo keliami dar keli kampiniai ir „Utenio“ gynyba dirbo padidintais apsisukimais.

Visgi kėlinio pabaigoje reta uteniškių ataka baigėsi netikėtu, bet stipriu ir gražiu, o svarbiausia tiksliu Timotėjaus Dodleko smūgiu. Rezultatas tampa lygus (1:1).

Antrame kėlinyje pirmą smūgį į vartų plotą atliko „Utenis“, kamuolys skriejo tiesiai Ivanui Kardumui į rankas. „Sūduva“ bandė atakuoti kraštais, kur aktyviai žaidė A. Švrljuga. Vis tik „Uteniui“ pirmas atakas pavyko neitralizuoti ir svečiai antro kėlinio pradžioje žaidė gan užtikrintai ir net dažniau kontroliavo kamuolį.

52-ą minutę buvo atliekamas pirmas keitimas „Utenio“ gretose, kai aikštėje pasirodė Edvinas Baniulis, pakeitęs S. Cebarą. Už kelių minučių E. Baniulis pavojingai smūgiavo, o vartus iš gelbėjo I. Kardumas.

57-ą minutę iš už baudos aikštelės smūgiavo P. Leimonas, tačiau smūgis silpnokas. Tuoj pat pavojingu išpuoliu atsakė „Utenis“, šeimininkų gynėjai nelengvai apsigynė.

Po akimirkos geltona kortelė parodoma ir šeimininkų žaidėjui P. Leimonui. „Sūduvos“ atakos ėmė klimpti svečių gynyboje, o „Utenis“ taip pat, esant galimybei, bandė atakuoti.

Antro kėlinio viduryje „Sūduvos“ treneris atliko du keitimus, vietoje K. Laukžemio ir O. Verbicko į kovą metė Robertą Vėževičių ir Domantą Antanavičių. Tuoj pat priverstinį keitimą atliko ir „Utenio“ strategas, vietoj traumą patyrusio Roko Štrauso aikštėn išleisdamas Takuya Matsunagą.

90-ą minutę po D. Antanavičiaus smūgio „Utenį“ išgelbėjo R. Silva, išmušęs kamuolį iš tuščių vartų. Tuoj pat sekė pavojingas „Utenio“ išpuolis, pasibaigęs kampiniu, po kurio teko padirbėti I. Kardumui.

Per papildomą laiką graži „Sūduvos“ ataka baigėsi lemiamu dūriu. A. Švrljuga sužaidė „sienelę“ su Marjanu Altiparmakovskiu, gražiai perdavė kamuolį Pauliui Janušauskui ir pastarasis iš kelių metrų galva mušė tiksliai. Rungtynės baigėsi sunkia „Sūduvos“ pergale – 2:1 (1:1).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)