Nuo 2009 m. sezono pradžios iki 2010 m. vasaros vidurio Martynas vilkėjo Tauragės „Tauro“ marškinėlius, o prieš tai žaidė „Kauno jėgerių“ ekipoje, kuri tuo metu dalyvavo Lietuvos pirmosios lygos pirmenybėse.

„M. Matuzas gerai žaidžia ant vartų linijos, tai jo, kaip futbolininko, stiprioji pusė. Vaikinas yra pakankamai aukštas, o tai šiais laikais taip pat svarbu. Tokius galėčiau įvardyti Martyno privalumus“, - sakė „Sūduvos“ komandos vartininkų treneris Audrius Ramonas.

Paklaustas, kokius įžvelgia naujoko trūkumus, A. Ramonas atsakė: „Visi turi silpnesnių vietų, tačiau kokio nors aiškaus trūkumo M. Matuzas neturi“.

„Sūduvos“ vartininkų treneris dar negalėjo pasakyti, koks vaidmuo naujajame sezone numatytas ekipos naujokui. „Negalima iš anksto teigti, kad jis bus pagrindinis ar antras vartininkas. Daug kas priklausys nuo mūsų buvusio pagrindinio vartų sargo Povilo Valinčiaus sprendimo. Šiuo metu jis dalyvauja Rumunijos klubo peržiūroje. Kalbėjausi su Povilu, jis sakė, kad penktadienį turėtų pranešti, ar liks Marijampolės klube“, - teigė A. Ramonas.

Pasak A. Ramono, P. Valinčiaus sprendimas likti „Sūduvoje“ nereikštų, kad M. Matuzas turėtų tenkintis atsarginio vartininko vaidmeniu. „Savo vertę visi turi įrodyti aikštėje. Kuris geriau žaistų, tas ir saugotų vartus. Mūsų komandos peržiūroje dar yra klaipėdietis Paulius Pocius. Jo likimas didele dalimi priklausys nuo P. Valinčiaus apsisprendimo“, - aiškino A. Ramonas.