Marijampoliečiai pasiekė revanšą už netikėtą nesėkmę pirmajame rate. Tiesa, dvikova, kaip ir reikėjo tikėtis, čempionams nesiklostė lengvai. Kauniečiai taip pat sugebėjo regzti pozicines atakas, tačiau pirmojo kėlinio viduryje „Sūduva“ perėmė iniciatyvą.

Arti įvarčio buvo antrą kartą rungtynes starto sudėtyje pradėjęs Vytautas Andriuškevičius. Gynėjui baudos aikštelėje atšoko kamuolys, tačiau futbolininko smūgį atrėmė Rodrigo Josviaki.

Brazilo apmaudui, jau netrukus jam teko skaudžiai nudegti. 28-ąją minutę R. Josviaki po pakelto kampinio neužtikrintai gaudė kamuolį, kuris atsidūrė pas Eligijų Jankauską, o po akimirkos ir vartų tinkle.

55-ąją minutę antrame mače iš eilės įvarčiu pasižymėjo Tosaintas Rickettsas. Kanadietis sulaukė puikaus Andro Švrljugos perdavimo ir, atitrūkęs nuo varžovo, tiksliai smūgiavo vienu lietimu.

Vis dėlto jauna „Stumbro“ komanda nepalūžo ir dar nuožmiau pradėjo atakuoti čempionų vartus, priversdama savo meistriškumą rodyti Ivaną Kardumą. Legionierius iš Kroatijos puikiai susitvarkė su labai pavojingais Levano Mačarašvilio, Andrejaus Čiofu bei Matheuso Bissi smūgiais.

Paskutinėje susitikimo atkarpoje kauniečiai jėgų šturmui neberado, o čempionai savo šansais kontratakose nepasinaudojo.

Šeštą pergalę iš eilės iškovojusi „Sūduva“ su 27 taškais pakilo į turnyro lentelės viršūnės, o penkiuose iš eilės mačuose pergalingo rakto nerandantis „Stumbras“ su 15 taškų žengia penktas.

Vis didesnį pagreitį įgauna gana blankų pirmą ratą sužaidę Vilniaus „Riteriai“. Sostinės klubas 11-ojo turo akistatoje išvykoje rezultatu 3:1 nugalėjo „Palangą“, kuri patyrė ketvirtą nesėkmę iš eilės.

„Riteriams“ dvikova prasidėjo idealiu scenarijumi: jau 1-ąją minutę Valdemaras Borovskis atitrūko nuo varžovo ir po tolimo perdavimo puikiu smūgiu perkėlė kamuolį per vartininką.

Vis dėlto itin greitai pelnytas įvartis vilniečių dar geresniam žaidimui neįkvėpė – „Palanga“ perėmė iniciatyvą bei kėlinio pabaigoje išlygino rezultatą. 37-ąją minutę greitos kontratakos metu tiksliai į artimą vartų kampą smūgiavo Idrisas Umajevas.

Legionierius iš Rusijos pasižymėjo jau šeštą kartą šiame sezone.

Antrame kėlinyje „Riteriai“ pradėjo žaisti agresyviau, tačiau palangiškiai kurį laiką laikėsi. Tiesa, poroje epizodų, kai komandą išgelbėjo Aurimas Skurdelis ir savo šansu nepasinaudojo Mindaugas Grigaravičius, šeimininkams nusišypsojo sėkmė.

76-ąją minutę svečiams pavyko pralaužti ledus – galingu smūgiu kamuolį nuo skersinio į vartus pasiuntė aktyviai rungtyniavęs Donatas Kazlauskas.

Maža to, 87-ąją minutę labai permainingose rungtynėse „Riteriai“ padėjo tašką. Teremas Moffi pasinaudojo oponento klaida savo aikštės pusėje ir akistatoje su Jere Koponenu smūgiavo nepriekaištingai.

Po trečiosios pergalės iš eilės Vilniaus klubas savo sąskaitoje turi 18 taškų ir tik tašku atsilieka nuo trečioje vietoje žengiančio „Kauno Žalgirio“.

„Palanga“ su 7 taškais žengia septinta, tačiau savo situaciją gali pagerinti po Pajūrio derbio, kuris vyks kitą savaitę.

Šeštadienį vyko ir itin nuožmi kova tarp „Panevėžio“ ir „Kauno Žalgirio“ vienuolikių. Įdomiose 11-ojo turo rungtynėse „Aukštaitijos“ stadione komandos išsiskyrė taikiai – 1:1.

Rungtynių pradžioje pirmieji aštriau oponentams pagrasino svečiai – Renato Matosas galėjo pelnyti savo antrą įvartį šiame sezone, tačiau smūgiavo pro šalį. Netrukus Aleksandro Jerkino tolimas smūgis privertė padirbėti Deividą Mikelionį.

Vis dėlto 21-ąją minutę „Kauno Žalgirio“ vartininkas neužtikrintai sužaidė standartinės padėties metu, o netrukus dėkingai atšokusį kamuolį į tuščius vartus nukreipė Pavelas Krukas.

Kėlinio antroje pusėje aktyviai rungtyniavo Kauno ekipos saugas Danielis Romanovskis. Sykį futbolininko smūgį atrėmė vartininkas Šarūnas Jurevičius, kitame epizode – iš toli D. Romanovskio smūgiuotas kamuolys skriejo greta virpsto.

Antrą kėlinį „Kauno Žalgiris“ pradėjo ryžtingai ir gana greitai džiaugėsi išlyginamuoju įvarčiu. 55-ąją minutę po pakelto kampinio „Panevėžio“ baudos aikštelėje kilo sumaištis ir ja pasinaudojo efektingai per save smūgiavęs Tomas Mikuckis.

Efektingu smūgiu pasižymėjęs vidurio gynėjas pelnė pirmą įvartį šiame sezone.

Kauniečiai buvo perėmę iniciatyvą, tačiau panevėžiečiams nuo pavojingų oponentų užuomazgų pavyko apsiginti.

Rungtynių finišas buvo itin įdomus – abi komandos apsikeitė pavojingomis progomis. Arti tikslo buvo tiek Vytas Gašpuitis, tiek Linas Pilibaitis, tiek Joao Figueiredo, o priešpaskutinę pridėto laiko minutę po keitimo aikštėje pasirodęs Rafaelis Ledesma atliko itin stiprų smūgį iš toli, tačiau „Kauno Žalgirį“ nuo pralaimėjimo išgelbėjo D. Mikelionis.

Šiose rungtynėse po ilgos pertraukos A lygoje pasirodė „Panevežio“ klube debiutavęs Rokas Stanulevičius.

Kauno klubas su 19 taškų žengia trečias, o 6-ąjį tašką iškovojęs „Panevėžys“ vis dar yra turnyro lentelės apačioje.

Turnyrinė lentelė:
(vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, lygiosios, taškai)

1.Sūduva1190224:627
2.Žalgiris1181225:725
3.Kauno Žalgiris1161419:1319
4.Riteriai1153316:1118
5.Stumbras114348:915
6.Atlantas112276:228
7.Palanga1121811:327
8.FK Panevėžys111379:186

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)