Praėjusį savaitgalį Marijampolės ekipos naujokas jau išbėgo į aikštę per kontrolines rungtynes su Gargždų „Banga“ tiek „Sūduvos“ pagrindinėje sudėtyje (antrajame kėlinyje), tiek dublerių ekipoje.

„Legionierius iš Kinijos – labai universalus futbolininkas, jis gali rungtyniauti net keturiose pozicijose. Ma Xiaolei pats sakė, kad jam labiausiai patinka žaisti kairiojo arba dešiniojo krašto saugo pozicijoje. Tačiau legionierius sugeba rungtyniauti ir taip vadinamoje „po puolėju“ pozicijoje ar net atakos smaigalyje.

Aš dar nesu nusprendęs, kurią poziciją jam patikėti. Reikia geriau naujoką pažinti, nes jis pas mus dar labai trumpai. Tačiau jau dabar galiu pasakyti, kad apie atvykėlį susidariau teigiamą įspūdį. Jis – universalus, moka žaisti su kamuoliu“, – Fksuduva.lt svetainei sakė „Sūduvos“ komandos vyriausias treneris Virginijus Liubšys.

Pasak jo, Suvalkijos klubo naujokas prieš kelerius metus buvo išrinktas geriausiu jaunu Kinijos žaidėju.

„Nežinau, kas vėliau jam atsitiko, kodėl jis nebetobulėjo taip, kaip buvo tikėtasi“, – svarstė treneris.

Paklaustas, ar gali susikalbėti su legionieriumi, V. Liubšys atsakė teigiamai.

„Jis angliškai supranta daugiau už prieš tai peržiūroje dalyvavusį Ren Xin. Ma Xiaolei moka apie dešimt bendravimui reikalingiausių žodžių: „ačiū“, „prašau“, „į kairę“, „į dešinę“ ir panašiai“.

„Sūduva“ dabar savo gretose turi tris užsieniečius. Be kino, komandai dar atstovauja Nikolajus Mašitševas iš Estijos ir ukrainietis Sergejus Koziuberda.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją