Įveikęs Tel Avivo „Maccabi“, Lietuvos futbolo čempionas Marijampolės klubas tęsia kovas UEFA Europos lygos turnyre.

Net jeigu marijampoliečiams ir nepavyktų atkrintamosiose varžybose įveikti Budapešto „Ferencvaroš“, klubo sąskaitą iš UEFA taupyklės papildytų 1 mln. 120 tūkst. eurų.

O jeigu Marijampolės klubas sugebėtų pirmą kartą istorijoje prasibrauti į Europos lygos grupių varžybų etapą, UEFA išmokos, Lietuvos masteliais, būtų kosminės – vien už patekimą į Europos lygos grupių varžybas UEFA kiekvienam klubui išmoka po 2,92 mln. eurų.

Įspūdingomis sumomis yra įvertintos ir pergalės šiame etape. Už laimėtas rungtynes klubui atitenka 570 tūkst. eurų premija, o už lygiąsias – 190 tūkst. eurų premija.

Iš ko susidėjo jau dabar „Sūduvos“ užsitikrinta UEFA premija?

Šio sezono žygį suvalkiečiai pradėjo nuo UEFA Čempionų lygos atrankos varžybų, kuriose nusileido Belgrado „Crvena Zvezda“ ekipai (0:0 ir 1:2). Už kovas su serbais marijampoliečiams atiteko 280 tūkst. eurų.

Iškritusi iš Čempionų lygos, Marijampolės ekipa persikėlė į UEFA Europos lygą, kur II atrankos etape nugalėjo „Tre Pene“ iš San Marino (5:0, 5:0). Už šį etapą „Sūduvai“ atiteko 260 tūkst. eurų.

Už pergalę prieš „Maccabi“ III etape (2:1 ir 2:1) „Sūduva“ užsitikrino dar 280 tūkst. eurų.

Ir tuo atveju, jeigu atkrintamosiose varžybose nepavyktų įveikti vengrų, UEFA „Sūduvai“ pervestų dar 300 tūkst. eurų.

Kaip jau minėta, jeigu Vladimiro Čeburino auklėtiniai prasibrautų į grupių etapą, UEFA premijos būtų jau visiškai kito lygmens.

„Žalgirio“ premijų dydis

Palyginimui, Lietuvos krepšinio čempionas Kauno „Žalgiris“ praėjusio sezono Eurolygoje sužaidė 34 rungtynes, iš kurių laimėjo 16 (15 reguliariajame sezone ir 1 – atkrintamosiose varžybose).

Už šias pergales iš Eurolygos „Žalgirio“ klubas užsidirbo 630 tūkst. eurų (555 tūkst., reguliariajame sezone, 75 tūkst. – atkrintamosiose varžybose).

Kur kas finansiškai sėkmingesnis šia prasme Kauno klubui buvo 2017-2018 m. sezonas, kai į Eurolygos finalo ketvertą patekęs ir trečią vietą užėmęs „Žalgiris“ susižėrė 1,176 mln. eurų premiją.

„Sūduva“ UEFA Europos lygos pirmas atkrintamųjų varžybų rungtynes su „Ferencvaroš“ namie žais jau kita ketvirtadienį, rugpjūčio 22 d. Atsakomasis mačas Budapešte vyks rugpjūčio 29 d.

Tuo metu „Žalgiris“ naująjį Eurolygos krepšinio sezoną pradės spalio 4 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (158)