Ukrainoje gimęs futbolininkas užaugo „Dnipro“ sistemoje ir 2016/17 m. sezone aukščiausioje šios šalies lygoje „Dnipro“ sudėtyje sužaidė 13 rungtynių. 11 kartų į aikštę jis žengė startinėje sudėtyje ir įmušė vieną įvartį – jo tikslus smūgis prieš „Zirka“ buvo vienintelis ir pergalingas.

2014/15 m. UEFA Europos lygos finalininkams po sezono iškritus iš aukščiausios lygos „Dnipro“ žaidėjams teko ieškotis naujų klubų ir D. Nagijevas pasirinko Austriją. Čia jis atstovavo tuomet grandiozinius planus kūrusiam „Karabakh“ (dabar vadinasi „Mauerwerk“).

Pastarąjį mėnesį žaidėjas praleido Portugalijoje, kur daugiau nei mėnesį praleido „Cova da Piedade“ komandoje. D. Nagijevas rungtyniavo draugiškose rungtynėse, netgi pasirašė sutartį, tačiau dėl tam tikrų formalumų sutartis neįsigaliojo ir sulaukęs Mariano Barreto kvietimo jis atvyko į Lietuvą.

Nors gimė Ukrainoje, jis yra žaidęs Azerbaidžano jaunimo rinktinėje ir turi šios šalies pasą.

– Sveikas prisijungęs prie „Stumbro“. Kokie pirmieji įspūdžiai?, – fcstumbras.lt pasiteiravo naujoko.

– Kol kas mačiau vienas komandos rungtynes su „Trakais“, kurios baigėsi lygiosiomis 2:2. Kolektyvas išties puikus, vaikinai net labai gerai priėmė. Gyvenu komandos name, čia viskas gerai, jau spėjau susibendrauti su kitais čia gyvenančiais. Apie patį čempionato lygį kažką daugiau galėsiu pasakyti vėliau, dabar dar anksti spręsti.

– Papasakok šiek tiek apie save. Žaidei Ukrainos aukščiausioje lygoje, vėliau persikėlei į Austriją, buvai ir Portugalijoje.

– Ilgą laiką atstovavau „Dnipro“ jaunimo komandoms ir paskutiniais metais sulaukiau savo galimybės rungtyniauti pagrindinėje komandoje. Futbolo žmonės turbūt yra girdėję apie tai, kad klubas vėliau „užsidarė“ ir žaidėjams teko ieškotis kitų variantų.

Aš sulaukiau gero pasiūlymo iš Austrijos, ten Vienos „Karabakh“ tuo metu puoselėjo grandiozinį projektą. Ruošėsi statyti įspūdingą bazę, nuostabų stadioną. Planai buvo įspūdingi, tačiau po kurio laiko prezidentą ištiko finansinės problemos ir viskas sustojo.

Šią vasarą išvykau į Portugaliją ir sezonui rengiausi su antros pagal pajėgumą lygos „Cova da Piedade“ klubu. Čia praleidau mėnesį, žaidžiau visose kontrolinėse rungtynėse, netgi pasirašiau kontraktą, tačiau dėl tam tikrų priežasčių jo nepasirašė klubo prezidentas. Futbole būna visko.

Vėliau Portugalijoje savaitę treniravausi individualiai ir laukiau pasiūlymų. Galop Mariano Barreto pasiūlė atvykti į Lietuvą ir šis pasiūlymas man tiko. Padarysiu viską, kad įgyvendintume savo tikslus. Norime išlikti trečioje vietoje ir laimėti Lietuvos taurę.

– Turi ir Ukrainos, ir Azerbaidžano pasus. Kodėl taip?

– Aš gimiau ir augau Ukrainoje, tačiau mano senelis kilęs iš Azerbaidžano, jis buvo karo didvyris. Taip jau susiklostė, kad atsirado galimybė gauti šios šalies pasą ir aš sutikau. Tiesa, Azerbaidžane niekada nesu gyvenęs ir esu labiau ukrainietis.

Kartą buvau kviečiamas į Ukrainos jaunimo rinktinę, tačiau stipriai susirgau ir negalėjau atvykti. Vėliau buvo kalbos, kad galbūt pakvies į U-19 rinktinę, tačiau taip nenutiko. Savo ruožtu Azerbaidžano rinktinė manęs norėjo ir ten sužaidžiau keletą rungtynių. Bet kuriuo atveju šiuo metu visas mano dėmesys sutelktas į klubą. Noriu atgaivinti savo klubinę karjerą.

– Kokie tavo tikslai „Stumbro“ gretose?

– Man tai yra šansas žaisti aukščiausioje lygoje. Tikiuosi, tai taps sėkminga tarpine stotele. Komandoje turime tikrai daug gerų užsieniečių, ypatingai iš Portugalijos. Šis klubas yra stebimas ir gerai žinomas. Stengsiuosi visą save atiduoti aikštėje ir gerai užsirekomenduoti.

Kol kas man problema yra ta, kad anksčiau neteko treniruotis ant dirbtinių aikščių, o čia kiek suprantu tai yra normalu. Tik pirmosios dienos ir nors esu jaunas žaidėjas jau jaučiu nedidelius skausmus. Organizmas prie to nėra pripratęs. Tie kas yra sportavę mane supras. Bet tikiuosi, kad viskas bus gerai.

– Jau rytoj Vilniuje laukia LFF taurės ketvirtfinalio rungtynės su „Vilties“ klubu. Jei treneriai leis debiutuoti būsi tam pasirengęs?

– Jeigu treneriai pasitikės manimi tikrai esu pasiruošęs. Labai noriu žengti į aikštę oficialiose rungtynėse. Viliuosi, kad sezoną pabaigsime sėkmingai ir sugebėsime išsaugoti trečiąją A lygos vietą. Mūsų tikslas yra laimėti taurę, tačiau visų pirma reikia laimėti prieš „Viltį“. Tuomet nuo savo tikslo būsime vos per du žingsnius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją