„Galiu pasakyti, kad vaikinai mane puikiai priėmė nuo pat pirmos dienos. Esu tikras, kad kartu su šiuo kolektyvu nuveiksime didelius darbus. Dabar reikia daug ir sunkiai dirbti, kad nenuvilčiau nei trenerių, nei komandos draugų“, – pasirašęs sutartį fcstumbras.lt kalbėjo komandos naujokas.

Prie A lygos sezonui besiruošiančio „Stumbro“ 19-metis gruzinas prisijungė dar prieš pirmą šių metų komandos treniruotę. Į Lietuvą jis pirmą kartą buvo atvykęs praėjusio sezono pabaigoje bei keletą dienų treniravosi kartu su komanda.

Žaidėjas tuomet sudomino trenerių štabą ir šį kartą turėjo daugiau laiko įrodyti savo vertę „Stumbro“ treniruotėse.

„Ši sutartis man reiškia labai daug, nes tai mano pirmas profesionalus kontraktas. Tačiau tai nereiškia, kad sustosiu, taip tikrai nebus. Turiu įrodyti treneriams ir komandos gerbėjams, kad galiu padėti komandai siekti užsibrėžtų tikslų“, – tęsė jis.

Iki 14 metų L. Mačarašvili futbolą žaidė gimtojoje Gruzijoje, o vėliau persikėlė į Ukrainą, Kijevą, kur tuo metu gyveno giminaičiai.

Iš pradžių jis atstovavo „Diusš-15“ komandą bei žaidė Kijevo čempionate, kur du kartus netgi tapo savo amžiaus grupės rezultatyviausiu žaidėju. Vėliau kartu su komanda pavyko laimėti ir U-17 pirmenybes bei atkreipti į save Kijevo „Obolon-Bravar“ dėmesį.

Sulaukęs kvietimo gruzinas iš karto prisijungė prie vienos stipriausių antrosios pagal pajėgumą Ukrainos lygos komandų. Čia jis praleido pusantrų metų bei pradėjo žaisti atraminio saugo pozicijoje.

Paklaustas, kokius asmeninius tikslus žaidėjas kelia naujoje ekipoje, Levanas atsakė: „Kaip ir kiekvienas žaidėjas, noriu padėti komandai iškovoti kuo daugiau pergalių, taip pat būtų smagu įmušti kuo daugiau įvarčių. Juk tai patinka kiekvienam žaidėjui“, – šypsodamasis teigė jis.

Tuo metu Marijampolės „Sūduvos“ futbolo klubas pasirašė sutartį su gynėju iš Serbijos Aleksandru Živanovičiumi. Jis jau žaidė dvejose paskutinėse „Sūduvos“ draugiškose rungtynėse.

Kaip pranešima Marijampolės ekipos interneto svetainė, 29-erių A. Živanovičiui „Sūduva“ bus pirmoji komanda už gimtinės ribų. Iki šiol vidurio gynėjas rungtyniavo Serbijoje ir iš viso šios šalies aukščiausioje futbolo lygoje yra sužaidęs daugiau nei 150 rungtynių.

Aukštas 190 cm ūgio gynėjas futbolininko karjerą pradėjo savo gimtojo miesto Nišo klubuose. Savo karjeros pradžioje gynėjas žaidė „Železnicar“, „Sidelic“ ir „Radnički“ klubuose.

2009 metais A. Živanovičius tapo Belgrado „Čukarički“ futbolininku bei debiutavo Serbijos aukščiausioje lygoje. Po sezono Belgrado ekipoje gynėjas papildė kitą Serbijos „SuperLiga“ klubą Kulos „Hajduk“.

Sezoną praleidęs Kuloje bei tapęs pagrindinės sudėties žaidėju, A. Živanovičius persikėlė į kitą Serbijos klubą Jagodinos „Jagodina“. Nuo 2011 iki 2015 metų „Sūduvos“ naujokas rungtyniavo šioje ekipoje, o 2011-2012 metų sezone A. Zivanovičius kartu su „Jagodina“ tapo Serbijos taurės laimėtoju.

Praėjusį sezoną gynėjas praleido Lučanio „Mladost“ komandoje bei buvo tvirtas pagrindinės sudėties žaidėjas. Vidurio gynėjo pozicijoje žaidžiantis futbolininkas per praėjusį sezoną praleido vos vienerias Serbijos čempionato rungtynes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)