Dvejoms „SMScredit.lt A lygos“ rungtynėms jau anksčiau buvo registruotas 17-metis vartininkas Matas Daškus, o klubo jaunųjų žaidėjų gretas dar papildys ir 15-metis saugas Vilius Armalas. Visi šie jaunieji futbolininkai į „Stumbrą“ persikėlė iš komandos partnerio FRK „Fenikso“.

Jaunų žaidėjų ugdymo srityje „Stumbras“ bendradarbiauja ne tik su šiuo klubu, bet ir su vaikų ir jaunimo futbolo mokykla „Fortūna“, „Kauno virpstu“ ir „Visas Labas“.

N. Petkevičius „Stumbro“ gretose iki tol jau buvo sužaidęs vienerias draugiškas rungtynes prieš „Ventspils“ ekipą. Tuo metu, savo pirmose oficialiose rungtynėse prieš „Granitą“ jis rungtyniavo drąsiai ir netgi turėjo keletą puikių progų pelnyti įvartį.

N. Petkevičius klubo interneto svetainei papasakojo apie emocijas, sulaukus kvietimo prisijungti prie komandos, savo karjeros pradžią ir kt.

– Papasakok, kaip sulaukei kvietimo prisijungti prie „Stumbro“? Ar tai buvo labai netikėta?

– Kvietimas buvo labai netikėtas, mano treneris „Fenikso“ komandoje V. Masaitis atėjo ir pasakė trims žaidėjams: man, Viliui ir Matui, kad esame kviečiami treniruotis su „Stumbru“. Visą dieną vaikščiojau su šypsena. Pasitreniravęs porą savaičių su komanda ir sužaidęs draugiškas rungtynes, sulaukiau kvietimo oficialiai tapti „Stumbro“ kolektyvo dalimi.

– Ar esi patenkintas savo žaidimu debiuto rungtynėse LFF taurės turnyre?

– Iki visiškos laimės pritrūko įvarčio, turėjau keletą gerų progų pasižymėti, bet nepavyko. Rungtynės buvo gana neblogos, žaidžiau visas 90 minučių, per kurias padariau ir nemažai klaidų. Ateityje stengsiuosi jas ištaisyti.

– Kaip kiti „Stumbro“ žaidėjai priėmė tave į kolektyvą?

– Priėmė labai šiltai, visa „Stumbro“ komanda yra kaip viena didelė šeima, atmosfera čia puiki. Jeigu treniruotėse kažko nesuprantu, kiti žaidėjai visuomet pasako ar paaiškina.

– Ar į komandą įsilieti buvo lengviau dėl to, kad iš „Fenikso“ atėjai ne vienas?

– Taip, tikrai buvo lengviau, nes iš pradžių viską darydavome trise, viskas buvo nauja: treneriai, komandos draugai, treniruočių pratimai. Prie visko reikėjo priprasti.

– Papasakok apie save: kada ir kaip pradėjai žaisti futbolą?

– Kai man buvo ketveri, brolis mane dažnai vesdavosi paspardyti kamuolį, o jau būdamas šešerių pradėjau lankyti treniruotės Babtuose pas trenerį R. Gricių. Nuo pat pradžių patikdavo treniruotės, įvairūs pratimai. Devynerių atėjau lankyti futbolo į Kauną, futbolo klubą „Feniksas“, pas trenerį V. Masaitį. Iš pradžių sportavau savo malonumui, negalvojau apie profesionalo karjerą, tačiau būdamas dvylikos supratau, kad norėčiau gyventi iš futbolo. Nuo to laiko į treniruotes pradėjau žiūrėti dar rimčiau, net ir vasarą kamuolys būdavo mano geriausiu draugu.

– Kokias savo žaidimo stiprias puses galėtum išskirti, o ką labiausiai norėtum patobulinti savo žaidime artimiausiu metu?

– Kaip stiprias puses išskirti galėčiau žaidimą vienas prieš vieną, smūgius iš toli, baudos smūgius, tikslius perdavimus ir greitą sprendimų priėmimą. Ateityje labiausiai norėčiau pagerinti pirmą lietimą, taisyklingą atsidengimą ir dar daugiau smulkių, bet itin svarbių ir elementarių detalių.

A lygos XVI turas. „Stumbras“ – Vilniaus „Žalgiris“. Birželio 24 d. 20.30 val. Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadionas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją