Reinholdo Breu dienos laikinojo rinktinės vairininko pareigose – suskaičiuotos. 52-ejų vokietis dar vadovaus ekipai lapkritį vyksiančiame Baltijos taurės turnyre, tačiau po jo vėl susikoncentruos ties LFF techninio direktoriaus funkcijomis.

Kaip Delfi teigė E. Stankevičius, toks sprendimas galutinai subrendo po 2024 metų Europos čempionato atrankos burtų traukimo ceremonijos Frankfurte (Vokietija), į kurią praėjusį savaitgalį jis keliavo kartu su pačiu R. Breu.

„Kalbėjomės, jis ir pats sakė suprantantis, jog naujas treneris – reikalingas. Nuo pat pradžių tokia kalba ir buvo – naujam ciklui ieškoti naujo trenerio“, – sakė vienas LFF vadovų.

Nebe pirmą kartą paieškos prasideda ties V. Dambrausko pavarde.

Anot E. Stankevičiaus, 45-erių specialistas iš Pakruojo buvo kalbinamas dar 2019-aisiais, kai reikėjo pakeisti Edgarą Jankauską. Tačiau tuomet Rygos RFS (Latvija) klubą treniravęs kandidatas atsisakė, ir vietoje jo buvo pasirinktas Valdas Urbonas.

Pastarajam su postu teko atsisveikinti pernai, ilgai nuolatinių nesėkmių girgždinamoje kėdėje neišsilaikė ir Valdas Ivanauskas. O R. Breu rinktinei bandė diriguoti tik dviejuose paskutiniuose UEFA Tautų lygos sezono mačuose, kuriuose lietuviai neįveikė Farerų salų ir pralaimėjo Liuksemburgui.

„Nėra ko slėpti, pirmas kandidatų sąraše – V. Dambrauskas. Tikiuosi, kad pavyks susitarti, labai to norėčiau. Bet kiek kartų bandėme – neišeidavo. Aš pats asmeniškai esu kelis kartus su Valdu susitikęs ir siūlęs, bet jis atsisakydavo. Ir aš puikiai suprantu jo poziciją – jis save matė dirbantį klube. Na, gal šį sykį bus kitaip, padiskutuosime“, – svarstė E. Stankevičius.

Edgaras Stankevičius

V. Dambrauskas šiuo metu darbo neturi – prieš mėnesį jį netikėtai atleido Splito „Hajduk“ (Kroatija).

Tačiau vienintelis pastaraisiais metais užsienyje paklausus Lietuvos futbolo specialistas, treniravęs ir „Gorica“ (Kroatija) bei Razgrado „Ludogorec“ (Bulgarija), veikiausiai nenorės jau dabar grįžti dirbti į tėvynę.

„Suprasčiau, jei jis vėl atsisakytų: su tokiu dosjė Valdas gali gauti gerų pasiūlymų iš pajėgių futbolo valstybių. Bet norisi bent jau pabandyti. Gal sugebėsime įtikinti, pasiūlyti tinkamas sąlygas ir suvilioti.

Jeigu ne, dar keletą potencialių variantų Lietuvoje matome. Bet iš pradžių kalbėsime su Valdu, jis – mūsų prioritetas“, – sakė E. Stankevičius.

Prireikus vėl dairytis svetimšalio trenerio, LFF domintų Balkanų specialistai.

„Jokių konkrečių užsieniečių kandidatūrų šiai dienai tikrai neturime, tad jeigu jau neatsiras trenerio Lietuvoje, reikėtų pasitelkti visus tarptautinius ryšius, agentus ir taip toliau. Tik kalbėjome su R. Breu, kad galbūt tokiu atveju vertėtų pagalvoti apie specialistą iš Balkanų – vien dėl to, kokioje atrankos grupėje žaisime“, – samprotavo E. Stankevičius.

Primename, kad sekmadienį ištraukti burtai lietuvius nusiuntė į G grupę su Vengrija, Serbija, Juodkalnija ir Bulgarija.

Atrankos varžybas Lietuvos rinktinė pradės kitų metų kovo 24 d. išvykoje su serbais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją