12-ajame ture „Žalgiris“ tik per pridėtą rungtynių laiką palaužė pagirtinai mažumoje žaidusią Gargždų „Bangą“ 2:1 (1:1).

Po anksti praleisto įvarčio svečiai nuo 38-os minutės žaidė be pašalinto Roberto Vėževičiaus, kuris raudoną kortelę užsidirbo už nesportišką elgesį prieš varžovą.

Dešimtyje kovojusi „Banga“ dar pirmame kėlinyje išlygino rezultatą ir buvo beveik užsitikrinusi lygiąsias.

Visgi ilgai vargę Lietuvos čempionai pranašumą įrodė likus minutei iki dvikovos pabaigos, prie kurios vyr. teisėjas D. Šimėnas buvo pridėjęs net 7-ias minutes. „Žalgirio“ gretose tiksliai smūgiavo Nemanja Ljubisavljevičius: kamuolys nuo virpsto suspurdėjo Kornelijaus Smilingio ginamuose vartuose ir čempionų titulą ginantys šeimininkai priartėjo prie dramatiškos pergalės.

„Banga“ desperatiškai skubėjo į paskutinę ataką, saugas Valdas Paulauskas spurtavo padėti komandos draugams kovoje dėl kamuolio ir neišvengė susidūrimo su aikštės arbitru.

Po akimirkos D. Šimėnas krito ant LFF stadiono dangos ir susiėmė už galvos. Futbolininkas išvengė rimtesnio sužalojimo ir pakilęs palengva traukė į savo aikštės pusę.

Tuo metu D. Šimėną apsupo keli „Žalgirio“ žaidėjai, netrukus į aikštę išbėgo šeimininkų komandos gydytojas, kuris suteikė pagalbą arbitrui.

Po kelių minučių pertraukos teisėjas kilo ant kojų ir iškart skelbė užsitęsusių rungtynių pabaigą.

„Nemalonus incidentas su žaidėju, susidūrėme galvomis. Aš jo nemačiau, jis atbėgo iš nugaros, tad kontakto negalėjau išvengti ir jis buvo netikėtas man.

Smūgis pakankamai stiprus, prakirto galvą šalia smilkinio. Iškart supratau, kad negalėsiu toliau tęsti rungtynių, tad dar prieš nukrentant ant žemės spėjau sustabdyti žaidimą.

Kadangi jau buvo paskutinės rungtynių sekundės, po medicinos apžiūros rungtynes ir pabaigiau. Džiaugiuosi, kad viskas baigėsi pakankamai laimingai tik galvos praskėlimu, nes žaidėjo greitis buvo didelis ir viskas galėjo baigtis kur kas liūdniau“, – teigė D. Šimėnas.

Daugiau nei 15-os metų teisėjavimo patirtį turintis arbitras pirmą kartą patyrė tokią situaciją.

„Tikiuosi, ir paskutinę (šypsosi). Tenka kartais „gauti“ iš kamuolio rungtynių metu, bet su žaidėjais susidurti tenka labai retai. Ir jei taip nutinka, tai tie susidūrimai dažniausiai būna pakankamai lengvu kontaktu, kada niekas nenukenčia“, – pridūrė futbolo teisėjas.

Incidentas transliacijoje nuo 2:04:52 val.:

Pergalė „Žalgiriui“ (26 tšk.) leido pakilti į antrą vietą ir sumažinti atsilikimą nuo pirmaujančio „Panevėžio“ iki vieno taško. Devynis taškus surinkusi „Banga“ rikiuojasi aštunta.

Rungtynių apžvalga:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją