Vis tik rezultatas neparodo tikrosios kovos, nes palūžę ir pavargę „Atletico“ futbolininkai per pratęsimą praleido net tris įvarčius.

Tuo tarpu per pagrindinį laiką pirmieji į priekį išsiveržė būtent jie – 36-ą minutę pasinaudojęs Ikero Casillaso klaida įvartį galva pelnė Diego Godinas.

Ne vieną puikią progą susikūręs „Real“ klubas po truputį artėjo prie mažos sensacijos, tačiau lemiamu momentu sužibėjo neįtikėtiną formą demonstruojants Sergio Ramosas. Gynėjas per trečią teisėjo pridėto laiko minutę smūgiu galva ekipas pasiuntė į pratęsimą. O jame triumfavo triumfavo emocinį ir jėgų pranašumą turėjęs „Karališkasis“ klubas.

„Real“ komandai nepadėjo už dvi geltonas korteles diskvalifikuotas Xabi Alonso ir kelio traumą patyręs Jese. Tuo tarpu „Atletico“ gretose neišvydome dubens traumą besigydančio Arda Turano.

„Real“ treneris Carlo Ancelotti tapo vos antruoju treneriu, laimėjusiu šį turnyrą tris kartus. Iki tol jis triumfavo stovėdamas už „AC Milan“ vairo (2003 ir 2007). Be jo tai padaryti pavyko tik Bobui Paisley, svarbiausią žemyno turnyrą visus tris sykius laimėjusiam su „Liverpool“ ekipa.

„Real“ stipriausią žemyno turnyrą laimėjo 10-ą kartą ir pirmą po 12 metų pertraukos (paskutinis – 2002 metais). Tuo tarpu „Atletico“ komanda finale žaidė antrą kartą ir vėl vėl liko antra – 1974 metais ji finale nusileido Miuncheno „Bayern“ futbolininkams.

Rezultatas:

Madrido „Real“ 4 - 1 Madrido „Atletico“
36' [0 - 1] Diego Godin
90+3' [1 - 1] Sergio Ramos
110' [2 - 1] Gareth Bale
118' [3 - 1] Marcelo
120' [4 - 1] Cristiano Ronaldo (iš 11 metrų baudinio)

Rungtynių eiga:

„Karališkasis“ klubas pakeliui į finalą eliminavo tris Vokietijos klubus: Gelzerkircheno „Schalke“ (6:1 ir 3:1), Dortmundo „Borussia“ (3:0 ir 0:2) ir čempiono titulą praradusį Miuncheno „Bayern“ (1:0 ir 4:0).

Tuo tarpu „Atletico“ ekipa atkrintamosiose varžybose nugalėjo „AC Milan“ (1:0 ir 4:1), „Barcelona“ (1:1 ir 1:0) ir Londono „Chelsea“ (0:0 ir 3:1) futbolininkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (438)