Pirmosiose šios dienos rungtynėse ginklus surėmė praėjusį sezoną „Championship“ pirmenybes laimėjęs „Sunderland“ ir UEFA Taurės dalyvis Londono „Tottenham“ klubas. Pirmoji pavojinga proga buvo sukurta 27-ąją minutę prie „Sunderland“ vartų, kai Dimitaras Berbatovas susižaidė su Robbie Keane`u, bet pastarojo smūgį atmušė naujasis „juodųjų kačių“ vartų sargas Craigas Gordonas.

Po kurio laiko sekė ir „Sunderland“ atsakymas. Puolėjas Darylas Murphy smūgiavo iš aštraus kampo, tačiau „Spurs“ vartininkas Paulas Robinsonas spėjo sureaguoti ir laiku pakišo koją, taip išgelbėdamas savo komandą nuo didesnių problemų.

Vėliau „Tottenham“ saugas Steedas Malbranque atidavė perdavimą D.Berbatovui, ir šis pergudravęs C.Gordoną griuvo baudos aikštelėje, tačiau rungtynių arbitras nesirengė paskirti pirmąjį 11 metrų baudinį šiame sezone. Už tai Martino Jolo auklėtiniai vos nesumokėjo, bet „Sunderland“ saugo Dicksono Etuhu „šūvis“ buvo netikslus.

Antrojo kėlinio pabaigoje po keitimo pasirodęs naujasis „Sunderland“ žaidėjas, puolėjas Michaelas Chopra gavo kamuolį baudos aikštelėje, ir stipriu pažeme smūgiu pasiuntė kamuolį į apatinį vartų kampą bei išplėšė „juodosioms katėms“ pergalę.

Tai buvo ir pergalingas įvartis šiose varžybose ir jis Roy`aus Keane`o vadovaujamai komandai padovanojo pirmuosius tris taškus Anglijos „Premier“ lygoje.

Kitose rungtynėse Londone vietos „West Ham“ susikovė su „Man City“ ekipa. Pirmąsias 15 minučių aikštėje dominavo aikštės šeimininkai, bet 18-ąją minutę Mančesterio ekipa sugebėjo įšsiveržti į priekį. Naujokas Elano atidavė perdavimą puolėjui iš Italijos Rolando Bianchi ir pastarasis tiksliai pasiuntė kamuolį į tinklą.

Prieš pat pertrauką „plaktukų“ puolėjas Bobby Zamora tolimu smūgiu pagrasino „City“ vartams, o po pertraukos Luisas Boa Morte atliko perdavimą naujokui Freddie Ljungbergui, bet jo smūgį atmušė jaunasis vartininkas Kasperas Schmeichelis.

Po to „City“ gynėjas Micah Richardsonas po F.Ljungbergo smūgio išmušė kamuolį iš vartų linijos, o B.Zamora mušė greta vartų. Po keitimo pasirodęs beveik metus nežaidęs puolėjas Deanas Ashtonas taip pat turėjo savo šansą, bet po jo smūgio kamuolys tikslo nepasiekė.

Vis dėlto paskutinį žodį mače tarė „Man City“ futbolininkai – 87-ąją minutę gynėjas Nedumas Onouha iš dešiniojo krašto perdavė kamuolį brazilui Geovanni ir šis taikliai smūgiavo į tolimąjį vartų kampą.

Dar vienose varžybose „Bolton“ akis į akį stojo prieš Samo Allardyce`o „Newcastle“ klubo vadovaujamą gvardiją. Įvartis krito jau 11-ąją susitikimo minutę - Charlesas N`Zogbia atliko fantastišką baudos smūgį, kai permetęs varžovų išrikiuotą sienelę pasiuntė kamuolį į apatinį vartų kampą.

Po dešimties minučių „šarkos“ padvigubino savo pranašumą. Po saugo Jameso Milnerio perdavimo iš krašto Nigerijos rinktinės puolėjas Obafemi Martinsas smūgiu per save pasiuntė kamuolį į tinklą. Po šešių minučių svečiai pradėjo triuškinti savo varžovus – po tolimo O.Martinso smūgio kamuolys rikošetu suklaidino vartininką Jussi Jaaskelaineną ir dar kartą atsidūrė vartuose.

Pirmajame kėlinyje savo progomis nepasinaudojo ir aikštės šeimininkai „Bolton“, nes Ricardo Vaz Te ir Gavino McCanno smūgiai lėkė pro šalį. Antrame kėlinyje sužaidus dešimt minučių „ristūnams“ pavyko įmušti vieną paguodos įvartį – po Kevino Nolano perdavimo prancūzas Nicolas Anelka antru lietimu pasiuntė kamuolį į vartus.

„Middlesbrough“ savo sirgalių akivaizdoje turėjo pripažinti „Blackburn“ klubo pranašumą. Nors sužaidus pusvalandį saugas Stewartas Downingas išvedė juos į priekį, svečių naujasis puolėjas Roque Santa Cruzas antrojo kėlinio viduryje sugebėjo išlyginti rezultatą, o likus žaisti 10 minučių pergalę "klajūnams" atnešė jaunasis saugas Mattas Derbyshire`as.

Tuo tarpu mačas Liverpulyje susiklostė atvirkščiai. Vietos „Everton“ 2-1 nugalėjo „Wigan“. 26-ąją minutę pasižymėjo Leonas Osmanas, 75-ąją – Victoras Anichebe padvigubino pranašumą. Rezultatą po penkių minučių sušvelnino „Wigan“ puolėjas Antoine`as Sibierski.

„Premier“ lygos naujokas „Derby“ namuose, kovingose rungtynėse sužaidė 2-2 su „Portsmouth“. Būtent aikštės šeimininkai pirmieji išsiveržė į priekį 5-ąją minutę, kai „Pompey“ vartų sargą Davidą Jamesą nuginklavo Mattas Oakley. Bet po 20 minučių „Portsmouth“ puolėjas Benjani Mwaruwari išlygino rezultatą. 83-iąją minutę naujokas Johnas Utaka persvėrė rezultatą „Pompey“ naudai, bet po minutės buvęs „Blackburn“ gynėjas Andy Toddas išplėšė lygiąsias „avinų“ vienuolikei.

Vakarinėse rungtynėse Birmingeme „Aston Villa“ išbandė jėgas su „Liverpool“. Sužaidus maždaug pusvalandį Rafos Benitezo auklėtiniai išsiveržė į priekį, kai po naujoko Fernando Torreso perdavimo kamuolys atsimušė į „Villa“ gynėjo Martino Laurseno ranką ir įkrito į vartus.

Bet „Aston Villa“ nepalūžo ir kūrė progas. Craigo Garnerio smūgį atrėmė vartininkas Pepe Reina, o gynėjas Jamie Carragheris blokavo galingą puolėjo Johno Carew smūgį. Po to Stiliano Petrovo „šūvis“ lėkė tiesiai į P.Reina.

75-ąją minutę „Liverpool“ gretose debiutavo ir olandas Ryanas Babelis, kurio smūgis skriejo šalia vartų. Po dešimties minučių J.Carragheris savo baudos aikštelėje sužaidė ranka ir teisėjas paskyrė 11 metrų baudinį, kurį sėkmingai realizavo kapitonas Garethas Barry.

Vis dėlto po poros minučių Liverpulio ekipos kapitonas Stevenas Gerrardas sugebėjo išgelbėti savo komandą ir atnešti pirmuosius tris taškus – tolimu smūgiu anglas pasiuntė kamuolį į tinklą taip palaidodamas visas „Villa“ viltis išplėšti bent tašką šiame mače.

Šeštadienio 1 turo rezultatai:

„Sunderland“ 1 – 0 „Tottenham“

90‘ [1 – 0] Michael Chopra

„West Ham“ 0 – 2 „Man City“

18‘ [0 – 1] Rolando Bianchi

87‘ [0 – 2] Geovanni

„Everton“ 2 – 1 „Wigan“

26‘ [1 – 0] Leon Osman

75‘ [2 – 0] Victor Anichebe

80‘ [2 – 1] Antoine Sibierski

„Middlesbrough“ 1 – 2 „Blackburn“

31‘ [1 – 0] Stewart Downing

63‘ [1 – 1] Roque Santa Cruz

79‘ [1 – 2] Matt Derbyshire

„Bolton” 1 – 3 „Newcastle”

11’ [0 – 1] Charles N`Zogbia

21’ [0 – 2] Obafemi Martins

27’ [0 – 3] Obafemi Martins

50’ [1 – 3] Nicolas Anelka

„Derby” 2 – 2 „Portsmouth”

5’ [1 – 0] Matt Oakley

27’ [1 – 1] Benjani Mwaruwari

83’ [1 – 2] John Utaka

84’ [2 – 2] Andy Todd

„Aston Villa” 1 – 2 „Liverpool”

31‘ [0 – 1] Martin Laursen (į savus vartus)

85‘ [1 – 1] Gareth Barry (11m.)

87‘ [1 – 2] Steven Gerrard

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją