Incidente nukentėjęs M. Bartra buvo sužeistas sudužusių langų stiklo šukių, jam supjaustytos rankos, žaidėjas atsidūrė šoke.

Sužeistam futbolininkui ligoninėje skubiai suteikta pagalba. Pradžioje su žaidėjo artimaisiais susisiekusi Ispanijos žiniasklaida skelbė, kad futbolininkas išleistas namo, tačiau vėliau paskelbta, kad jam yra atlikta sužaloto ir lūžusio riešo operacija – iš žaizdos šalinamos skeveldros. Tai patvirtino ir pats „Borussia“ klubas.

Po vidurnakčio Lietuvos laiku surengtoje Dortmundo policijos spaudos konferencijoje patvirtinta, jog sprogimai buvo nukreipti į komandos autobusą. Taip pat netoli įvykio vietos policija rado mįslingą laišką, kurio turinio kol kas nepavyko identifikuoti.

Spėjama, kad laiško turinys gali būti susijęs su atsakomybės prisiėmimu. Kaip buvo detonuoti sprogmenys, policija kol kas nenustatė, tačiau manoma, kad asmuo galėjo laukti pravažiuojančio autobuso ir įvykdyti išpuolį.

Paklaustas, ar tai galėjo būti teroro išpuolis, Dortmundo policijos atstovas teigė, kad yra „tiriamos visos įmanomos įvykio aplinkybės“.

Sprogimas įvyko autobusui vykstant iš viešbučio į stadioną, likus 13 km iki kelionės tikslo. Kaip pranešė klubas, kiti žaidėjai yra saugūs – stadione ir jo prieigose pavojaus nėra.

Netrukus po įvykio Dortmundo policija išplatino pranešimą:

Apie 19 val. (vietos laiku) buvo užregistruotas sprogimas greta Dortmundo komandos autobuso. Pagal turimą informaciją galime patvirtinti, kad įvyko sprogimas, vienas žmogus buvo sužeistas. Kol kas negalime įvardinti išpuolio kaltininko.

Kiek vėliau policija patvirtino, kad greta autobuso įvyko trys sprogimai. Policija teigia, jog sprogimą lėmė sprogstamieji užtaisai.

UEFA pranešė, kad rungtynės Dortmunde tarp „Borussia“ ir „Monaco“ futbolininkų yra nukeltos. Jos turėjo prasidėti 21.45 val. Lietuvos laiku, tačiau bus sužaistos trečiadienio vakarą Dortmundo stadione 19.45 val. Lietuvos laiku. Stadiono apsauga bus sustiprinta. Dėl perkeltų varžybų Dortmundo klubo fanai internete ragina nakvynei priimti į varžybas atvykusius „Monaco“ klubo fanus.

Stadione skelbiama žinia apie mačo perkėlimą:

.@tiagomdsb @rsantos50 @trainmaniac @ptaponte Adeptos do Monaco entoam cânticos de apoio ao Borussia Dortmund em pleno Signal Iduna Park. pic.twitter.com/n45cJhaRtT— João Oliveira (@joaogoliveira) April 11, 2017

Kito „Borussia“ futbolininko Mikelio Merino, taip pat buvusio autobuse, tėtis Ispanijos portalui „Marca“ sakė, kad kiti komandos žaidėjai atsipirko išgąsčiu.

„Mano sūnus buvo autobuse, kaip ir visi, jis išsigando. Sprogmenys sudaužė autobuso stiklą ir šukės krito ant M. Bartra, kadangi jis sėdėjo arčiausiai dužusios vietos. M. Bartra ranka yra supjaustyta šukių“, – teigė jis.

Taip pat skelbiama, kad būtent minėtasis M. Merinas kartu su sužeistu M. Bartra išvyko į ligoninę, kad morališkai palaikytų savo tėvynainį.

Kiti futbolininkai ir komandos trenerių štabo nariai policijos ir greitosios pagalbos automobiliais išvežioti į namus.

Klubo vartininkas Romanas Burki, kuris sėdėjo šalia sužeisto M. Bartra, portalui mirror.co.uk atskleidė, jog sprogimo smūgis buvo didžiulis ir M. Bartra buvo sužalotas šukėmis atskilusiomis po sprogimo.

„Po sprogimo visi sutūpė ar atsigulė ant grindų. Nesupratome, kas nutiko. Greitai atvyko policija. Buvome didžiuliame šoke, todėl apie būsimas varžybas nebegalvojome“, – teigia komandos vartininkas.

Per socialinius tinklus žaibiškai ėmė skrieti palaikymo žinutės nukentėjusiam M. Bartra. Į futbolininką per „Twitter“ kreipėsi ir Ispanijos ministras pirmininkas Mariano Rajoy, žaidėjui linkėdamas kuo greičiau pasveikti.

„Įdėmiai seku informaciją, kuri mus pasiekia iš Dortmundo. Linkiu kuo didžiausios stiprybės M. Bartra, linkiu jam kuo greičiau pasveikti“, – rašė Ispanijos vyriausybės vadovas.

„Borussia“ klubas tvirtina bendradarbiaujantis su vietos policija ir vietinius ragina nepasiduoti galinčiai kilti panikai.

Išgirdę žinią apie incidentą, „Monaco“ fanai stadione susivienijo su vokiečiais ir stadione skandavo Dortmundo miesto pavadinimą.

.@tiagomdsb @rsantos50 @trainmaniac @ptaponte Adeptos do Monaco entoam cânticos de apoio ao Borussia Dortmund em pleno Signal Iduna Park. pic.twitter.com/n45cJhaRtT
— João Oliveira (@joaogoliveira) April 11, 2017

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (172)