Anot jo, derybos tęsiamos su dviem potencialiais investuotojais, vienas jų – klubo aistruolių jungtinis pasiūlymas. „Hearts“ klubas praėjusią savaitę išplatino pareiškimą, kuriame teigiama, jog klubo administratorių vertinimu, „Hearts“ futbolo klubo fanus vienijančios asociacijos „Foundation of Hearts“ pateiktas pasiūlymas „būtų priimtiniausias“.

Tačiau G. Adomonis BNS sakė negalintis to patvirtinti. „Kol kas tikrai negalima tvirtinti, kad šis pasiūlymas yra geriausias“.

Liepos pabaigoje Ūkio bankas įpareigojo klubą administruojančią bendrovę BDO toliau derėtis su dviem potencialiais klubo pirkėjais, siekiant pagerinti finansinius pasiūlymus. Tuomet skelbta, jog jei derybos bus nesėkmingos, Ūkio bankas inicijuos klubo likvidavimo procedūrą, taip pat bandys parduoti jam įkeistą „Tynecastle“ stadioną kaip atskirą turtą, o ne kartu su „Hearts" futbolo klubu.

Naujienų agentūros AFP duomenimis, derybos tęsiamos su „Hearts“ futbolo klubo gerbėjus vienijančia asociacija „Foundation of Hearts“ ir bendrove „Five Stars Football“.

Ūkio bankui yra įkeista 29,9 proc. „Hearts of Midlothian“ akcijų, bankas yra didžiausias bendrovės kreditorius.

Didžiosios Britanijos visuomeninis transliuotojas BBC skelbia, kad „Hearts“ Ūkio bankui buvo skolingas 15 mln. svarų (60 mln. litų), o kontrolinį klubo paketą (81 proc.) valdančiai ir taip pat bankrutuojančiai Ūkio banko investicijų grupei - 10 mln. svarų (40 mln. litų).

Į „Hearts“ akcijas buvęs didžiausias Ūkio banko akcininkas Vladimiras Romanovas pradėjo investuoti 2004-aisiais, o vėliau tais pačiais metais perėmė kontroliuojantį paketą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)